Dolar 32,8612
%0.28
Euro 35,2013
%0.32
Altın 2.451,130
%-0.28
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu açıkladı; 'Belediye başkanları kurultay delegesi olmayacak'

Başkan Kocaoğlu açıkladı; 'Belediye başkanları kurultay delegesi olmayacak'

CHP İzmir'de gündem 7 Ocak'taki il kongresi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun il kongresine yönelik yapmış olduğu görüşmeler gün içinde milletvekilleri ile devam etti. Başkan Kocaoğlu akşam saatlerinde ise CHP’li belediye başkanları ile Seferihisar’da düzenlenen yemekte bir araya geldi. Kocaoğlu, belediye başkanlarının “kurultay delegesi olmaması” kararını aldıklarını açıkladı. Kocaoğlu'ndan flaş açıklama;

  • Ege Postası
  • 25.12.2017 - 22:18

EGEPOSTASI- Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğindeki yemek Sığacık’ta bulunan Teos Yazar Evi’nde gerçekleşti.  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu dışında CHP’li 22 ilçe başkanın 18’inin katıldığı yemeğin ardından Kocaoğlu bir açıklama yaptı.  Bayraklı, Gaziemir, Karşıyaka, Güzelbahçe belediye başkanları toplantıya mazeret bildirerek katılmadı. Yemekte alınan kararda toplantıya katılmayan belediye başkanları telefonla aranarak görüşleri alındı. Ve toplantıya katılmayan belediye başkanları alınan karara uyacaklarını ifade ettiler. 

BAŞKANLAR KURULTAY DELEGESİ OLMAYACAK

Toplantıdan sonra alınan kararlarla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Belediye başkanlarımızla rutin toplantımızı Seferihisar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Ülkenin koşullarını, geçtiğimiz gün yayınlanan KHK’ları değerlendirdik. Nasıl bir duruş almamız gerektiğini, bizleri nelerin beklediğini, ülkenin durumunu konuştuk, belirli tespitlerde bulunduk.  Sonuç olarak bizim de çorbada tuzumuz olması, safları sıklaştırmak, CHP’de emeği geçen örgüt üyelerine fırsat vermek adına, 23 belediye başkanımız kurultay delegesi olmamaya, bu görevin örgüt emekçilerinde olması gerektiği yönünde bir karar aldık.  Giderek şartların ne kadar zorlaştığını, nasıl bir mücadele içerisine girmemiz gerektiğini, CHP’nin ve tüm örgütün ülkemizde umut olma yolunda ne kadar büyük bir sorumluluk üstlendiğinin altını çizdik. Bu düşüncelerle çalışmamıza, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı, Atatürk ilke ve inkılaplarının sonuna kadar savunucusu olarak görevlerimize devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz." diyerek konuşmasını sona erdirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.