Dolar 32,2213
%-0.06
Euro 34,7174
%-0.16
Altın 2.405,660
%-0.15
Bist-100 10.267,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ayasofya Camisi özel parası basıldı

Ayasofya Camisi özel parası basıldı

Ayasofya Camisi'nin yeniden ibadete ac'ılmasına özel tedavu'l para ve hatıra para basıldı.

  • Ege Postası
  • 23.07.2020 - 21:43

Hazine ve Maliye Bakanlıg'ı’na bag'lı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ayasofya-i Kebir Cami-i S'erifi'nin yeniden ibadete ac'ıldıg'ı gu'nu'n anlam ve o'nemine binaen Darphane'nin o'zel c'alıs'ması tamamlandı.

YARIN PİYASAYA SÜRÜLECEK

Ayasofya Camisi'nin yeniden ibadete ac'ılması anısına tedavu'le verilecek 1 TL ku'pu'rlerinin arka yu'zeyine Ayasofya-i Kebir Cami-i S'erifi’nin resmi basılarak u'retim yapılacak ve yarın tarihi itibariyle piyasaya su'ru'lecek.

Koleksiyonerlere yo'nelik ac'ılı? tarihine o'zel piyasaya sunulacak en fazla 5 bin adet gu'mu'? ve 10 bin adet bronz hatıra para basıldı.

Gu'mu'? hatıra paralar 185 TL kars'ılıg'ında, bronz hatıra paralar 55 TL kars'ılıg'ında sertifikaları ile birlikte kurumun Bes'iktas'’ta bulunan genel mu'du'rlu'k binasındaki mag'azadan ve internet u'zerinden kurumun e-mag'azasından satın alınabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Darphanemiz tarafından basılan #AyasofyaCamii özel paramızla tarihe bir not daha düşüyoruz.” ifadelerini kullandı. DHA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.