Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atakent Lisesi’nin yıkımı için kritik gelişme

Atakent Lisesi’nin yıkımı için kritik gelişme

İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, ‘yıkım’ kararıyla birlikte tartışmalara neden olan Atakent Anadolu Lisesinin yıkımı için ihale tarihini belirledi.

  • Ege Postası
  • 02.11.2022 - 13:21

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz aylarda Karşıyaak’da bulunan Atakent Anadolu Lisesi’nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıalcğaı duyurulmuş ve açıklama kentte tartışmalara neden olmuştu. 

Yıkım kararına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, okulun deniz kıyısında olan arazisinin Cengiz İnşaat’a tahsis edileceğini iddia etmişti.

Yıkım kararına okulun eski yöneticileri de tepki gösterirken okulun özel bir mimariye sahip olduğunu ve yıkıldığında yeniden yapılmasının mümkün olmadığını belirtmişti. Konu, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Karşıyaka Belediye Meclisi’nde de CHP grubu ile AK Parti Grubu arasında gerilime neden olurken okul binası için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nden okulun raporlaırnı istediklerini ancak müdürlüğün raporları göndermemesi üzerine “Biz çok basit bir şey istiyoruz. Bunun bir testi ve bu testin raporu yok mu? Biz bunu görmek istiyoruz. Devlet sırrı mı bu rapor” demişti.

İHALE TARİHİ BELİRLENDİ

Öte yandan; tartışamalara neden olan okulla ilgili kritik bir gelişme yaşandı. İzmir Valiliği İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Atakent Anadolu Lisesi’nin de dahil olduğu 6 yapının hurda karşılığı yıkım ve molozlarının taşınması işi için ihaleye çıkılması kararı aldı.

Lisenin A Blok ve B bloğun yıkım ihalesinin Valilik 16 Kasım Çarşmaba günü olarak belirlenirken 6 yapının yıkımı için ihalede muhammen bedel ise 937 bin llira olarak belirlendi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.