Dolar 32,7830
%0.05
Euro 35,0951
%0.01
Altın 2.456,930
%-0.04
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BAYGEM’de yüzde 100 başarı!

BAYGEM’de yüzde 100 başarı!

Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin (BAYGEM) verdiği ücretsiz kursa katılan 128 öğrenci YGS ve LYS sonuçlarına göre yüzde 100 başarı yakalayarak üniversiteli oldu. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “BAYGEM bizim göz bebeğimiz projemiz. Öğrencilerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi. Bayraklı Belediyesi'nin göz bebeği projesinden

  • Ege Postası
  • 25.07.2015 - 10:16
Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde yıl boylunca kurs görerek YGS ve LYS’ye katılan öğrenciler, aldıkları sonuçlara göre 4 ve 2 yıllık üniversitelere yerleşme hakkı kazanarak yüzde 100'lük başarı oranı yakaladı. Öğrencilerin yüzde 100’lük bu başarısı birçok özel kurumu geride bırakırken bu sonuçlar hem öğrencilerin hem de ailelerin yüzünü güldürdü.

88 ÖĞRENCİ 4 YILLIK ÜNİVERSİTE KAZANDI!

YGS ve LYS'ye giren 128 BAYGEM öğrencisinden 88’i 4 yıllık örgün üniversitelere, 36 öğrenci ise 2 yıllık meslek yüksek okullarına yerleşmeyi başardı. Toplamda 124 öğrenci üniversiteye yerleşme hakkı kazanırken, 4 öğrenci 4 yıllık ve 2 yıllık üniversitelere girecek puana sahip olduğu halde tercih hakkını kullanmadı. 

İSTEDİKLERİ ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİLER

Yüksekokul ve fakülteye giriş tercihi yapan öğrenci başarısını yüzde 100'e çıkaran BAYGEM, başarısıyla göz doldurdu. Türkiye genelinde önceki sınavlarda da başarılar elde eden BAYGEM'in öğrencileri Bayraklı'nın da gururu oldu. Başarılarına her yıl bir yenisini daha ekleyen BAYGEM'de LYS sayısal puan türüne göre dershane birincisi Burçin Söbe 426 puan alarak Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünü kazandı. LYS eşit ağırlık puan türüne göre dershane birincisi Caner Zıvalı 405 puanla Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliğini, LYS sözel puan türüne göre ise dershane birincisi Hülya Kuzey 433 puanla Marmara Üniversitesi Türkçe öğretmenliğine yerleşmeyi başardı.

BAYRAKLI’NIN GURURU

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, başarılarından dolayı öğrencileri ve öğretmenleri kutlayarak, “Onlarla gurur duyuyoruz. Bizleri ve ailelerini çok mutlu ettiler. Kuruluşuyla birlikte BAYGEM her yıl yükselen bir form grafiğine sahip. Geçtiğimiz yıl başarı oranı yüzde 96.7 idi. Şimdi bunu yüzde 100’e çıkardık. Sağladığımız ücretsiz eğitim sayesinde çocuklarımız hayal ettikleri üniversitelere girme fırsatı yakalıyor. BAYGEM bizim göz bebeği projemiz. Çocuklarımız, gençlerimiz kendilerine sunulan fırsatı iyi değerlendirdi. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.