Dolar 32,4547
%0.1
Euro 34,7609
%-0.12
Altın 2.428,760
%-0.26
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Çiçek satış krizi ile ilgili ilk kez konuştu!

Başkan Çiçek satış krizi ile ilgili ilk kez konuştu!

CHP’li Tire Belediyesi’nin köy malları için aldığı satış kararı tartışmalara neden olurken Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Ege Postası aracılığıyla önemli açıklamalarda bulundu.Başkan Çiçek, arazileri satmadıklarını ihale yoluyla sembolik rakamlarla köyde yaşayan insanlara vereceklerini ifade etti. Gelirlerinin ciddi oranda kesildiğine dikkat çeken Çiçek, “Bir kurum düşünün 10 lira geliri var.Dört lirası eski borçlar dört lirası yeni kanunun gereği kesiliyor.Bir de 66 köyün sorumluluğu.Gel de çık işin içinden. Devredilen mallardan bazı bina ve daireleri satacağız.Başka çare var mı” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.09.2014 - 11:48
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir’de Valililik tarafından maliyeye devredilen ‘özel idare mallarını’ tartışması sürüp giderken, ilçe belediyelerine devredilen köy tüzel kişiliği malları Tire’yi karıştırdı. Tire Belediye Meclisi, valiliğin belediyeye bıraktığı ,66 köydeki taşınmazların satışı için CHP’li belediye başkanı Tayfur Çiçek’e yetki verince hem parti içinden hem de AK Parti kanadından tepki gördü. CHP İzmir eski İl Sekreteri, Tire eski İlçe Başkanı Yücel Özen yazılı açıklama yaparak, Tire Belediye Başkanı CHP’li Tayfur Çiçek’i eleştirirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da “Ben olsam satmazdım ama karar Tire Belediyesi’nindir” açıklamasında bulundu. AK Parti ise kayıtlarda incir bahçesi olarak gözüken mezarlığın da satış listesinde olmasını eleştirdi.

ÇİÇEK: BU GELİRLE KOCA ŞEHRİ NASIL İDARE EDECEKSİNİZ
Eleştiri oklarının hedefindeki isim olan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Ege Postası’na önemli açıklamalarda bulundu. Çiçek, belediyenin mali anlamda zor durumda olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi; “Bu yeni çıkan yasayla belediyelerin İller Bankası payının  yüzde kırkı Bütünşehire kesiliyor. 10 liranın dört lirası oraya gidiyor. Aylık 2 trilyon nakit su gelirimizin tamamı Büyükşehir’e gidiyor. Eski belediye başkanından devraldığımız borçlar var. Borçlu belediye olduğumuzdan kaynağından da yüzde 40 kesiliyor.Özetle İller Bankası payından bize yüzde 20’lik bir dilim kaldı. Bu gelirle koca şehri nasıl idare edeceksiniz. Üstelik 66 köyün sorumluluğu bizde. Çöplerin toplanması. Yolların yapımı. Meydanların parkların bakımı bize verildi. Kapanan Gökçen Belediyesi’nin 5 trilyonluk borcu bize kaldı.19 personel yollandı bize. 6 personel İl Özel İdare’den.12’si Gökçen Belediyesi’nden. Bir kurum düşünün 10 lira geliri var. Dört lirası eski borçlar dört  lirası yeni kanunun gereği. Bir de 66 köyün sorumluluğu.Gel de çık işin içinden” 

İNCİR TOPLAYACAK DURUMDA DEĞİLİZ
Satış kararı aldıklarını ancak toplu iğne bile satmadıklarını ifade eden Çiçek, kamuya borcu olan belediyelerin mallarının ekspertiz yaptırılıp kamu kurumlarıyla mahsuplaşabildiğini hatırlatarak şöyle devam etti;  “ Bizim bir sürü han ve otelimiz var. Daha önceki dönemde AKP müsaade etmediği için mahsuplaşamaya gidemedik ve faiz ödedik. Devletle mahsuplaşıp rakam ortaya çıkarma gayretindeyiz. Ekspertiz yaptırma gayretindeyiz. Borçları azaltıp ilçeyi daha ileriye götürme amacındayız. Toplu iğne bile satmadık. Devredilen malların içlerinde 5 incir ağacı da var. Belediye ne yapacak bunları. Ya bırakacak kendi haline yerlere dökülecek kapan götürecek, ya da  ihale yoluyla sembolik rakamlarla köyde yaşayan insanlara verecek. Biz bunu yaptık. Kiraladık. İncirin mutlaka hasadı yapılması gerek. Bunu yapmazsak yarın en ufak şikayette kamuyu zarar uğratmaktan görevi kötüye kullanmaktan müfettiş gelebilir. Yeni yasayla kalkıp da incir bahçelerinde bekçilik yapıp incir toplayacak durumda değiliz. Belediyeye verilmesi zaten anlamsız tapuların. Yapın ihaleye satacak mısınız kiraya mı vereceksiniz verin. Biz kesinlikle köyün dışındakilerin kullanmasına izin vermiyoruz. Her köy kendi ihalesine girdi. Satılmadı. Bazıları manşetlere farklı taşıyor. Büyük metrekareli, üzerinde kullanıcı olan arazilere yönelikte “gelin satış yapalım kendi malınızın sahibi olun” diyoruz. Bazıları manşetlere farklı taşıyor olanlar. Sığ siyaset yapanlar var. CHP’liyim diyor ama AKP’nin taşeronluğunu yapıyor. Manşetlere durumu farklı taşıyorlar.”

BAŞKA ÇARE VAR MI
Devredilen mallar içinde bazı  bina ve dairelerin satılması gerektiğini ifade eden Çiçek, “Bizim gelir kaynaklarımız anlattığım gibi kesiliyor. Nasıl çıkacağız işin içinden.Başka çare var mı. Tire üzerinden oyunlar oynanıyor.İstifa edeceğim dedikoduları var.  Benim istifam söz konusu değil. Görevimin başındayım. Gece gündüz çalışıyorum. Elimden geleni yapıyorum. Gerçekleri öğrenen “ Öyle mi” diyor. Bu kanunu kim çıkardı. AKP hükümeti.  Bu borçları üzerimize kim sardı bu kanun ve Valilikteki komisyon.Yasayla gelirlerimizde alındı. Gelirsiz bir ilçeyi nasıl idare edeceğiz” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.