Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barolar Birliği yerel seçimler için 'hukuk rehberi' yayımladı

Barolar Birliği yerel seçimler için 'hukuk rehberi' yayımladı

Türkiye Barolar Birliği (TBB), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimde sandıklarda görev alacak müşahitler için ‘seçim rehberi’ hazırladığını internet sitesinden duyurdu

  • Ege Postası
  • 25.03.2024 - 17:13

Türkiye Barolar Birliği, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimde, sandıklarda görev alacak müşahitlere ve seçmenlere hukusal anlamda yardımcı olması amacıyla 'seçim rehberi' hazırladıklarını duyurdu.

Hazırlanan 'seçim rehberi'ni internet sitesinde şu ifadelerle paylaştı;

''TBB Müşahitler İçin Seçim Rehberi web sitemizde yayımlanarak kullanıma sunuldu. Tüm yurttaşlarımızın online olarak ulaşabileceği rehber basılı olarak 81 ildeki Barolara ve TBMM'de temsilcisi bulunan siyasi partilere gönderilecek.

Barolar tarafından sandık görevlilerine dağıtılacak olan rehberde, müşahitlerin seçim günü olan 31 Mart sabahı itibarıyla yapmaları gerekenleri anlatan sandık başı görev kontrol listesinin yanı sıra 33 ayrı konuda şikayet dilekçeleri şablonları yer alıyor.

Rehberde yer alan dilekçe şablonları, sandık başında müşahitler tarafından kolayca koparılıp boşlukları elle doldurularak anında işlem yapmak üzere kullanılabilecek şekilde hazırlanmış bulunuyor. Sandık başında en sık rastlanan sorunları içerek dilekçelerin yanı sıra, öngörülmesi mümkün olmayan diğer konularda kullanılmak üzere, konusu belirtilmemiş dilekçe şablonu sayfaları da Rehber'de yer alıyor.''

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.