Dolar 49,3302
▲ %0.12
Euro 55,0756
▼ %-0.4
Altın 6.606,215
▼ %-0.58
Bist-100 12.150,67
▼ %-0.94

Pzt

2° -8°

Sal

0° -12°

Çar

3° -3°
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir'den 'AK Parti'ye geçiş' iddialarına yanıt

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir'den 'AK Parti'ye geçiş' iddialarına yanıt

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Başkanvekili Büşra Özdemir, AK Parti'ye geçeceğine yönelik iddialara yanıt verdi. Özdemir, "Ben Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yapıyorum" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 12.10.2026 - 17:42

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkanvekili Büşra Özdemir başkanlığında gerçekleştirildi. 132 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, grup sözcüleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda konuşan Başkanvekili Büşra Özdemir, son dönemde hakkında çıkan haberler ve AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

"1 HAFTADIR ÇOK YORUCU SÜREÇ"

Hakkındaki iddialara bugüne kadar yanıt vermemeyi tercih ettiğini belirten Özdemir, “Son günlerde, aslında son 15 aydır hakkımda çok fazla haber yapılıyor. Fark etmişsinizdir, benim de böyle bir alışkanlığım var, cevap vermeyi tercih etmiyorum. O da benim yapım diyelim. Hiçbirine cevap vermiyorum ama cevap vereceğim çünkü 1 haftadır artık çok yorucu bir süreç oluşmaya başladı" diye konuştu.

Görevinin zorluğuna dikkat çeken Özdemir, “Ben zaten yeterince çok zor bir dönemde göreve geldim, zor bir görevi devraldım ve bu görevi de elimden gelen en iyisiyle yaptığımı düşünüyorum. Bu sorumluluğa layık olmaya çalışıyorum" dedi.

"CHP ÇATISI ALTINDA SİYASET YAPIYORUM"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili olarak Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yaptığını belirten Özdemir, nezaket çağrısında bulundu.

Özdemir, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yapıyorum Antalya Büyükşehir Başkanvekili olarak. Ben çok nezaketli yaklaşıyorum. Bu tarz konuşmalar, birilerinin adı konuşulurken de insanların biraz daha nezaketli, biraz daha düşünceli davranmalarını rica ediyorum" diye konuştu.

"ÖNCELİĞİMİZ BU ŞEHRE HİZMET ETMEK"

Antalya’nın turizm ve tarım açısından önemine değinen Özdemir, yerel yönetimlerin temel sorumluluğunun kente hizmet etmek olduğunu belirtti. Bakanlıklar ve ilgili kurumlarla görüşmelerini sürdürdüklerini aktaran Özdemir, bu temasların karşılıklı saygı ve diyalog çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi.

Özdemir, “Antalya sadece Türkiye’nin değil, dünyanın turizm cenneti, ülkemizin tarım ve turizminin başkentidir. Yerel yönetimin siyasetten bağımsız olduğunu, ağır siyasetin, ciddi siyasi söylemlerin milletvekillerinin ve ilçe başkanlarının yapması gerektiğine inanan bir kişiyim. Bizim sorumluluğumuz, bu şehre hizmet etmek üzere seçilmiş olduğumuz için bu kentte hizmet etmektir diye düşünenlerdenim" diye konuştu.

Bakanlıklar, il müdürlükleri ve Antalya Valiliği ile olumlu diyaloglar geliştirdiklerini ifade eden Özdemir, bu yaklaşımın kent için yararlı olduğunu düşündüğünü kaydetti.

ZEYNEL EMRE AÇIKLAMIŞTI

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, bugün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir'in YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'e ulaştığını açıklamıştı.

Emre, Özdemir'in AK Parti'ye katılacağı iddialarına ilişkin, "Bugün sabah itibarıyla kendisi Genel Başkanımıza ulaştı, bir vesileyle görüştüler. Böyle bir durumun olmadığını bizzat ifade etti" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, geçtiğimiz gün katıldığı bir programda bir büyükşehir belediye başkanının daha AK Parti’ye katılacağını ifade etmişti.

Gazeteci Sinan Burhan bu ismin Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir olduğunu iddia etmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.