Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlık açıkladı: Deprem bölgesinde imar barışı var mı'

Bakanlık açıkladı: Deprem bölgesinde imar barışı var mı'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, İzmir depreminde yıkılan yapılardan 2’sinin acil yıkılacak yapılardan, 4’ünün, ağır hasarlı yapılardan, 36’sının, imar barışının ardından yapı kayıt belgesi alan yapılardan olduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 05.12.2020 - 11:33

TBMM’de kurulan Deprem Komisyonu, dün, üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Aslan, hasar alan kamu binalarına ilişkin “İzmir’deki okullardan 19 tanesi ağır hasarlı. Camilerin 5’i altyapısıyla beraber ağır hasarlı. İncelenen bin 29 kamu binasının 20’sinin ağır hasarlı olduğu görüldü. Bu binaların en genci otuz beş yaşın üstünde” dedi. 

Komisyon Başkanı ve AKP Milletvekili Recep Uncuoğlu, yapı kullanım belgesinin ardından yapıların denetime tabi tutulmadığını belirterek, binaların zemin katlarının işyerine, imalathaneye dönüştürülebildiğine, yüksek rutubet nedeniyle kolonların ufalandığına dikkat çekti. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen ise kentsel dönüşümün önemine işaret ederek “1999’dan önce biz bina yapmayı bilmiyormuşuz” dedi. 

Öte yandan, Uncuoğlu, yurttaşların ve ilgili kurum ve kuruluşların komisyona görüşlerini iletebilmesi için “deprem@tbmm. gov.tr” adlı e-posta adresinin oluşturulduğunu duyurdu. (Cumhuriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.