Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aslanoğlu’ndan il yöneticilerini kızdıran hamle! CHP'de 'eş yöneticilik' krizi

Aslanoğlu’ndan il yöneticilerini kızdıran hamle! CHP'de 'eş yöneticilik' krizi

Atandığı günden itibaren yaptığı açıklamalar ve uygulamalarla tepki alan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun son uygulaması ise büyük tepki çekti. Aslanoğlu’nun görevden alınan eski yöneticileri iki haftada bir il yönetim kurulu öncesi toplantıya davet ederek, aynı görevi yapan mevcut yöneticilere birlikte çalışacakları yeni bir uygulamayı hayata geçirmek istemesi tepkilere neden oldu. Aslanoğlu’nun eski yöneticileri toplayıp bilgi isteyecek olması “CHP İzmir’de eş yöneticilik dönemimi başladı” yorumlarına neden olurken, kulislerde ise mevcut yönetimdeki bazı il yöneticilerinin uygulamaya tepki gösterdiği iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 30.01.2023 - 12:24

EGEPOSTASI- 9 Ocak’ta CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla İzmir İl Başkanı olarak atanan Şenol Aslanoğlu’nun yaptığı açıklamalar ve uygulamalar tepki çekmeye devam ediyor.

Aslanoğlu atandıktan somraki ilk basın toplantısında iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Asır gazetesine teşekkür ederken, gazetecileriyse “Bir internet sitesi açarak ve aleyhimize birşeyler yazarak süreç yönetilmek isteniyorsa buna sadece ben değil tüm örgütün müdahil olmasını sağlayacağım.” sözleriyle adeta tehdit etmişti.

Aslanoğlu, yeni atanan il yönetim kurulu listesiyle ilgili de örgütten büyük tepki alırken, listeye yazılan bazı isimlerin partiye üye olmadıkları ortaya çıkmıştı. Yine sonradan partiye üye olan Münir Sirhan Özen’i Başkan Vekili görevine getirmesi Aslanoğlu'nun daha çok tartışılmasına yol açmıştı.

Tüm bunların üzerine Aslanoğlu’nun görevden alınan eski yöneticileri iki haftada bir il yönetim kurulu öncesi toplantıya davet ederek, aynı görevi yapan mevcut yönetcilere birlikte çalışacakları yeni bir uygulamayı hayata geçirmek istemesi tepkilere neden oldu.

Aslanoğlu’nun eski yöneticileri toplayıp bilgi isteyecek olması “CHP İzmir’de eş yöneticilik dönemimi başladı” yorumlarına neden olurken, kulislerde ise mevcut yönetimdeki bazı il yöneticilerinin uygulamaya tepki gösterdiği iddia edildi. Tepki gösteren yönetcilerin “Madem eski yöneticilerden fikir alınacaktı. Bizler bu görevlere neden atandık” şeklinde konuştukları ileri sürüldü. Öte yandan eski yönetcilerin bazılarıysa “o zaman bizler neden görevden alındık” diyerek sitem ettikleri öne sürüldü.

Aslanoğlu’nun WhatsApp grubundan İl Sekreteri Özlem Ünsal’a gönderdiği konuya ilişkin mesaj şöyle; 

“Özlem Hanım merhaba, perşembe günü 17:00 de il yönetim kurulu toplantımız olacak.16:00 da eski il yönetim kurulu üyelerimizi davet edin lütfen. İki hafta da bir il yk toplantısı öncesi aynı görevi ifa eden önceki  ve mevcut yönetici birlikte çalışacaklar. Geçmiş hakkında bilgi verecekler yeni dönem ile ilgili önerilerde bulunacaklar önceki dönem yöneticilerimiz. 16:45 te ikili görüşmeler bitmiş olmalı. Herkes ona göre çalışmalarını planlamalı. Tüm yönetim kurulu üyelerimiz planlamalarını ona göre yapsın lütfen. Önceki dönem görevli yk üyesi iletişim bilgilerini de hatice yanımdan alarak öncesi iletişim kurmanız harika olur. İyi çalışmalar dilerim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.