Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur’un ‘ayrımcılık’ sözlerine AK Partili Yıldız’dan yanıt

Başkan Batur’un ‘ayrımcılık’ sözlerine AK Partili Yıldız’dan yanıt

Konak Belediye Meclisi AK Partili meclis üyesi Hakan Yıldız, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un “Devletin kaynak aktaracağı hiçbir konudan faydalanamıyor İzmir'deki CHP'li belediyeler” sözlerine yanıt verdi. Yıldız, bugüne kadar Konak’ta tamamlanan ve devam eden 25 projenin 15’inin valilik ve İZKA desteğiyle yapıldığını belirtti.

  • Ege Postası
  • 04.03.2022 - 18:07

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘maden yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik’ ve bu kapsamda zeytinliklerin maden faaliyetlerine açılmasına tepki gösterildi.

Tüm kararların oybirliğiyle alındığı oturumda ayrıca CHP’li meclis üyesi Hakan Yıldız, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un bir canlı yayında söylediği “Devletin kaynak aktaracağı hiçbir konudan faydalanamıyor İzmir'deki CHP'li belediyeler” sözlerine yanıt verdi.

“ANAYASA HÜKÜMLERİNE TAMAMEN AYKIRI”

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP’li meclis üyesi Hamit Mumcu, alınan ‘zeytinlik’ kararının anayasaya aykırı olduğuna dikkat çekti ve “Zeytin ağaçları yaşamdır, ölümsüzlüktür. Zeytin dalları da barıştır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘maden yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik’ resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre; zeytinlik alanlar maden faaliyetlerinde kullanılabilecekler. Yapılan bu düzenleme 3573 sayılı zeytinciliğin ıslahı ve yabanilerinin aşılaştırılması hakkında kanuna tamamen aykırı. Kanunun 20. maddesine göre; zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinliklerin bitkisel gelişimini ve çoğalmalarını engelleyecek, kimyasal atık oluşturacak tesis yapılamaz veya işletilemez denmektedir. Yani yapılan değişiklik, anayasanın tarım arazilerinin, çevrenin, tabiat varlıklarının ve ormanların korunmasıyla ilgili hükümlerine tamamen aykırıdır. Ölmez ama son yönetmelikle öldürülmeye teşebbüs edilen zeytinlik almalarının maden faaliyetlerine açılmasını istemiyoruz. Kanunlara aykırı olan işlemin acilen durdurulmasını ve ülkemizin başta zeytinlikler olmak üzere tüm verimli tarım topraklarında madencilik faaliyetlerinin korunmasını talep ediyoruz” dedi. 

“BİR HAKSIZLIĞI DİLE GETİRMEK İSTİYORUM”

Söz alan AK Partili meclis üyesi Hakan Yıldız ise Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un bir canlı yayında Hükümet tarafından destek alamadıklarına ilişkin söylemlerine yanıt verdi.

Batur, katıldığı yayında, iktidarın CHP’li belediyelere ‘ayrımcılık’ yaptığını ifade etmiş ve  "Deprem konutları ile ilgili bir kredi anlaşması yapılmıştı bir türlü onayı gelmedi. Bu iş sadece İzmir'in işi değil ki. İzmir'de sadece CHP'liler yaşamıyor. Yakında İzmir'de mezarlık yerleri sıkıntı olacak. Hazine'nin yerleri var, Büyükşehir Belediyesi'nin talebi var. AK Parti belediyeleri olsa 15 dakikada bunlar çözülür. Başkan serzenişinde sonuna kadar haklı. 40 verip 1 alıyoruz. Devletin kaynak aktaracağı hiçbir konudan faydalanamıyor İzmir'deki CHP'li belediyeler. Bakanlığa bir proje götürsek onay çıkacağına inanmıyorum” demişti.

Batur’un sözlerine yanıt veren Yıldız, şunları söyledi; “3 yılı geride bıraktık, tam olarak önümüzde dolu dolu 2 yıl kaldı. AK Parti grubu olarak Konak’ta, Konak Belediyesi’nin sorularında Cumhur İttifakımızla neredeyse kararların yüzde 97’si civarını oy birliği yaptık. Birçok önemli karaları siyaset üstü tutarak birlikte yol yürüdük. Bu konuşmayı yaparken Sayın Başkanın burada olmasını çok arzu ederdim. Keşke burada olup yaptığımız eleştirilere cevap verseydi. Sayın Başkan bir televizyon programında başta hükümetimiz hedef almak kaydıyla Konak’taki yapılan icraatlarla ilgili ve merkezi hükümetin ortaya koyduğu çalışmalarla ilgili bir takım eleştiriler ortaya koydu. Gerçi son günlerde bu CHP’de özellikle Büyükşehir’de, çok fazla başvurduğu bir dil ve yöntem. Anladığım kadarıyla bu dil ve yöntemle bir pozisyon alma içerisinde olması gerekir ki bu anlamda özellikle AK Parti grubuna ve MHP’ye haksızlık yaptığını düşünüyorum. Bir haksızlığı daha dile getirmek istiyorum. Bugüne kadar yürütülen, tamamlanan, devam eden ve bitmesini düşündüğünüz tüm projelerin ki 25 tane proje var; 15 tanesini valilik ve İZKA desteği ile yapan bir belediyemizin ‘AK Parti hükümetinden destek almıyoruz’ söylemini, kabul edici bulmuyoruz. Sizden bir şey rica edeceğim; Sayın Başkana verdiğim dosyayı teslim ederseniz çok mutlu olacağım. Bu Dünya Bankası ile ilgili Sayın Büyükşehir Belediye Başkanın bizzat yazlı soru önergesi üzerine bize verdiği dosya. Sayın Başkan bilgi sahibi olmanda konuşmayı sevmeyen bir belediye başkanıdır, tecrübelidir. Bu günlük siyaset konuşmaları içerisine girmemesini çok temenni ederiz. Bu dosyayı incelerse Dünya Bankası gerçeğinin ne olacağını kendisi de görecektir. Yaptığı bazı eleştirileri biz Büyükşehir Belediyesi’nde genel eleştiriler olduğu için cevap vereceğiz. Ona da bunları dinleyip doğru bilgiye ulaşacaktır. Bir takım eleştirileri de gelecek ay ki meclisimizde başkan burada olduğunda cevap vereceğiz. Dünya Bankası gerçeğini incelerse sayın başkan dün kullandığı ifadeleri zannımca kullanmaktan vazgeçecektir.” 

Yıldız’ın konuşmasının ardından söz alan Başkan Vekili Aslan ise; “Başkan burada olmadığı için doğal olarak ben onun namına bir şeyler söylemek istemiyorum. Eminim kendisi gerekli cevapları verecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.