Dolar 32,7814
%0.04
Euro 35,0613
%-0.08
Altın 2.450,610
%-0.3
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlık, ‘atık yönetimi’ için 12 yönetmeliği birleştiriyor

Bakanlık, ‘atık yönetimi’ için 12 yönetmeliği birleştiriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 12 yönetmelik ve 1 tebliği birleştirerek tek bir ‘Atık Yönetimi Yönetmeliği’ haline getirme çalışması başlattı.Bakanlık, Avrupa Birliği’nin Atık Çerçeve Direktifi'nde yapılan güncellemeleri örnek...

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 11:43
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 12 yönetmelik ve 1 tebliği birleştirerek tek bir ‘Atık Yönetimi Yönetmeliği’ haline getirme çalışması başlattı.

Bakanlık, Avrupa Birliği’nin Atık Çerçeve Direktifi'nde yapılan güncellemeleri örnek alarak, atık yönetimine ilişkin mevzuatta yer alan kavramların ortak bir yapı altında toplanması, mevzuatın sadeleştirilmesi için Atık Yönetimi Yönetmeliği Taslağı hazırladı. Taslak yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren atık yönetimini düzenleyen 12 yönetmelik ve 1 tebliğ yürürlükten kalkmış olacak.

Taslak yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği, Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği, Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği, Poliklorlu Bifenil ve Poliklorlu Terfenillerin Kontrolü Hakkında Yönetmelik, Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik, Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği, Ömrünü Tamamlamış Araçların Kontrolü Hakkında Yönetmelik, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği, Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği tek bir yönetmelik altında toplanacak.

Taslak yönetmelik bakanlık birimleri, çevre ve şehircilik il müdürlükleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sektör temsilcilerinden oluşan sivil toplum kuruluşlarının görüşüne açıldı. Gelen görüşler dikkate alınarak taslağa son şekli verilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.