Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baro seçimleri hız kazandı

Baro seçimleri hız kazandı

İZMİR Barosu'nun 25- 26 Ekim tarihinde Kültürpark'taki Atlas Pavyonu'nda yapılacak olağan genel kurulundaki seçimlerde Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Ercan Demir, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan Aydın Özcan ve İdealist Avukatlar Grubu'ndan Atilla Tüfenkçioğlu başkanlık için yarışacak. Gruplar, seçime sayılı günler kala adliyede stantlar açıp, seçilmeleri halinde yapacaklarını anlatan broşürler dağıttı.

  • Ege Postası
  • 17.10.2014 - 09:38
Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı olarak, Baro Başkanlığı seçimine girecek olan mevcut başkan Ercan Demir'in yönetim kurulu adayları; Ahmet Aksu, Anıl Güler, Ahmet Cemil Akar, Ahmet Sinan Sürücü, Ümit Görgülü, Çetin Bingölbalı, Dicle Acar, Eda Bekçi, Kerem Dikmen ve Çağla Deniz Felamur'dan oluşuyor. Seçime, “Katılımcı ve etkin bir baro için, birlikte üreteceğiz, birlikte yöneteceğiz" sloganı ile giren grubun başkan adayı Demir, “Meslek sorunlarının çözümü ve barolar, mesleki gelişme ve yetkinlik, avukatların iş ve gelir güvencesi yoksunluğu, avukatın yargılama faaliyetinden giderek daha çok dışlanması ve etkisizleştirilmesi, yeşil pasaport ve vize kolaylığı, ilçelerde görev yapan meslektaşlarla ilişkiler, ücretli çalışan ve işsiz meslektaşların sorunları" konularında çözüme yönelik çalışmalar yapacaklarını belirtti.

CUMHURİYETÇİ AVUKATLAR GRUBU

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun başkan adayı Aydın Özcan'ın yönetim kurulunda; Mustafa Çetin, Gülay Ufuke Serin, Ahmet Şakir Uzun, Cem Cemal Coşkan, Burcu Karakoç, Ergun Sakızlı, Nilay Ertem Durlu, Mehmet Kozan, Nuriye Kadan, Murat Ergün yer aldı. “Bağımsız yargı, bağımsız baro" sloganıyla seçime giden Cumhuriyetçi Avukatlar, “Öncelikle avukatların temel ihtiyaçlarıyla ilgili sorunların çözülmesi, CMK müdafii avukatların görev yerine baro araçlarıyla götürülüp getirilmesi, adli yardım paralarının en geç 1 ay içerisinde ödenmesi, Baro aidatlarının 12 taksitte ödenmesi, avukatlara yeşil pasaport verilmesi, otopark sorununun çözülmesi için çalışma yürüteceklerini belitti.

İDEALİST AVUKATLAR GRUBU

İdealist Avukatlar Grubu'nun başkan adayı olarak seçime girecek olan Atilla Tüfenkçioğlu'nun yönetim kurulu adayları ise Ayşe Zübeyde Aydın, Tuncal Tuncay Çobanoğlu, Nurten Çavuşoğlu, Mert Şehzat Zazaoğlu, Uğur Arda, Emrah Korkmaz, Salih Kurnaz Timur Güler, Birdal Aydemir'den oluştu. Seçime “İdeallerimiz var" sloganı ile start veren Tüfenkçioğlu, baroya kayıtlı 6 bin 500 meslektaşının hassasiyetlerini dikkate alacak, kimseyi dışlamayacak, mesleki sorun ve ihtiyaçları ön planda tutacak, baroyu herhangi bir amacın aracısı görmeyecek bir zihniyetin egemen olmasını istediklerini belirterek, “Hep aynı şeyi söyleyenlerden veya hiçbir şey söylemeyenlerden değil, söyleyecek sözü, yapacak işi olanlardan olduğumuza inandığımız için adayız" diyor. Tüfenkçioğlu, grup olarak meslektaşların sorunları olan “Mesleki kota, sisteme aktif olarak katılma, avukatlıktan yargıçlığa geçiş, kamudaki avukatlar, CMK vekalet ücretleri, adliye yönetimi, baro gazetesi, avukatlar lokali, Adliye çevresinde baro tesisi, sosyal sorumluluk projeleri gibi konulara eğileceklerini söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.