Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arama kurtarma çalışmalarından sevindirici haberler

Arama kurtarma çalışmalarından sevindirici haberler

Deprem bölgesinden sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Şanlıurfa'da yıkılan bir binanın enkazından 6 yaşındaki bir çocuk yaralı olarak kurtarıldı

  • Ege Postası
  • 08.02.2023 - 10:41
  • Güncelleme: 09.02.2023 - 00:07

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Şanlıurfa'da yıkılan binaların enkazı altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Ekipler, Yenişehir Mahallesindeki 5 katlı İbrahim Şelli Apartmanı'nda 6 yaşındaki Ahmet Ayaz Abak'a, 47 saat sonra ulaştı.

Abak, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

HATAY'DA MUCİZENİN ADI 'MASAL' BEBEK

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye erlerinden oluşan arama kurtarma ekibi, görev aldığı çalışmalarda 25 kişiye ulaşarak enkaz arasından canlı olarak çıkarmayı başardı. Müdahaleye en çok ihtiyaç duyulan Hatay’da çalışmalarını sürdüren ekipler, son olarak 1 buçuk yaşındaki Masal bebeği enkazdan sağ olarak çıkardı.

MASAL BEBEĞİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Depremin üzerinden 44 saat geçmesine rağmen ekiplerin dikkati sayesinde enkazdan sağ çıkarılan Masal bebek, hemen sağlık ekiplerine teslim edildi. Masal bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri daha sonra da 30 yaşındaki engelli vatandaş Mehmet Ali Derviş ve 75 yaşındaki Süleyman Arslan'ı enkaz altından çıkardı. 

KAHRAMANMARAŞ'TA 16 YAŞINDAKİ AYDOĞAR 60 SAATİN ARDINDAN ENKAZDAN KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli iki ayrı depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezde Malik Ejder Caddesi üzerindeki bir apartmanın enkazından, 16 yaşındaki Nurefşan Aydoğar depremin 60. saatinde kurtarıldı. Binanın ikinci depremde yıkıldığı öğrenildi. Aydoğar, hastaneye sevk edildi.

Kardeşi Zeynep Aydoğar’ın ise cansız bedenine ulaşıldı. Kardeşlerin anne ve babasının ise ilk depremde hayatlarını kaybetmişti.

KAHRAMANMARAŞ’TA 58 SAAT SONRA BİR KİŞİ DAHA ENKAZDAN SAĞ OLARAK KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezde Azerbaycan Sokak’ta bulunan Serap Apartmanı’nın enkazından Mehmet Emin Izgın isimli vatandaş 58 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Izgın, sevinç alkışları eşliğinde ambulansa konularak hastaneye götürüldü.

HATAY'DA ENKAZDAN KURTARILAN KADININ İLK İSTEĞİ BİR BARDAK SU OLDU

Hatay'da, arama kurtarma çalışmalarına Yalova’daki belediyeler de katıldı. Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinden Hatay’daki çalışmalara katılan itfaiye ekipleri bir anne ile iki kızının yaşadığını belirledi.

Enkaz altında kalan yaşları küçük iki kızı betonu keserek çıkartan ekipler daha sonra ayağı molozlara sıkışan Ayşenur isimli anneyle temas kurdu. Bu esnada enkaz altında kalan Ayşenur isimli kadın itfaiye ekiplerine, 'Süleyman ağabey, bana bir bardak su verecektin' şeklinde seslendi. İtfaiye yetkilisi de Ayşenur’a, 'seni oradan çıkaralım, sözüm söz ama bezle vereceğimi söylemiştim, beni kandırma' şeklinde teselli verdi.

Enkaz altından 33 saat sonra sağ çıkartılan kadın ve iki çocuğu bölgedeki hastanelere sevk edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.