Dolar 32,3118
%0.15
Euro 35,0154
%0.1
Altın 2.455,330
%0.37
Bist-100 10.179,00
%0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balkan Türklerinden AK Parti’ye destek: '1 Kasım'da inşallah başarılı olursunuz'

Balkan Türklerinden AK Parti’ye destek: '1 Kasım'da inşallah başarılı olursunuz'

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile dün akşam yemekte buluşan Balkan Akraba Topluluklarına mensup milletvekilleri, devlet bakanları ve parti genel başkanları sabah AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın konuğu oldu. İl başkanı Bülent Delican'ın karşıladığı heyet adına açıklamalarda bulunan Balkan toplulukları temsilcileri AK Parti Hükümeti'nin 2002 yılından bu yana kendilerine verdiği destek nedeniyle mutlu olduklarını ve Türkiye'deki istikrarın devamı için gönüllerinin AK Parti'den yana olduğunu ifade etti. Balkan Türklerinden AK Parti’ye

  • Ege Postası
  • 09.10.2015 - 14:04
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Başbakan Ahmet Davutoğlu ile dün akşam bir araya gelen Balkan Akraba Topluluklarına mensup milletvekilleri AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Toplantıya İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Eski Milletvekili Rıfat Sait, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ, Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, Gençlik Kolları Başkanı Nureddin Taşçı, SKM Başkanı Bilal Doğan, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Milletvekili Müfera Şinik, Fikrim Damka, Bulgaristan Milletvekili Şaban Ali Durmuş, Batı Trakya’dan Eski Milletvekili Ahmet Hacı Osman, Sırbistan Devlet Bakanı Süleyman Ugljanin, Romanya Milletvekili Ahmet Varol ile Arnavutluk temsilcileri katıldı. Sait, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı telefonla aradı. Toplantıya cep telefonuyla bağlantı kurarak katılan Toprak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

“VERDİĞİNİZ DESTEK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Toplantı açılışında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Balkan Türklerinin vereceği desteği önemsediklerini belirterek, "Bu güzel ziyaret bizi memnun etti. Sizler evladı fatihan olarak bizim Avrupa'daki köklerimizsiniz. Bu kökleri yeşerttiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Dün Balkan savaşlarının başladığı gün. Çok büyük acılar çektik, soykırımlara uğradık. Ama benliğimize sahip çıktık. bizler de AK Parti olarak partimizin çalışmalarında tekrar iktidar olmak için varla güçle çalışıyoruz. Sadece sınırlarda bütünlük olmuyor. Biz millet olarak sınır dışında tekrar o bağları kurmuş durumdayız. Birlik ve beraberliğimiz kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz.  Ticari bağlarımız da artarak devam edecek. Türkiye'nin güçlü olması ve bölgemizde huzur ve istikrarın sağlanması nedeniyle önemli. Sizlerin bize verdiğiniz destek bizim için çok değerli" dedi.



“DİMDİK AYAKTAYIZ”
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Türkiye'nin son dönemlerde terörle mücadelede yoğun çaba harcadığını ve Türkiye'nin dış kaynaklı oyunlara boyun eğmeyeceğini söyledi.  Delican, "Başbakanımızın sizlerin onuruna verdiği yemeğe katılmanızdan son derece memnunuz. Birlik ve beraberliğimiz çok önemli. İzmir'de birçok Balkan kökenli, işveren olmuş, toplumda söz sahibi olmuş birçok Balkan göçmeni var. İzmir'de aydın, İzmir'in temsil kabiliyeti yüksek insanlarının çoğu da Balkan göçmeni. hepsiyle gurur duyuyoruz. Türkiye'nin bölgesinde güçlü olması tüm dünyada çok güçlü bir liderimiz var. Sayın Erdoğan'ın liderliğinde biz tekrar bu coğrafyada huzurun gelmesi için büyük çalışmalar yapıyoruz. Sayın Başbakanımız da büyük bir özveriyle çalışıyor. Terörle uğraşsak da dimdik ayaktayız. Kesinlikle bu ülkeyi diğer ülkelere yaptıkları oyunlara getiremeyecekler. Sizler de kendi ülkelerinizde rahat olun. Bizlerin sizlerle olan kardeşliği sonsuza kadar devam edecek. Balkanlarda yapılan destekleri ve yatırımları biliyoruz. Türk yatırımcılarımız inşallah daha fazla Balkanlara yatırım yapacaklar" diye konuştu.

