Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gürbüz’den ‘dava’ mesajı: Gerçek er ya da geç ortaya çıkacak

Başkan Gürbüz’den ‘dava’ mesajı: Gerçek er ya da geç ortaya çıkacak

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Büyük İzmir TV’de yayınlanan ‘Birol Soylu ile 10. Köy’ programında "silahla kasten yaralamaya azmettirme" iddiasıyla yargılandığı davayla ilgili konuştu. Başkan Gürbüz, “Beni tanıyan 100 kişiden 99’u böyle bir şey yapmayacağımı biliyor. Mahkemenin kısa sürede bitmesi için dua ediyorum. Hiçbir kaygım ve sıkıntım yok. Er ya da geç kimin ne yaptığı ortaya çıkacak” dedi. Gürbüz ayrıca Foça Tatil Köyü’nün önümüzdeki yıl tekrar faaliyete geçeceğinin müjdesini vererek, “2 sene içinde Foça inanılmaz bir değişime girecek. Oraya tatil için gelen vatandaşlar katma değeri artıracaklar” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 25.04.2022 - 15:06

EGEPOSTASI – Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Büyük İzmir TV’de yayınlanan ‘Birol Soylu ile 10. Köy’ programının konuğu oldu.

Gürbüz, görevdeki üç yılını değerlendirirken, ilçede devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında da bilgi verdi. Gürbüz ayrıca "Silahla kasten yaralamaya azmettirme" iddiasıyla yargılandığı davayla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Gürbüz’ün açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ”

“3 yıl tabii ki zor geçti. Sadece benim için değil, en başta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm belediye başkanlarımız için de zor geçti. COVID hiç bilmediğimiz bir süreçti. Tüm belediyeler olarak bu dönemde gayet iyi çalıştık. Vatandaşlarımızı korumak için çok mücadele ettik. özellikle 3 yıldan beri mesai yaptığım tüm arkadşalarıma sonsuz teşekkürler ediyorum. Foça’nın 60-70 yıllık su sorunu ortadan kalktı. Göreve gelir gelmez Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’le görüştük ve iletim hattını tamamladık. 2019’da maliyeti 68 milyon liraydı. Şu anki maliyeti düşünemiyorum. Foça’nın bütün üst yapısıyla alakalı işlem de yapıldı. Büyükşehir’in desteğiyle 485 bin metrekarelik alanda yollar yapıldı.  Kendi öz kaynaklarımızla Atatürk Sosyal Yaşam Merkezi’ni yaptık. Kent Belleği Müzesi’ni bu yaz sonunda bitirmek istiyoruz. Müzeye rahmetli belediye başkanımız Nihat Dirim’in adını vereceiz. Kadın Dayanışma Merkezi’ni açtık. gördük ki kadınlardan çok çocuklara şiddet varmış. İnsan odaklı belediyecilik yapıyoruz. Yaşlı Bakım Evi’ni kurduk. Hiçbir yaşlı evinden çıkmıyor, ekibimiz yaşlıların evine gidip kişisel bakımlarını yapıyor.

ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA SON DURUM

Hem doğalgaz, hem içme suyu, hem kanalizasyon yapamıyoruz. Biz yaklaşık Foça’nın içini elle kazdık. Her seferinde bir şey çıkıyor ve çalışmalar duruyor. Bağlantı olarak biribirne devam ettiği için çalışmalar durdu mu 10 gün duruyor. Yolun güzerhagını değiştirmek zorunda kalıyoruz. Kanalizasyon en büyük sıkıntılardan birisidir. Hala vidanjörlerle foseptik çekiliyordu. 2 mahallemiz kaldı Karayolları’yla birlikte alacağız. 400-500 metrelik bir anahat kaldı. Bunu bitirdikten sorna birçok üstyapıyla alakalı çalışmalarımız var. Büyükşehir’in desteğiyle 12 köprü yaptık. Büyük denizi komple yeniden yapıyoruz. Haftasonları inanılmaz bir araba sirkülasyonu oluyor. Onu yürüyüş, bisiklet ve engelli yolları ile yeşil alan olarak tek yöne çeviriyoruz. 

