Dolar 41,3597
%0.08
Euro 48,5779
%-0.05
Altın 4.936,210
%0.66
Bist-100 10.372,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Duman'dan kongrede eylem açıklaması: 'Bu iş sürdürülebilir olamaz!'

Başkan Duman'dan kongrede eylem açıklaması: 'Bu iş sürdürülebilir olamaz!'

Buca Belediyesi’nde çalışan işçiler, bir süredir maaşlarını ve geriye dönük toplu sözleşme farklarını alamadıkları gerekçesiyle 5 gündür eylemlerine devam ederken, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, CHP Buca İlçe Başkanlığı 18. Olağan Kongresi’nde konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Duman, “Durum artık halk sağlığını tehdit edecek noktaya geliyor. Bu şekilde bu iş sürdürülebilir olamaz. Emekçi arkadaşların halk sağlığını düşünerek görevlerine devam etmelerini öneriyorum.” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.09.2025 - 13:54
  • Güncelleme: 13.09.2025 - 14:26

ELİF ŞEYMA AKCA/ EGE POSTASI- Buca Belediyesi’nde çalışan işçiler, maaşlarını ve geriye dönük toplu sözleşme farklarını alamadıklarını gerekçe göstererek, belediye binasını işgal etti. Eylem nedeniyle ilçede birçok hizmette aksaklıklar yaşanırken, çöplerin toplanmaması vatandaşın tepkilerine neden oldu.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, CHP Buca İlçe Başkanlığı 18. Olağan Kongresi’nde konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, dün gece itibariyle maaşların yüzde 85’inin yatırıldığını ifade etti.

Duman, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Eyleme başladıkları gün toplam alacakları iki maaştı. Dün gece saat 00.00 itibariyle maaşların, 1.84’ü yani yüzde 85’ini yatırdık. Yüzde 15’lik bir alacakları kaldı. Onu da 19 Eylül’e kadar yatıracağımızı beyan ettik. Ona rağmen kendileri eyleme devam edeceklerini söylediler.
Ancak durum artık halk sağlığını tehdit edecek noktaya geliyor. Bu şekilde bu iş sürdürülebilir olamaz. Emekçi arkadaşların halk sağlığını düşünerek görevlerine devam etmelerini öneriyorum. Burada önemli olan Buca’ya hizmet etmek. Bizler zaten kendilerine ödeme planı için protokol sunduk. Yine kabul etmediler. Elbette anlıyorum ekonomik şartlar çok zorlu, ülkemizde ciddi bir enflasyon var. Ben de bunun farkındayım, bu bizim de bütçemize yansıyor. Biz önce çalışmalarımızı personel maaş ödemesi yönünde yaptık. Kendilerine 45 gün içinde gelirlerimizle ödeme protokolü sunduk. Bu sürecin yakın bir zamanda uzlaşma ile tamamlanacağına inanıyorum. 

İşgal falan değil. Sadece eylemlerini bina içinde yapıyorlar. Çünkü onların da iş yeri, zarar vermek istemezler. Eylemlerini gerek kapı önünde gerek bina içinde yapıyorlar. Taşkınlık olmuyor. Kendi çalışma alanlarına saygılı bir şekilde eylemlerini sürdürüyorlar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.