Dolar 41,1712
%0.07
Euro 48,0123
%0.16
Altın 4.679,360
%0.1
Bist-100 10.878,00
%-3.57

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Bak: Geleceğe gençlerimizle yürüyeceğiz

Bakan Bak: Geleceğe gençlerimizle yürüyeceğiz

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Bu ülkenin gençleri, ülkenin nereden nereye geldiğini görecek. Geleceğe gençlerimizle yürüyeceğiz. Türkiye Yüzyılında gençlerimizle beraber büyüyen, gelişen, güçlü Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 30.08.2025 - 23:41
  • Güncelleme: 30.08.2025 - 23:46

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katılmak üzere Kütahya’ya geldi. Bakan Bak, ilk olarak Dumlupınar Şehitliği’ni ziyaret etti, gençlerle sohbet edip Mehmetçik Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından şehit mezarlarına karanfil bırakan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, inşa süreci tamamlanan Dumlupınar Diorama Müzesi’nin açılış törenine katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Osman Aşkın Bak, Türkiye Cumhuriyeti'nin tohumlarının atıldığı ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin kazanıldığı topraklarda olmaktan duyduğu coşku ve gururu dile getirdi. Bak, “Pazartesi günü, Türklere Anadolu'nun kapısını açan Ahlat'taydık. Salı günü Malazgirt'teydik. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını, insanlarımızın, milletimizin asla esarete boyun eğmeyeceğini gösterdiği topraklardayız. Kendisinden üstün ordulara karşı büyük bir zafer kazanan milletin gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tüm dünyaya, 7 düvele gösterdiği 'Türkler asla boyun eğmez, bu millet asla esaret altında kalmaz' dediği meydandayız. Buradan düşman ordusunu bozgununa uğratan kuvvetlerimiz, onları İzmir'e kadar kovalamış ve denize dökmüştür. Bugün gururluyuz ve tekrar bu gururu birlikte yaşamak için gençlerimizle beraber geldik" dedi.

'GENÇLERİMİZLE BERABER YAŞIYORUZ'

Açıklamalarında, Dumlupınar Diorama Müzesi’nin öneminden de bahseden gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Eserin burada olması çok kıymetli. Zaferlerin yaşatılması, gelenlere anlatılması kıymetli. Burada neler oldu, neler yaşandı, onların animasyon şeklinde de olsa gösterilmesi çok çok kıymetli. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu törenleri organize ediyoruz, takip ediyoruz. Her yıl katılıyoruz, gençlerimizle beraber yaşıyoruz. Yine gençlerimizle beraber 110. yılını kutladığımız Çanakkale zaferinde 110 bin gencimizi Türkiye'nin dört bir yanından alarak Çanakkale'ye götürüyoruz. Gençlerimizi Malazgirt’e götürmeliyiz, Dumlupınar’a getirmeliyiz. Bu topraklar için toprağa düşen şehitlerimizi onlara anlatmalıyız. Bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu anlatmalıyız. O yüzden Türkiye’nin dört bir yanında törenler yapılıyor. Gençlik kamplarımızda bütün törenlerde yer alıyoruz. Gençlerimizin bu bilinçle yetişmesini, bu vatanı sevmesini, vatanın ne kadar kutsal olduğunu anlatmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Büyük ve Güçlü Türkiye için çalıştıklarını söyleyen Bakan Bak, “Bu ülkenin gençleri, ülkenin nereden nereye geldiğini görecek. Geleceğe gençlerimizle yürüyeceğiz. Türkiye Yüzyılında gençlerimizle beraber büyüyen, gelişen, güçlü Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Müze hayırlı olsun, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Ülkemizi, bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, konuşmasının ardından müzenin açılışını yaptı.

BAKAN BAK: 30 AĞUSTOS BİR MİLLETİN DİRİLİŞİNİN SEMBOLÜDÜR

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katıldı. Zafer Abidesi’nde çelenk sunumuyla başlayan törenler, askerlerin katılımcılara 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni anlatmasıyla devam etti. Bakan Bak, daha sonra beraberindeki protokol ile birlikte kutlama törenlerinin gerçekleştirileceği Zafertepe Çalköy tören alanına geçti. Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Burada vatandaşlara seslenen Bak, gençlerle beraber etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. 30 Ağustos öncesi gençlerin Dumlupınar’a gelerek kamp yaptıklarını ve şehitlikte dua ettiğini söyleyen Bak, “Burada coşkulu bir kalabalık görüyoruz. Kütahyalıları, Afyonluları. 30 Ağustos bir milletin dirilişinin sembolüdür. Sadece bir zafer değil, bir milletin var oluşudur. Ağustos ayı Türk milleti için zaferlerle dolu bir ay. 26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanımızla beraber Malazgirt'teydik. Anadolu'nun kapılısını Türklere açan Alparslan'ın ordusunun zafer kazandığı Malazgirt'teydik. Yine bugün burada Büyük Taarruz’un yapıldığı Zafertepe'de Kütahya'da Dumlupınar’dayız. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı hep birlikte kutluyoruz. Milletimizle, ordumuzla, ülkemizle, vatanımızla gururluyuz. Tüm dünyaya 30 Ağustos’ta işgalcileri bozguna uğratan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz, vatanımızla gurur duyuyoruz, ordumuzla gurur duyuyoruz” dedi.

Bakan Bak’ın konuşmasının ardından çeşitli tiyatro gösterileri katılımcılara sunuldu. Askeri birliklerin geçişiyle son bulan törende coşku, Türk Yıldızları’nın yaptığı gösteriyle doruğa ulaştı.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.