“BU ZAMANA KADAR KİMSENİN MAAŞI KALMADI”

Mali durumumuz kötü. Ama bu zamana kadar çok şükür kimsenin ne maaşı, ne de ikramiyesi kaldı. Göreve geldiğimizde ticari güveni oluşturmak istedik. Alım yaptığımız yere daha sonra sıkıntı yaşamayalım diye 40 gün içinde mutlaka öderim diyorum. Özellikle Haziran ayından Eylül sonuna kadar gerçekten gelir kaynaklarımızı artırmamız lazım. Foça’da büyük oteller, fabrikalar yok. Gelir kaynkaları bu kadar az, giderler çok fazla. Ödediğimiz maaşlar arasında çok fark var. Bizim bu krizi fırsata çevirmemiz lazım demiştim. 

“2 SENE İÇİNDE FOÇA İNANILMAZ BİR DEĞİŞİME GİRECEK”

Club Med Türkiye’nin ilk tatil köyüydü. Yatak sayısı inanılmaz artmıştı ve nitelikli turistin geldiği yerdi. Foça’da eskiden dericiler ve kuyumcular vardı. Türkiye’nin en çok ıstakoz satılan yerlerinden birisiydi. Gelen turist nitelikli ve kaliteliydi. Foça’nın üç kuşağı Fransızca bilir. Ancak elinizde var olan yeri desteklemezseniz turizmde birinci sırada olacak Foça, balık ekmeğin çok olduğu, günübirlik turların gelen vatandaşları koruyup kollamadan karpuz kabuğunu altına alıp gittiği yer olur.

Foça Tatil Köyü devam etseydi oraya gelen yatırımcıların da dikkatini çekecek ve başka yerler yapmak isteyeceklerdi. Biz göreve geldiğimizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da desteğiyle yerin ihalesi oldu ve hızlı bir şekidle devreye girdi. Club Med önümüzdeki sene tekrar harekete geçecek. Oradaki nitelikli, kaliteli turizmi gören diğer paydaşlar da ‘Kaliteli turizm gelmeye başladı’ diyecek. 2 sene içinde Foça inanılmaz bir değişime girecek. Oraya tatil için gelen vatandaşlar katma değeri artıracaklar. Marina Projesi de ihaleye çıktı. İnanılmaz bir yer olacak. Çok hızlı bir şekilde harekete geçip kaybedilen 15-20 seneyi geri alarak, Foça’yı hak ettiği yere taşımak istiyoruz. 

“YOL PROJEMİZİ İNŞALLAH YATIRIM PLANINA ALIRLAR”

Foça’ya üç yerden girebiliyorsunuz, öyle bir özelliği var. Ama tek bir noktada toplanıyor. Burada müthiş bir trafik sıkışıklığı oluyor. Bayramda 68 bin aracın girdiği tek yerden o gün düşünün kaç bin araç girmiştir? Bölünmüş yol projesinin yatırım planlarında şu an olmadığı söylendi. Bizim 25 km’lik yolumuz var. Eğer o hamle olursa Foça’ya yapılmış olacak en büyük iyiliklerden birisi olur. Biz ısrarcıyız. İnşallah yatırım planına alırlar ve 2023’te bu sorun ortadan kalkar. 

“ER YA DA GEÇ ORTAYA ÇIKACAK”

Belediye başkanıysan, belli bir sıfattaysan, hiç hayatlarında olmayı düşünmediğin yerlerde bütün her şeyi yaşıyorsunz. Bu dosya çok kalabalık. benim mahkemem kısa sürede bitecek. Çünkü ben kendi içimde muhakememi yaptığım zaman zaten böyle bir şey yok. Beni tanıyan 100 kişiden 99’u böyle bir şey yapmayacağımı biliyor. Mahkemenin kısa sürede bitmesi için dua ediyorum. Hiçbir kaygım ve sıkıntım yok. Er ya da geç kimin ne yaptığı ortaya çıkacak. O zaman günün muhasebesini yaptıklarında Allah onları nasıl biliyorsa öyle yapsın. Mahkeme bittikten sonra insanların yüz yüze geldiğinde utanmadan birbirlerinin yüzlerine bakabilecek pozisyonda olmalarını isterim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.