Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Nebati: Sanayi üretimi güçlü bir artış göstermiştir

Bakan Nebati: Sanayi üretimi güçlü bir artış göstermiştir

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Sanayi üretimi ekim ayı itibarıyla hem aylık hem de yıllık bazda güçlü bir artış göstermiştir. Yerli üretimi ve ihracatı önceleyen politikalarımız çerçevesinde sanayide çarklar hızla dönmeye devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 13.12.2022 - 17:30

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye İstatistik Kurumu'nun bugün açıkladığı sanayi üretimindeki yıllık yüzde 2,5'luk artışla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Nebati, şu değerlendirmeleri yaptı:

“GELİŞMİŞ EKONOMİLERDE SANAYİ ÜRETİMİ HIZ KESERKEN, TÜRKİYE'DE GÜÇLÜ BİR ARTIŞ OLDU: Durgunluk riski ile karşı karşıya olan dünyanın gelişmiş ekonomilerinde sanayi üretimi hız keserken, Türkiye'de ise sanayi üretimi ekim ayı itibarıyla hem aylık hem de yıllık bazda güçlü bir artış göstermiştir.

SANAYİDE ÇARKLAR HIZLA DÖNMEYE DEVAM ETMEKTEDİR: Ekim ayı; ara malında, dayanıklı tüketim malında, sermaye malında üretimin güçlendiği bir ay olurken yerli üretimi ve ihracatı önceleyen politikalarımız çerçevesinde sanayide çarklar hızla dönmeye devam etmektedir.

VERİLER, TÜRKİYE EKONOMİ MODELİNİN ÇIKTILARINI BİZLERE GÖSTERMEYE DEVAM ETMEKTEDİR: Dün verisi açıklanan istihdamdaki artışın ardından sanayi üretimindeki yükseliş, Türkiye Ekonomi Modelinin çıktılarını bizlere göstermeye devam etmektedir.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.