Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Erdoğan’dan AK Partili Avcı’ya ‘Mehmetçik kaidesi’ yanıtı: Baş Terörist’in kardeşinden medet umanlardan...

Başkan Erdoğan’dan AK Partili Avcı’ya ‘Mehmetçik kaidesi’ yanıtı: Baş Terörist’in kardeşinden medet umanlardan...

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı’nın ilçede bulunan ve üzerinde “Mehmetçik Senin İçin 1936” yazılı mermer kaidenin çöp konteynırının yanına konulduğu iddialarına sert bir dille yanıt verdi. İddiaların gerçekleri yansıtmadığını ifade eden Başkan Erdoğan, Avcı’nın karaburun’u tanımadığını söyledi ve “, Baş Terörist’in kırmızı bültenle aranan kardeşinden medet umanlardan, alınacak vatanseverlik ve milliyetçilik dersimiz yok” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.02.2021 - 14:29

EGEPOSTASI- İzmir’in Karaburu ilçesinde daha önce üzerinde Atatürk büstü bulunan ve büstün kaldırılmasıyla atıl duruma düşen üzerinde “Mehmetçik Senin İçin 1936” yazısı olan kaide, yeni tartışmaların kapısını araladı.
Bazı basın kuruluşlarında yer alan iddialara göre, kaide, yerinden kaldırılarak çöp konteynırının yanına konuldu. 

Kabenin yerinin değiştirilmesini eleştiren AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, "Mehmetçik böyle can siperane görev yaparken Belediye Başkanı Erdoğan'ın bu yaptığı büyük bir ayıp. Yazıklar olsun. CHP'li başkan ne yapmak istiyor. Aklımıza ister istemez 'Acaba CHP'nin ittifak halinde olduğu PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye şirin gözükmek için mi böyle bir adım attı' sorusu geliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Avcı’nın sözlerine yanıt ise Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girdin Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, yaptığı açıklamayla, Avcı’nın kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini söyledi. Meydandaki park düzenlemesi sırasında mermer kaidenin ilk olduğu yere taşındığını belirten Başkan Erdoğan,  “ Bu kaide, bir şehitlik anıtı değildir. Karaburunlu olmayan AKP ilçe başkanının mermer kaidenin ilk yeri ve tarihi hakkında bilgi ve fikir sahibi olmamasını anlayışla karşılıyorum” dedi.
 
Başkan erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

“YALAN HABER VE İFTİRALARA CEVABIMIZDIR!
Değerli Hemşehrilerim,
AKP Karaburun İlçe Başkanı arkadaşımız, bugün bir yerel gazeteye yaptığı açıklamada ilçe merkezimizde bulunan parkın içinde yer alan ve üzerinde “Mehmetçik Senin İçin” yazılı kaideyi yerinden kaldırıp çöp konteynerinin yanına taşıttığımızı” iddia etmiş, Belediyemize, Gara’da verdiğimiz şehitlerin acısı taze iken “HDP’ye şirin gözükmek istiyorlar” şeklinde ağır ve hak etmediğimiz ithamlarda bulunmuştur.

İlçe Meclis toplantılarımıza iştirak etmesi gerektiği halde nedense hiç katılmayan ilçe başkanı arkadaşımız, pek çok konuda olduğu gibi yine kulaktan dolma bilgileri hiçbir süzgeçten geçirmeden, anlamadan, dinlemeden yine aynı yerel gazeteye fısıldamakta tereddüt göstermemiştir.

İlçemizin yerel muhabiri gibi davranan Sayın İlçe Başkanı’nı asli vazifelerini ifa etmeye davet ediyorum. Bu park düzenlemesi Aralık 2020 tarihinde yapılmıştır. Konuyu özellikle bugün gündeme getirmesi manidardır, kirli bir siyasettir. Kendilerinin teşrif etmediği 8 Ocak 2021 tarihli ayı Meclis Toplantımızda bu konu gündeme gelmiş ve detaylıca konuşulmuştur.

Belediyemizin sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanan bu toplantıda; ilçe meydanımızda Atatürk Anıtı olmadığı zamanlarda bu kaidenin bir anıt işlevi yüklendiği, üzerinde Atatürk büstü bulunduğu, 1950’li yıllarda bir vatandaşımız tarafından (Eski Karaburun Askerlik Şubesi önüne) tören yapılması için yaptırıldığı, Karaburun Meydanı’nda Atatürk Anıtı inşa edildikten sonra ise üzerindeki Atatürk büstünün kaldırılarak, altındaki kaidenin bırakıldığı, fakat zaman içinde bu kaidenin meydanın çeşitli yerlerine taşındığı tarafımdan açıklıkla ifade edilmiştir. Meclis toplantımızda görüşülen konuyu bir kez daha sizlerin bilgisine sunuyorum.

Meydandaki park düzenlemesi sırasında mermer kaide ilk konulduğu yere taşınmıştır. Bu kaide, bir şehitlik anıtı değildir. Karaburunlu olmayan AKP ilçe başkanının mermer kaidenin ilk yeri ve tarihi hakkında bilgi ve fikir sahibi olmamasını anlayışla karşılıyorum.

Kıymetli Hemşehrilerim,
Benim ve çalışma arkadaşlarımın yurtseverliklerini, Atatürk aşkını, Cumhuriyet devrimine olan sarsılmaz inancımızı sorgulamak; hiç kimsenin haddi değildir! Daha düne kadar kamu binalarından T.C. tabelalarını kaldıranlardan, teröristlere “uslu çocuk” tanımlaması yapanlardan, Baş Terörist’in mektubunu meydanlarda okutup içimizi kan ağlatanlardan, Baş Terörist’in kırmızı bültenle aranan kardeşinden medet umanlardan, alınacak vatanseverlik ve milliyetçilik dersimiz yok!

Bize bu dersi vermeye yeltenenlerin, önce endam aynasındaki suretlerine bakıp nedamet getirmelerini bekliyoruz.

Nafile bir bekleyiş olduğunu bile bile…”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.