Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Akar'dan tahıl sevkiyatı açıklaması

Bakan Akar'dan tahıl sevkiyatı açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Üç aylık süre içinde toplam 345 gemi, Ukrayna limanlarından 7 milyon 700 bin ton tahılın sevkiyatını gerçekleştirdi. Bu, memnuniyet verici bir sonuç. Müşterek Koordinasyon Merkezi’ndeki arkadaşlarımızın yaptıkları bu çalışmaları hem insani hem de tarihi bir görev olarak görüyoruz. Tahıl sevkiyatının gerçekleştirilmesiyle birlikte ciddi şekilde tahıl fiyatlarının düştüğünü biliyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.10.2022 - 17:33

Hulusi Akar, Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile bugün İstanbul'daki Kalender Kasrı'nda bir araya geldi. Tahıl koridoru için varılan mutabakatın temellerinin atıldığı Kalender Kasrı'ndaki görüşmenin ardından Akar ve Kubrakov, Karadeniz’de oluşturulan tahıl koridoru için kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi’ne giderek brifing aldı.

Akar, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“345 GEMİ UKRAYNA LİMANLARINDAN 7 MİLYON 700 BİN TON TAHILIN SEVKİYATINI GERÇEKLEŞTİRDİ”

"Üç aylık süre içinde toplam 345 gemi, Ukrayna limanlarından 7 milyon 700 bin ton tahılın sevkiyatını gerçekleştirdi. Bu, memnuniyet verici bir sonuç. Müşterek Koordinasyon Merkezi’ndeki arkadaşlarımızın -Rusya, Ukrayna, BM ve Türkiye- bir bütün olarak yaptıkları bu çalışmaları hem insani hem de tarihi bir görev olarak görüyoruz. Tahıl sevkiyatının gerçekleştirilmesiyle birlikte ciddi şekilde tahıl fiyatlarının düştüğünü biliyoruz. Bu Karadeniz tahıl inisiyatifi ile taraflar bir araya gelebildiler. Bizim dileğimiz, bundan sonra da diğer sorunların çözümünde bu yaptığımız çalışmanın bir model teşkil etmesidir. Türkiye, her zaman komşularının sınırlarına, toprak bütünlüğüne saygılı; barıştan ve istikrardan yanadır. Aynı politikamızı şeffaf bir şekilde sürdürüyoruz.

Nasıl ki bu tutarlı politikamızı sürdürerek tahıl konusuna bir çözüm getirebildiysek aynı şekilde esir değişimi de bu politikanın bir ürünüdür. Amacımız, bir an önce barışçıl yol ve yöntemlerle sorunun çözümü için çalışmaların sürdürülmesi, bu yöne gidilmesi, gerginliğin azaltılması ve herhangi bir aksaklığa meydan vermeden insani yardımların da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasıdır."

“SEVKİYATI YAPILAN TAHIL MİKTARI 8 MİLYON TONA YAKLAŞTI”

Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlama ile ilgili taziye dileklerini ileten Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ise şunları söyledi:

"Söz konusu tahıl inisiyatifinin başarısıyla sevkiyatı yapılan tahıl miktarı 8 milyon tona yaklaştı. Bu inisiyatifin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu inisiyatifle dünyadaki tahıl fiyatları arasındaki bağlantıyı anlıyoruz. Özellikle esir değişimi konusunda Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Katkılarınız çok önemliydi, zaten bu katkılar sayesinde bu değişim gerçekleşti."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.