Dolar 32,8623
%0.29
Euro 35,2086
%0.34
Altın 2.452,290
%-0.23
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ’dan iki yeni Cemevi müjdesi

Başkan Karabağ’dan iki yeni Cemevi müjdesi

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ hafta sonunda Bayraklı Belediyesi Kültür Merkezi Cemevi ile çeşitli yöre derneklerinin düzenlediği aşure etkinliklerine katıldı. Başkan Karabağ, ilçeye iki yeni Kültür Merkezi-Cemevi kazandıracaklarını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 10.11.2014 - 11:07
İZMİR - Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure etkinliklerine katıldı. Başkan Karabağ’ın ilk durağı Kulalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği oldu. Dernek Başkanı Veli Topal tarafından karşılanan Başkan Karabağ, burada hem aşure yedi hem de vatandaşlara ikram etti. Başkan Karabağ’ın ikinci durağı ise Alevi Kültür Dernekleri’nin Tepekule Mahallesi’nde bulunan Bayraklı Şubesi oldu. Karabağ, burada vatandaşlarla birlikte aşure duasına eşlik etti. Başkan Karabağ Refik Şevket İnce Mahallesi'ndeki Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin ve son olarak da Bayraklı Belediyesi Kültür Merkezi Cem Evi'nin Havuz Düğün Salonu’nda düzenlediği aşure etkinliğine katıldı. Etkinlik Kültür Merkezi Cem Evi Dedesi Nesimi Akyüz'ün aşure duasıyla başladı.

CEMEVLERİ DİNİ TESİS OLARAK KABUL EDİLSİN
“Bayraklı Belediyesi olarak iki noktada Cemevi yapmak için harekete geçiyoruz” diyerek sözlerine başlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Nafiz Gürman Mahallesi su dolum tesislerinin karşısında bulunan bir arsamız var. O arsa için projeler hazırlandı. 2015’te orayı bitireceğiz. O nokta Gümüşpala, Emek, Nafiz Gürman ve Doğançay’daki Alevi yurttaşlarımızın kullanabileceği bir Kültür Merkezi-Cemevi olarak hayata geçecek. İkincisi Osmangazi Pazaryerinin olduğu bölgede bir taslak proje hazırlattık. Dernekleri de içine alan kültür merkezi-Cemevi kompleksi olarak hayata geçireceğiz. Dilerim ki Cemevleri yasal statü kazansın. Oralar da dini tesis olarak kabul edilsin. Belediyeler de yapmasa Cemevlerini kim yapaca? Biz yapar ve teslim ederiz. Parlamentoda da Cemevleri’nin yasal dini tesisler olmasını sağlamamız gerekiyor” dedi.

ATATÜRK’E DÜŞMANLIK YAPANLAR İSLAM’A DÜŞMANLIK YAPIYOR
Başkan Karabağ, alevi açılımı adı altında bir takım sözler söylendiğinin ancak hiçbir icraatın yapılmadığını savundu. Başkan Karabağ, “Bu ülkede İslam’ın değişik mezhepleri rahatlıkla konuşabiliyorsa Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının verdiği kurtuluş savaşı sayesindedir. Bu mücadele verilmeseydi kaç tane cami kalırd? Cemevi yapılabilir miyd? Anadolu’yu 7 ülke işgal etmemiş miyd? Bunlar kendi kültürünü getirmek için buraya geldiler. Balkanlarda ne yaptıklarına bakın. Atatürk’e düşmanlık yapanlar İslam’a düşmanlık yapıyorlar. Bizler Mustafa Kemal’in Türkiye’sini istiyoruz” dedi.

İLGİYLE İZLENDİ
Konuşmaların ardından semah erkanı düzenlendi. Havuz Düğün salonunda Cemevi çalışanı Aydın Akın’ın bağlama çalıp seslendirdiği Duaz-ı İmam ve nefesler eşliğinde Dede Nesimi Akyüz denetiminde yapılan semah ilgi ve beğeniyle izlendi. Etkinlik sonunda tüm katılımcılara aşure dağıtıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.