“TÜRKİYE SON 15 YILDA YAPTIĞI HAMLELERLE…”
Türkiye'nin son yıllarda girdiği hızlı gelişme trendini sürdürmesini umduklarını belirten Sırbistan Bakanı Süleyman Ugljanin, "Son 15 yıl içinde Türkiye yaptığı hamlelerle dünya listesinde ekonomide iyi bir yere gelmiştir. Türkiye modern ve ekonomik olarak son derece hızlı adımlarla ilerleyen bir ülke. Bu hızın devam etmesi gerekiyor. AK Parti'nin bu seçimlerde alacağı iyi sonuçlar alması halinde Brüksel'de ve AB içinde gücünün nüfuzunun ve etkisinin daha fazla artacağını ifade etmek istiyorum. Bu amaçla bu seçimlerde sizlere başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE VE SIRBİSTAN İLİŞKİLERİNDE PATLAMA YAŞANDI”
Sırbistanlı Bakan Ugljanin sözlerini şöyle sürdürdü: "Balkanlarda yaşayan Türklerin ve akraba topluluklarının kaderi Türkiye'nin istikrarı ile birebir bağlantılıdır. Öncelikle Sırbistan'da Türkiye'nin yaptığı yatırımlar bizim yaşam standardımızı arttırmaktadır. Son 15 yıl içerisinde Türkiye ve Sırbistan ilişkilerinde patlama yaşanmıştır. Bu ilişkilerin artması Balkanlarda istikrar ve barışın birebir artması anlamına gelmektedir. Biz Türkiye'nin son yıllarda girdiği bu hızlı gelişme trendini devam ettirmesini istiyoruz. Ne yazık ki Türkiye etrafında hiç arzu edilmeyen sıkıntılı bir dönemden geçiliyor. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün korunması son derece önemli. İnşallah bu seçimlerde de bu istikrarı devam ettirecek bir yapının çıkmasını bekliyoruz. Biz umuyoruz ve bekliyoruz ve inanıyoruz ki çok daha güçlü ve istikrarlı bir yönetim bu büyüme trendini devam ettirecek."



YAĞCILAR: GÖNLÜMÜZ AK PARTİ’DEN YANA
Kosova Kamu Bakanı Mahir Yağcılar ise gönüllerinin AK Parti'den yana olduğunu ancak kararı Türk halkının vereceğini belirterek, "Son 15 yılda Kosova'nın kalkınmasında Türkiye'nin desteği ve katkısı büyük olmuştur. Tarihi eserlerin korunması ve yeni üretim yerlerinin kurulmasında Türk hükümetinin katkısı büyük olmuştur. Her seferinde teşekkür ettik ve ediyoruz. Umarız ileriki dönemde de devam edecektir. Türkiye'nin güçlü olması bizim de güçlü olmamız ve bölgenin de istikrarlı olmasıdır. Son 15 yıldır hepimiz daha rahatız. Arkamızda Türkiye Devleti ve Türk Hükümeti vardı çünkü. Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesini arzulamaktayız. Önümüzdeki seçimlerde herkese başarılar diliyoruz. Gönlümüz AK Parti'den yana ama bu Türkiye'nin kararıdır. Tüm AK Parti teşkilatına başarılar diliyoruz" dedi.

HASİP: MÜMKÜN OLDUĞUNCA TÜRKİYE’YE GELMEK İSTİYORUZ
Makedonya Türk Partisi Genel Başkanı ve Makedonya Milletvekili Kenan Hasip de AK Parti'ye 1 Kasım seçimlerinde başarı dileğinde bulundu. Hasip, "Biz Makedonya'dan geliyoruz. Makedonya 1990 yılında bağımsızlığını ilan eden bir devlettir. Şükürler olsun ki ilk tanıyan ülke Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmuştur. Makedonya'nın en sıkıntılı dönemlerinde kayıtsız şartsız el uzatan yine Türkiye olmuştur. Makedonya'da çok değerli Cumhurbaşkanımızdan başlayarak Başbakan bakanlar ziyaret etti. Heyetler devamlı ziyaret yapıyorlar. Biz de mümkün olduğunca Türkiye'ye gelmek istiyoruz. Çünkü Türkiye bizim anavatanımız. Biz orada kaldık. Türklüğü ve İslamın yaşatılması mücadelesi veriyoruz orada. Şükürler olsun ayaktayız. Ama en önemli unsur Türkiye'nin yanımızda olması. Türkiye'nin Makedonya'ya çok emeği geçmiştir. İnanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda da böyle olacaktır. Sayın Erdoğan'a selamlarımı iletmek istiyorum. Aynı zamanda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Rıfat Bey'e de teşekkür etmek istiyoruz. 1 Kasım seçimlerinde inşallah başarılı olursunuz. Türkiye'deki çalışmalarımızı yakından izliyoruz. İnşallah 1 Kasım'da tek başına iktidara geliyorsunuz" şeklinde konuştu.



ÇAKO: GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURDUK
Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako AK Parti Hükümeti'nin 2002 yılından buyana kendilerine maddi ve manevi somut destekte, bulunduğuna dikkat çekerek, "Bu klasik bir buluşma yemeği değildi. AK Parti'nin bölgeye verdiği önemin göstergesiydi. 2002'den buyana Balkanlara yönelik önemli adımları oldu Türkiye'nin. Ki bunlar sözde ilgi değil somut adımlarla yapılmış faaliyetlerdir. TİKA'nın önemli projeleri var. Makedonya'ya değişik hizmetler sunmaya devam etmektedir. Türkiye'de olup bitenleri yakından takip etmekteyiz. Büyüyen Türkiye'nin siyasi istikrara sahip Türkiye'nin ekonomisine ve yatırımcılara yansıdığını biliyoruz. Bundan sonraki dönemde de artarak sürmesini bekliyoruz. Tüm soydaşlarımızın da en büyük dileği budur.  Gönlümüz sizinle. Gönül köprüleri kurduk. Ticari köprülerin kurulmasını da diliyoruz. 1 Kasım'dan sonra daha somut adımlarla buluşmak isteriz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.