Dolar 32,2769
%0.01
Euro 35,0305
%-0.16
Altın 2.478,300
%0.49
Bist-100 10.548,00
%2.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu ilk zirve için ne dedi'

Bakan Eroğlu ilk zirve için ne dedi'

Orman ve Su İşleri Bakanı, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından 5 Ağustos Çarşamba günü ilk kez tüm kamu kurum ve kuruluşu temsilcisinin katılacağı koordinasyon toplantısı için ilk açıklamayı yaptı. Bakan Eroğlu, "5 Ağustos 2015 tarihinde de Başbakanlık Ofisi’nde; Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren DSİ, Orman Bölge, Milli Parklar, Meteoroloji Bölge Müdürlüklerinin katılımı ile geniş katılımlı bir koordinasyon toplantısı yapmayı planlıyoruz" dedi. Bakan Eroğlu ilk zirve için ne dedi'

  • Ege Postası
  • 23.07.2015 - 17:00
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı koordinasyon toplantısını İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nde yapma kararı alan Orman ve Su İşleri Bakanı, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, açılıştan kısa bir süre sonra da DSİ, Orman Bölge, Milli Parklar, Meteoroloji Bölge Müdürlükleri ile kendi bakanlığını ilgilendiren konularla ilgili toplantı yapmıştı. Toplantıya İzmir'deki AK Partili, CHP'li ve MHP'li belediye başkanlarının katılımı beklenirken, toplantıda gündem belediyelerin Ankara'dan onay bekleyen projeleri, kente yapılacak hizmetler ve bakanlıklardaki görüşmeler de ele alınacak. 

UFUK ŞEHİR İZMİR 
İzmir'in ufuk şehir olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, "İzmir bizim ufuk şehrimiz.  AK Parti Hükümeti olarak İzmir'e verdiğimiz önemin gereği, Ankara dışında yalnızca İstanbul’da bulunan Başbakanlık Ofisi'nin üçüncüsünü İzmir'de açtık. Bundan sonra fırsat buldukça bazı resmi toplantılarımızı İzmir’de yapacağız. Burada yapacağımız çalışmalarla İzmir'imize dev hizmetler kazandırmaya devam edeceğiz"dedi. 

HİZMETLER AKSAMAN, DAHA HIZLI YÜRÜYECEK
İzmir'de açılan Başbakanlık Ofisi'nde Bakanlık bürolarının da bulunacağını ifade eden Bakan Eroğlu, "Başbakanlığın bütün hizmetleri Ankara'dan ziyade artık burada da yapılacak hatta bakanlıkların büroları olacak. Böylece hizmetler çok hızlı bir şekilde, aksamadan buradan takip edilecek ve daha hızlı yürüyecek. Gayemiz dünyaya açılan kapımız Ege’nin incisi İzmir’i, dünyanın incisi yapmak. Bu bakımdan Başbakanlık Ofisi'nin burada açılmasının apayrı bir anlamı var. İzmir'i seviyoruz, İzmirlileri seviyoruz. İnşallah İzmir'i şaha kaldıracağız" diye konuştu. 

GENİŞ KATILIMLI OLACAK 
"5 Ağustos 2015 tarihinde de Başbakanlık Ofisi’nde; Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren DSİ, Orman Bölge, Milli Parklar, Meteoroloji Bölge Müdürlüklerinin katılımı ile geniş katılımlı bir koordinasyon toplantısı yapmayı planlıyoruz" diyen Bakan Eroğlu, "5 Haziran 2015 tarihli basın toplantısını Başbakanlık Ofisi’nde yapmış, Bakanlığımız tarafından hayata geçirilecek 25 milyar TL’lik dev yatırım Ege Gelişim Projesi kısaca EGEGEP’i açıklamıştım.  İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerini kapsayan EGEGEP ile  4.547 adet proje Egelilerin hizmetine sunulacaktır" dedi. 

77'Sİ DE BİTMİŞ OLACAK 
Şuana kadar İzmir'e verilen 77 müjdenin 59'unun bittiğini belirten Bakan Eroğlu yılsonu hedefini de açıklayarak şunları söyledi: "EGEGEP kapsamında İzmir’de yapılacak 466 tesis ve proje içinde; baraj, gölet ve sulama projeleri, taşkın koruma ve dere ıslah projeleri, şehir ve bal ormanları, mesire yerleri, gelir getirici türlerde orman tesisi gibi ağaçlandırma ve ormancılık projeleri, tabiat turizmi etkinlik alanları, otomatik meteoroloji gözlem istasyonları gibi Bakanlığımız görev sahasındaki konularda yer alan tesis ve proje bulunmaktadır. Şu ana kadar İzmir’e Ramazan Bayramı münasebetiyle verdiğim 8 müjde ile toplam 77 müjde vermiş oldum. Önümüzde 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı müjdeleri ile toplam 32 müjde vermiş olacağız.  Şu ana kadar İzmir’e verilen 77 müjdenin 59'u bitirilmiştir.  Yılsonuna kadar 77'si de bitmiş olacaktır. Seçimler öncesinde herkesin verdiği bir takım vaatler var. Bunları takip ederseniz vaatlerini kimin ne kadar hayata geçirdiğini de göreceksiniz." 

SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM 
AK Parti tarafından verilen sözlerin takipçisi olacağının altını çizen Bakan Eroğlu, "Bugüne kadar verdiğimiz her sözün arkasında durduk, söz verip unutulanlardan olmadık.  Bundan sonra da İzmir milletvekili olarak hem kendi sözlerimizin hem de diğer partilerin verdikleri sözlerin takipçisi olacağım. İzmir’in geleceği için çok büyük projelerimiz var. Son 13 yılda hükümet olarak İzmir’e 30,3 milyar TL’lik yatırım yaptık. Gelecek nesillere daha güzel bir İzmir bırakmak boynumuzun borcudur. Seçim öncesi 30 ilçenin tamamına gittim, herkesle kucaklaştım. Farklılıklar bizim zenginliğimiz. Bu zenginlikler içinde beraber yaşamalıyız" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.