Dolar 32,2030
%0
Euro 35,0668
%0.17
Altın 2.521,820
%0.84
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk'ün Çanakkale'deki taarruz emri deşifre edildi

Atatürk'ün Çanakkale'deki taarruz emri deşifre edildi

Atatürk'ün Çanakkale Savaşları'nda verdiği taarruz emri deşifre edildi. Atatürk, Mehmet Şefik Aker Bey'e iletilen emirde 'Başarılarınızı gündüz gözüyle görmek isterim' diyor. Her ne pahasına olursun taarruza geçilmesi gerektiğini ve bundan asla geri durulmaması gerektiğini belirtip zafer vurgusu yapıyor.

  • Ege Postası
  • 25.03.2024 - 10:37
  • Güncelleme: 25.03.2024 - 11:04

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 109 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında kendi el yazısı ile yazdığı taarruz emri, deşifre edildi. Türkçeye çevrilen emirde 'zafer vurgusu' dikkat çekerken, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Bizzat Mustafa Kemal tarafından kaleme alınan ve imzalanan bu emirde, Şefik Aker Bey'e her ne pahasına olursun taarruza geçilmesi gerektiğini ve bundan asla geri durulmaması gerektiğini ve mealen de 'Başarılarınızı gündüz gözüyle görmek isterim' dediğini burada görüyoruz" dedi.

Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi'nde, Çanakkale Savaşları'na ait birçok özel belge, arşiv ve koleksiyon kitap bulunuyor. 19'uncu Fırka Kumandanı Mustafa Kemal Atatürk'ün 109 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında kendi el yazısı ile Mehmet Şefik Bey'e yazdığı taarruz emri de özel belgeler arasında yer alıyor.

Türkçeye çevrilen emirde, 'Başarılarınızı gündüz gözüyle seyretmek isterim' ifadesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün zafere inancını gösteriyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.