Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aytun Çıray: Millet İttifakı başarısız oldu!

Aytun Çıray: Millet İttifakı başarısız oldu!

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin yankısı devam ediyor. Seçimi Cumhurbaşkanı İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından Millet İttifakı cephesindeki partiler hedef haline gelirken, parti içi muhaliflerden de tepkiler gelmeye devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 30.05.2023 - 16:58
  • Güncelleme: 30.05.2023 - 17:30

ALİ ÇATALBAŞ- EGEPOSTASI- Son zamanlarda parti içi yaptığı çıkışlarla gündemden düşmeyen İYİ Parti 27. Dönem İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Egepostası'na özel açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs 28.Dönem Milletvekiliği Genel Seçimlerinde İYİ Parti'nin aldığı sonuçlar hakkında konuşan Aytun Çıray; “Maalesef bu seçimlerde İYİ Parti hakkettiği oyu alamadı. Beş yıl önce para sıkıntısına ve yeni kurulan bir parti olmasına rağmen yüzde 9.8 oy alırken, 2023 seçimlerinde, beş yıldır mecliste kürsüsü olan bir parti olan ve genel başkanı her yerde mitingler düzenlemesine rağmen yüzde 9.7 oy alabildi. Seçim öncesi yapılan anketlerde ülke genelinde yüzde 15-16 oranlarında oy alacağı konuşulan bir partinin oyunun düşmesi başarısızlıktır. İzmir içinde maalesef istenilen başarı sağlanamadı. 4 milletvekili beklenirken İzmir'den 3 milletvekili çıkabildi." dedi. 

“ERDOĞAN’I TEBRİK EDERİM”

Millet İttifakı'nın başarılı olup olmadığı hakkında sorulan soruya Çıray; “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanamaması zaten ittifakın başarısız olduğunu bizlere göstermektedir. İttifak gerekli oyu maalesef alamamıştır. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederim. Anayasaya bağlı ve 85 milyon vatandaşımızı kucaklayan bir yönetim sağlamasını umut ediyorum.” diye konuştu.

“MİLLİYETÇİ OYLAR ARTMADI”

Milliyetçi oyların artışıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çıray; “Türkiye’de milliyetçiliğe doğru bir kayma söz konusu değildir. Milliyetçi oylar 1.9 düzeyinde artmış. Herkes ülkemizde milliyetçidir. Bana göre vatanını seven herkes milliyetçidir. Seçmende bir milliyetçi artış yoktur.” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.