Dolar 32,3087
%0.11
Euro 35,1447
%0.17
Altın 2.466,300
%-0.06
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Bakıcı doğru muhalefetten yanayım

Başkan Bakıcı doğru muhalefetten yanayım

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, adil, adaletli ve katılımcı bir anlayışla çalıştıklarını söyledi. Selçuk Belediyesi’nin Nisan ayı toplantılarına Başkan Bakıcı’nın net yanıtları damga vurdu.

  • Ege Postası
  • 13.04.2015 - 14:49
Faaliyet raporunun oy çokluğu ile kabul edildiği toplantıda Başkan Bakıcı, muhalefetin eleştirilerini değerlendirdiklerini ancak eleştirilerin demagoji ve popülist yaklaşımlardan oluştuğunu ifade etti. Bakıcı; “Doğru ve adil olan neyse onu yapmaya özen gösteriyoruz. Yapılan uyarıları dikkate alarak, eksikliklerimizi gidermeye devam ediyoruz. Eleştiri ve muhalefet muhakkak yapılmalı, popülist yaklaşımlar olmadığı sürece” dedi.
Selçuk belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı üç ayrı bileşimde tamamlandı. Meclis toplantısının birinci birleşiminde encümen seçimi yapıldı. CHP grubundan Mehmet Karanfil ve Veli Keskin’in seçildiği encümen seçiminin ardından ikinci oturumda 2014 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Komisyonlara havale gündem maddelerinin görüşülmesi ise üçüncü oturumda gerçekleşti. 
Başkandan net yanıt…
Bir yıllık çalışmaları anlatan kısa bir film gösterisi ile başlayan meclisin ikinci oturumunda faaliyet raporunun sunumu gerçekleşti. Sunumun ardından grup sözcülerinin görüşlerini dinleyen Başkan Vekili Osman Başterzi, meclis üyelerine söz verdi. CHP’li Meclis üyelerinin yapılan değişikliklerin mekânsal ve şekilsel anlamda kaldığı eleştirisine Başkan Zeynel Bakıcı’dan net yanıtlar geldi. Bu dönemin bir yenileme dönemi olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, bir yılda sosyal, fiziki ve mali yenileme dönemi yaşadıklarını kaydetti. Başkan Bakıcı; “Bunlar bizleri takip eden insanlarımız tarafından, sevgili hemşerilerimiz tarafından da biliniyor, meclis üyelerimiz ve çalışanlarımız tarafından da biliniyor” dedi.
“Doğru muhalefetten yanayım”
Yapılan eleştirileri dikkate aldıklarını, iyi bir muhalefetten ders çıkarmak gerektiğini belirten eden Başkan Bakıcı, ancak muhalefet yapılırken de ifadeyi doğru kullanmak gerektiğine dikkat çekti. 2014 yılı faaliyet raporu üzerinde değerlendirme yapan Bakıcı; “Doğru neyse onu ifade etmeye çalışacağız.. Bir yıllık bir hizmet vardır. Bu hizmetin 9 ayı bize aittir. 3 ayı bir önceki yönetimindir. Dolayısıyla biz her zaman ‘İdarede devamlılık esastır’ deriz. Buna göre de davranırız.  Biz doğru tespitler yapmaya devam edeceğiz. Hatalarımızı kabulleneceğiz. Bu yönde ben yapılan uyarıları, eksikliklerimizi biliyor ve bu yöndeki eleştirileri kabul ediyorum. Ama dediğim gibi biraz uygun olmayan bir ifadeyle demogoji, popülist yaklaşımlar olmadığı müddetçe. Zaten biz bir yıldır, yaklaşık 9 aydır bunun örneklerini meclisimizde, encümenimizde ve yine kurum içerisinde vermeye çalışıyoruz. Adil ve adaletli olmaya çalışıyoruz. Herkesin daha fazla söz hakkı almasını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu. 
Hedefe doğru emin adımlarla…
Hazırlık yapmadan bu çalışmaların olmayacağını, çok sağlıklı planlar ve programlar yapılması gerektiğini bildiren Başkan Bakıcı, “Tabi yerelde iktidara geldiğinizde gelesiye kadar taahhüt ettiğiniz, düşündüğünüz varsaydığınız zemini bulmanızla da ilgilidir. Bana “Düşündüğünüz şekilde bir belediye teslim aldın mı diye sorarsanız” kısmen aldım, kısmen alamadım derim. Borç yükü bizi çok zorluyor. Olanaklarımız kıt. Dolayısıyla mali olanaklarımızı arttıracağız. Bu olanakları biz 70 milyon bir bütçe yaparak hedeflediğimiz bir noktaya çekme gayreti içerisindeyiz. Yaptığımız çalışmalar da bunun sonucudur. Biz popülist yaklaşmıyoruz. Halkımızı karşı karşıya getirmiyoruz. Hedefe doğru yönelmeye çalışıyoruz. Yani gelir arttırıcı kurumlarla çalışmaya başladık. Bugüne kadar alınmamış borçların alınabilir olanlarına yönelmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.