Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İnce’den konteyner kent hamlesi: Hedef 150!

Başkan İnce’den konteyner kent hamlesi: Hedef 150!

Güzelbahçe Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından vatandaşların barınma sorunu için harekete geçti. Malatya’da konteyner kent kurmak için çalışmalara devam eden Güzelbahçe Belediye başkanı Mustafa İnce, ‘’Şu anki toplam sayı 25, yarından itibaren 40 konteynere ulaşacağız. İçinde çamaşır hane, oyun parkı olan konteyner kent kuruyoruz. Orada sosyal yaşamın devam etmesini sağlayacağız. Hedefimiz önce 100, alan açabilirsek 150 konteyner göndermek’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 24.02.2023 - 15:04
  • Güncelleme: 24.02.2023 - 15:04

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde etkili olan depremlerde resmi rakamlara göre 43 bin 556 kişi hayatını kaybetti. On binlerce binanın yıkıldığı büyük depremde yurttaşların barınma sorunu için ülke çapında seferberlik başladı.

Güzelbahçe Belediyesi, depremde ağır hasar alan illerden biri olan Malatya’da depremzedelerin barına ihtiyacını gidermek için harekete geçti.

HEDEF 150 KONTEYNER

Depremin ilk günden itibaren bölgeye yardım ulaştırmak için çalışan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce,  Malatya’da konteyner kent kurdu. Hedefin 150 konteyner olduğunu belirten İnce, ‘’ Şu anki toplam sayı 25, yarından itibaren 40 konteynere ulaşacağız. İçinde çamaşır hane, oyun parkı olan konteyner kent kuruyoruz. Orada sosyal yaşamın devam etmesini sağlayacağız’’ dedi.

‘’SOSYAL YAŞAMIN DEVAM ETMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ’’

Tüm tesisatlarıyla hazır olan konteynerleri bölgeye göndermeye başladıklarını belirten Başkan İnce, ‘’Elektriği, suyu bağlanmış ve yemekhanesi oluşmuş ve tüm tesisatlarıyla hazır olan konteynerlerimizi bölgeye gönderdik. Hedefimiz önce 100, alan açabilirsek 150 konteyner göndermek. Büyükşehir ve diğer belediyelerden de destekler geldi. Güzelbahçe’deki Sancar Maruflu Sivil Toplum Kuruluşları ve derneklerimizin desteği ile 9 adet konteyneri gönderdik. Kalan konteynerleri ise çevremizdeki arkadaşlarımızın katkılarıyla sağladık. Şu anki toplam sayı 25, yarından itibaren 40 konteynere ulaşacağız. İçinde çamaşır hane, oyun parkı olan konteyner kent kuruyoruz. Orada sosyal yaşamın devam etmesini sağlayacağız. Alanda büyük bir jeneratörümüz var, kamyonlarımız ve 20 personelimiz var. Başkan yardımcımız ve bir meclis üyemiz ile orada bir yaşam kuruyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

GÜZELBAHÇE 225 DEPREMZEDE AİLEYE KUCAK AÇTI

225 depremzede ailenin Güzelbahçe’ye yerleştiğini aktaran İnce, ‘’Güzelbahçe’ye 225 aile geldi. 600 küsur depremzede vatandaşımız Güzelbahçe Belediyesi yardım toplama merkezinden yararlandılar. Güzelbahçe’de depremzedelerin bazıları boş evlerde bazıları hemşehrilerimizin yanında kalıyor. Yardım toplamaya devam ediyoruz. Yardımları ihtiyaca göre güncelledik. Dün itibariyle odun ve kömür gönderdik’’ ifadelerini kullandı.

OSMANİYE’YE YARDIM, MALATYA’YA KONTEYNER KENT

Osmaniye’ye yardımların devam ettiğini belirten İnce, ‘’Biz şu an iki bölgede çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Osmaniye’ye kamyon gönderiyoruz. Malatya’ya da konteyner kent kuruyoruz. Bize 17 Şubat tarihinde büyükşehir bünyesinde Osmaniye verilmişti ama biz 13 Şubat günü Malatya’da konteyner kent için 8 konteyner yerleştirmiştik. Genel Merkezimiz bizden Malatya’daki konteyner kente devam etmemiz istendi’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.