Dolar 32,6977
%-0.22
Euro 35,0169
%-0.21
Altın 2.444,960
%-0.53
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Basın mensuplarını darp ettirdiği iddialarına yalanlama

Basın mensuplarını darp ettirdiği iddialarına yalanlama

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Ak Parti'den Belediye Başkan adayı olan İngiltere'nin Marmaris Fahri Konsolosu Doğan Tugay, basın mensuplarını tartaklattığı iddiaları üzerine, "Marmaris'te bazıları kavgadan besleniyor. İzin vermediğimiz bir çekim yapıldı. Aksine arkadaşlarımız tartaklandı, olay sansasyonel hale getirildi" dedi.

  • Ege Postası
  • 10.04.2014 - 09:30
Ak Parti'den Marmaris Belediye Başkan Adayı olan İngiltere'nin Marmaris Fahri Konsolosu Doğan Tugay, 3 Nisan Perşembe günü minibüs sahipleri, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının temsilcilerinin de katılımıyla Marmaris Otobüs Garajı'ndaki bir kafeteryada toplantı düzenledi. Tugay'ın iddiaya göre toplantının görüntülenmesini istemediği için korumaları, görüntü alan Marmaris TV'nin 2 kameramanı ile televizyonun sorumlu müdürüne müdahale ederek görüntü alınması engelledi. Yaşanan tartışma kameralar tarafından görüntülenirken, Marmaris Devlet Hastanesi'ne giden kameraman ve sorumlu müdür darp raporu alarak şikayetçi oldu. Tugay'ın da Marmaris TV'nin 3 çalışanından şikayetçi olduğu öğrenildi. 

ENGELEYİN, ŞİKAYET EDERLERSE ÜÇ AY YATARSINIZ DEDİM 

Doğan Tugay, iddialar üzerine Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, ile birlikte Marmaris İlçe binasında basın açıklaması yaptı. Yaşanan olay sonrası iş görüşmeleri için şehir dışına gittiğini ve gelişmeleri takip etmediğini söyleyen Tugay, "Orada muhabbet ediliyordu, çay içiliyordu. İki arkadaşımız ayrıldılar orada televizyoncuları gördüler, bizden 30-35 metre ilerde ve onların önüne gittiler. Onların gelmek istediğini anladım ve masadakilere şunu söyledim; Toplantı var çekim izni verilsin m? Şunu söyledik; bu özel bir toplantı, özel konuşma arkadaşlarla bir haber değeri yok bunun için çekim izni verilmesin ortak fikri orada oluştu. Bende 'evet buna gerek yoktur' dedim. Hatta ben 'engelleyin, bunlar şikayet ederse üç ay yatarsınız' gibi şeyler söyledim. Orada o kadar çok şey konuşuldu ki belki espiri olsun diye söylemişimdir. Cebri veya öyle engelleme olmadı. O kişiler arkadaşlarımızın üzerine yürüdü. Bu sırada o kişiler (kameramanları kast ediyor) birilerini arayıp konuştu. Kısa bir süre sonra bayan geldi. Olay orada kaldı takip etmedim. Daha sonra öğrendim iki arkadaşımızı darp etmişler. Birisi yüzünden, birisi sırtından öyle bir şey. Biri üç gün biri de bir gün. Herhalde birbirlerinden davacı olmuşlar. Bakınız bunların hepsi ortalığı germekten başka bir şey değil. Orada 8-10 arkadaş oturduk birileri geliyor özel toplantınızı çekim yapacağız diyorlar. Çekim izni yok diyoruz, üsteliyorlar. Ne lüzum var dedik yine çektiler ve bunu sansasyonel hale getirdiler. Ve benim adımı da karıştırdılar. Beni arayıp 'ağabey gel çay içiyoruz' dediler gittim. Nerde ne varsa bizi buluyor. Bunların hepsi ortalığı germekten başka bir şey değil. Adamların niyeti kötü. Marmaris'te bazıları kavgadan besleniyorlar, bizim onlarla işimiz yok. Bu konuda bir şey demedim, söylemeye bile değer bulmadım. Artık avukatlarıma söyleyeceğim, RTÜK şikayet edeceğim. Son üç ayda yayınlarının incelenmesini isteyeceğim. Seçim döneminde ayrımcılık yapmışlar mı incelesinler. Bakın bunlar ayıp şeyler. Gerek yok memlekette ve yarın bir gün yolda rastlıyoruz bunlarla nereye varacakla? Bugün bunu bana yapanlar yarın meclis üyelerine veya bir başkalarına yapacaklar. Beni yıpratmaya çalışıyorsunuz. Beni Türkiye tanıyor sizi de tanıyorlar. Bunları gündeme getirmeye gerek yok. Şimdiye kadar beddua etmedim, ama bunlar için Allah ıslah etsin diyorum" dedi. (dha)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.