Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gültekin’den ‘mühürlü liste’ iddialarına yanıt: İddia üzerinden değil somut şeyler üzerinden…

Başkan Gültekin’den ‘mühürlü liste’ iddialarına yanıt: İddia üzerinden değil somut şeyler üzerinden…

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen CHP Bayraklı İlçe Kongresi’nde 369 delegenin 199’unun oyunu alan Didem Gültekin yeni ilçe başkanı seçildi. Kongrenin ardından bazı delegeler tüzüğe aykırılık üzerinden yargı yoluna giderken kongreye ilişkin çarpıcı bir iddia da ortaya atılmış ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın delegelere baskı uyguladığı iddia edilmiş ve delegelerden Gültekin’in listesi olan beyaz listeyi zarfa koyup mühürlü mavi ce sarı listeleri kendisine getirmesini istediği ileri sürülmüştü. İddialara yanıt veren Gültekin, gerçeği yansıtmadıklarını altını çizdi ve “Kimseyi yargılamıyoruz. Ama bu iddiaları bu şekilde gündeme taşımak üzücü. İddia üzerinden değil de keşke somut şeyler üzerinden konuşabilseydik” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.03.2022 - 11:31

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de 4 ilçede düzenlenen olağanüstü ilçe kongrelerinin sonuncusu 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Bayraklı Olağanüstü İlçe Kongresi oldu.

Başkanlık için Samed Tekin, Mehmet Yılmaz ve Didem Gültekin yarıştığı kongrede kazanan 199 oyla Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın desteklediği Didem Gültekin olmuştu.

Kongrede Gültekin’in rakipleri Mehmet Yılmaz 102 oy, Samed Tekin ise 64 oy almıştı.

Kongrenin ardından bazı delegeler Gültekin’in listesinde CHP Tüzüğü’ne aykırı hareket edildiği gerekçesiyle yargı yoluna giderken kongreye ilişkin de çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Öte yandan; dün mazbatasını alarak resmi olarak göreve başlayan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, bundan sonra Bayraklı’da izlenecek yol haritasına ilişkin bilgi verirken iddialara da yanıt verdi.

“BİZİM ABAKÜSÜMÜZDE SADECE 1 VARDIR”

Mazbatanın alınmasının ardından ilçede izleyecekleri yol haritası hakkında bilgi veren Gültekin, “Biz hala aynı noktadayız. Sarı, mavi, beyaz fark etmeksizin biz bir bütünüz. Bizim abaküsümüzde tabir-i caizse sadece 1 vardır, 2 yoktur. Biz CHP ailesiyiz. Bu noktada da tüm örgütümüzle birlikte seçme yönelik çalışacağız. Bizim amacımız partimizi iktidara, genel başkanımızı da cumhurbaşkanlığına taşımaktır Millet İttifakı bileşenleriyle beraber ortak bir paydada tek bir bütün olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

“DELEGEMİZİN TEVECCÜHÜ ORTADADIR”

Kongrenin ardından kongrede başkanlık için yarışan Samed Tekin’i destekleyen bazı isimler, Gültekin’in listesinde yüzde 20 Gençlik Kotası kuralının ihlal edildiği gerekçesiyle kongrenin iptali için İlçe Seçim Kuruluna itiraz etmişler ve kongrenin iptalini istemişlerdi. Yargı hamlesini değerlendiren Başkan Gültekin, delegenin oyuna saygı duyulması gerektiğini belirtti ve “Arkadaşlar itiraz etmişler. Bu onların en doğal hakkı Ama delegemizin teveccühü ortadadır” diye konuştu.

“BİZLERİN SADECE BİR İLİ YA DA İLÇESİ YOK”

Kongre öncesi adaylık sürecinden bazı partililerde “ithal aday” sözleriyle eleştirilen Başkan Gültekin, eleştirilere yanıt verirken bütünlük vurgusu yaptı ve  “CHP ailesi büyük bir ailedir. Gençlik kollarından gelenler bilirler. Bizlerin sadece bir ili ya da ilçesi yok. 81 ilde aktif olarak görev yaparız ve CHP büyük bir ailedir. Bu ailenin yerlisi yabancısı olmaz. Bayraklılı olmak sadece burada doğmuş olmakla değil Bayraklı’yı sevmekle başlar. Biz de tepeden tırnağa Bayraklılıyız dedik. Biz bir bütün olarak Bayraklılıyız” ifadelerini kullandı 

“HİÇBİR CHP’Lİ BU ŞEKİLDE BİR YAKLAŞIMDA DA BULUNMAZ”

Kongrenin ardından, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın delegelere baskı uyguladığı iddia edilmiş ve delegelerden Gültekin’in listesi olan beyaz listeyi zarfa koyup mühürlü mavi ce sarı listeleri kendisine getirmesini istediği ileri sürülmüştü. İddialara ilişkin konuşan Gültekin, gerçeği yansıtmadıklarının altını çizerken somut kanıt olması gerektiği vurgusu yaptı ve şunları söyledi; “CHP’de kongreler bir şenlik havasında geçer. Bu şenliğe gölge düşürmek isteyenler olabilir. Biz orada olanı gösterdik aslında ve bir birlik mesajı verdik. Bu sadece bir mesaj olarak değil fiili olarak da öyleydi. Bu sadece bir iddia ve öyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Hiçbir CHP’li bu şekilde bir yaklaşımda da bulunmaz. Bu iddialar doğru değil. Bu iddiaları gündeme taşımak ve basına bu şekilde taşımak da doğru değil. CHP, basında tartışılmayacak kadar değerli bir partidir. Her seçimden sonra bu tip şeyler yaşanır. Neticede 3 adaylı bir yarıştı ve bir tercih yapıldı. Bu noktada delegenin iradesine de saygı duymak lazım. Evet biz seçildik ama seçilmemiş olsaydık da birlikte çalışacağız sözünü verdik. Diğer arkadaşlar da aynı sözü vermişlerdir. Biz yine kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan çalışacağız. Kongre sonucunda kaybeden taraf her zaman itirazlarda bulunma hakkına sahiptir bu normal bir şey.  O yüzden de kimseyi yargılamıyoruz. Ama bu iddiaları bu şekilde gündeme taşımak üzücü. İddia üzerinden değil de keşke somut şeyler üzerinden konuşabilseydik. Biz yine arkadaşlara parti çalışmalarında olsun, yapacağımız işlerde olsun her zaman bir arada olmayı yeğliyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.