Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Asuman Ali Güven, İnce-Kılıçdaroğlu görüşmesinin detaylarını anlattı: 'İnce çekilsin' söylemine de sert tepki gösterdi

Asuman Ali Güven, İnce-Kılıçdaroğlu görüşmesinin detaylarını anlattı: 'İnce çekilsin' söylemine de sert tepki gösterdi

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven, merakla beklenen ve dün gerçekleştirilen İnce- Kılıçdaroğlu görüşmesinin detaylarını Egepostası'na anlattı. Güven, "14 Mayıs seçimi ve Cumhurbaşkanı seçimi pek gündeme getirilmedi. Daha çok başka konular konuşuldu. Kemal Bey bize bir öneri, istek, taleple gelmedi. Bir birliktelik, dayanışma teklifi olmadı. Konuyu dile bile getirmedi" derken, kamuoyunda sıkça dillendirilen 'İnce çekilsin' söylemine de sert tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 30.03.2023 - 12:11
  • Güncelleme: 30.03.2023 - 13:32

EGEPOSTASI- (Özel) Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile adaylık için gerekli olan 100 bin imzayı toplayarak Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce’nin merakla beklenen görüşmesi dün Memleket Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

Saat 17.00'de başlayan ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, Kılıçdaroğlu’na; CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Özgür Özel'den oluşan heyet eşlik etti. 

İnce'ye ise Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Genel Başkan Özel Temsilcisi Asuman Ali Güven, Hukuk İşleri ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan eşlik etti.

"KEMAL BEY BİZE BİR ÖNERİ, İSTEK TALEPLE GELMEDİ"

Merakla beklenen görüşmenin detaylarını anlatan Egepostası'na anlatan Asuman Ali Güven, "CHP'den bir gün önceden randevu talep etti. Kemal Bey önderliğinde CHP heyeti geldi. Biz en iyi şekilde karşıladık. Daha sonra Genel Başkanımız Muharrem Bey'in makam odasına geçtik. 14 Mayıs seçimi ve Cumhurbaşkanı seçimi pek gündeme getirilmedi. Daha çok deprem, parlamento yapısı ve sandık güvenliği problemleri gibi benzer konular konuşuldu. Sosyal medanın konumu tartışıldı. Kemal Bey bize bir öneri, istek taleple gelmedi. Bir birliktelik, dayanışma teklifi olmadı. Konuyu dile bile getirmedi. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım beni destekleyin gibi bir teklifi olmadı. Bu ziyaret her siyasi partiye yapılan rutin bir nezaket ziyareti oldu." dedi.

"CHP HİÇBİR ADIM ATMADI"

CHP'de uzun yıllar siyaset yapmış biri olarak kendisinin beklentisinin farklı olduğunu belirten Güven, CHP'de uzun yıllar siyaset yapmış biri olarak söyleyeyim. Ben farklı olacak beklentisindeydim. 'Birlikte hareket edelim.' gibi... Sonuç olarak iki parti de temel ilkelerde aynı çizgide. Birlikte hareket edecekler umudu vermişti...  Nedense CHP oluşturduğu 6'lı ittifaktan farklı düşünmedi. Zaten onlarla uzun pazarlıklar yaparak birlikte yürümüşler. Miletvekilliği pazarlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı konusunda ve bakanlıklar paylaşılıyor.Biz pazarlıklara sıcak bakmayız. Bizler ilkeli birliktelikten yanayız. Net duruşumuz var. CHP hiçbir adım atmadı" diye konuştu.

"MÜCADELE EDİYORUZ"

Bizim ilkelerimiz belli diyen Güven, "Atatürkçülük ve Cumhuriyet değerlerine bağlıyız. Terörün her türlüsüne karşıyız. Terör, demokrasi, ekonomik ve sosyal problemlerimiz çözüm bekliyor. Bunları çözmek için mücadele ediyoruz. Gençlerimize sahip çıkacağız. Gençlere güzel yarınlar, pozitif ve doğru bir gelecek hazırlamak gibi misyonlarımız var." dedi.

"BABA OĞLUNA DİYEMEZ"

Kamuoyunda sıkça dillendirilen 'İnce çekilsin' söylemine tepki gösteren Güven, "Siyaset birlikte hareket etme işidir. "Çekilin" tabiri olmaz. Çirkin, ayıp... Böyle bir ifadeyi baba oğluna diyemez. Halk arasında da yanlış bir tabir. Biz 2 yıl önce kurulmuş özgür bir partiyiz... Rüştümüzü ispat etmiş bir paritiyiz... Demokrasiyi sindirmiş bir partiyiz... Mücadeleyle kurulmuş bir partiyiz... Öyle 'çekilin' demek olmaz. Diyaloğa açık bir partiyiz. Geçmişe saygı gösterdik.  Nereden geldiğimizi bilerek konuşuyoruz. Onlara verdiğimiz değeri gösterdik. Esas onlar bir teklif getirmeliydi. Herhangi bir önerileri olmadı. Yapacak birşey yok. Bazı şeyler karşılıklı olur. Tek taraflı savaşı kaybeden çekilir. Biz savaşmıyoruz ki bir demokrai mücadelesi veriyoruz. Saldırılara maruz kaldık. Özgür ve demokratız. kendi net çizgilerimiz var. Açık açık söylüyoruz. Ne sağdayız ne solda; Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundayız." dedi.

"İZMİRLİLER BİZE TEVECCÜH GÖSTERECEK"

Son olarak seçimi değerlendiren Güven, "8 Nisan'da ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekilcek. 9 Nisan'da milletvekili listeleri YSK'ya teslim edilecek. Cumhurbaşkanı adayları netleşmiş olacak. Türkiye seçim sathına net bir şekilde girecek. Bizler dedğimiz gibi özgürlükçü ve cumhuriyet değerlerine bağlı partiyiz. Kendi siyasetimizi topluma anlatıyoruz. Seçimlerde iyi bir sonuç elde edeceğiz. İzmir için de İzmirliler bize gerekli teveccühü gösterecek ve başarılı sonuç alacağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.