Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Bilgin'den emekli maaşları açıklaması

Bakan Bilgin'den emekli maaşları açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşları ile bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.03.2023 - 15:47
  • Güncelleme: 23.03.2023 - 00:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşları ile bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi konusunda çalışma yaptıklarını belirterek, “5 bin 500 liraya yükselttiğimiz emekli aylığının bugünkü şartlar içerisinde yetersiz kaldığını birlikte gördük. En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var; bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var. Bütün bunları birlikte değerlendiren alternatif çalışmamız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak, emeklilerin hiç olmazsa bu yıkıcı, tahrip edici enflasyonun şartlarını ortadan kaldıracak bir düzenlemeyi ayrıntılı bir şekilde çalıştım” dedi. Bilgin, yaptığı çalışmayı en geç önünüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Kazım Ergün ile görüştü.

Ergün, görüşmede emeklilerin talep ve beklentilerini içeren 24 maddelik bir dosyayı Bakan Bilgin’e verdi.

Vedat Bilgin, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, en düşük emekli aylığını yükseltecek alternatif modeller üzerinde çalıştıklarını, önerilerini en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacağını söyledi.

Bakan Bilgin şöyle konuştu:

“EMEKLİLERİN GÜNDELİK HAYATINDA TAHRİBATI ORTADAN KALDIRACAK İLAVE TEDBİRLERE İHTİYAÇ VAR”

“Enflasyon fevkalade tahrip edici etkisini sürdürüyor. Enflasyonda düşme eğilimi var. Bu eğilim devam edecek, yüzde 80’lerden yüzde 50’lere düştü şimdi. Enflasyon kontrol altına alındı. Fakat olağandışı gelişmeler ortaya çıkınca özellikle çalışanların, emeklilerin gündelik hayatında tahribatı ortadan kaldıracak ilave tedbirlere ihtiyaç var. Bu bakımdan sayın genel başkan ve yönetimdekilerinin de dile getirdikleri ve dosyada da ayrıntılı bir şekilde önerdiklerini tahmin ettiğim konular önemli. Biz çalışanlarımızı koruyoruz, toplu sözleşme müessesimiz bu konuda önemli bir mekanizmadır.

“EMEKLİ AYLIĞI İLE İLGİLİ ALTERNATİF ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Kamu çalışanları için toplu sözleşme emeklileri de kuşatıyor. İşçiler için biliyorsunuz böyle bir düzenleme yok. Biz bunu sosyal devlet sorumluluğunda yerine getirmek durumundayız. Bugüne kadar da bu politikayı takip etmeye çalıştık. Sayın genel başkanın belirttiği gibi 5 bin 500 liraya yükselttiğimiz emekli aylığının bugünkü şartlar içerisinde yetersiz kaldığını birlikte gördük. Ben de aynı fikirdeyim... Bununla ilgili alternatif çalışmaları yaptık. Hemen EYT’den sonra, bundan yaklaşık bir süreden önce yapacağım bir ziyarette bunu kamuoyu ile açıklayacaktım ama bugün belirtiyorum. En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var; bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var. Bütün bunları birlikte değerlendiren alternatif çalışmamız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak, emeklilerin hiç olmazsa bu yıkıcı, tahrip edici enflasyonun şartlarını ortadan kaldıracak bir düzenlemeyi ayrıntılı bir şekilde çalıştım.

“BEN BU HAFTA İÇERİSİNDE, EN GEÇ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞINDA SAYIN CUMHURBAŞKANI’MIZA ARZ EDECEĞİM”

Depremle ilgili çalışmalardan dolayı, bu bir müddet ertelenmiş oldu ama ben bu hafta içerisinde, en geç önümüzdeki hafta başında Sayın Cumhurbaşkanı’mıza arz edeceğim. Bütün bu karar süreçlerinin siyasal sorumlusu başkanlık sisteminde Cumhurbaşkanı’mıza aittir. Bugüne kadar bahsettiğim 3600 ek gösterge, EYT, sözleşmeli personel ve bugünlerde Meclis’te olan geçici işçiler gibi bütün bu konularda sosyal devletin sorumluluğunun bilinci ile Sayın Cumhurbaşkanı’mız bu politikaları destekledi. Emeklilerin beklediği, onlara daha rahat nefes aldıracak bugünkü tahribatta onları koruyacak önerilerimizin de Sayın Cumhurbaşkanı’mız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum. Tahmin ediyorum, bu çalışma emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.