Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anadolu’nun Şifalı Su Cenneti: Afyon

Anadolu’nun Şifalı Su Cenneti: Afyon

Anadolu'nun en eski şehirlerinden biri olan Afyon, termal kaynakları, doğası, kültürel zenginliği ve tarihi ile yurt içi ve yurt dışından bir çok ziyaretçiyi ağırlıyor.

  • Ege Postası
  • 23.07.2020 - 10:08

İlk olarak M.Ö. 3000'li yıllarda yerleşimin görüldüğü bu noktada binlerce yıllık medeniyetin izini sürebilirsiniz. Hitit, Frig, Roma, Bizans ve Osmanlı’ya ev sahipliği yapmış bu kentte yapacağınız tatil ile eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Doğasıyla da bir o kadar dikkat çeken bu şehir, yalnızca zihinsel olarak değil bedensel olarak da dinlenmek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri. Özellik bulunduğu coğrafyada termal kaynakların yoğunluğu sayesinde her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan bu bölgede istediğiniz gibi bir tatil planlayabilirsiniz. Afyon termal otelleri ise yapmak istediğiniz bu tatili eksiksiz bir konfor ve dinlenme alanına dönüştürüyor. Herkesin ihtiyacına göre dizayn edilen, üstün hizmet kalitesi ile misafirlerini ağırlayan bu otellerde her anınızı dolu dolu geçirebilirsiniz. Ayrıca Afyon’da bu tatil boyunca yapabileceğiniz birçok aktivite ve görebileceğiniz birbirinden farklı nokta bulunuyor.

Bunlardan bazıları;

1. Afyon Kaplıcaları

Sağlık turizminin ülkedeki en önemli temsilcilerinden biri olan Afyon, birçok kaplıcaya ev sahipliği yapıyor. Doğal bir döngünün en önemli noktalardan biri olan bu termal kaynakların birçok sağlık sorununa iyi geldiği biliniyor. Bunlardan biri olan Gazlıgöl Kaplıcaları, içerdiği birçok mineral ile oldukça faydalı. Hem banyolarda hem de içme sularında kullanılan bu su ile kendinize bir detox süreci planlayabilirsiniz. Heybeli Kaplıcalarının ise sedef, egzama, akne gibi birçok cilt sorununa iyi geldiği düşünülüyor. Hüdai Kaplıcaları ise yalnızca kaplıcası ile değil çamur banyosu ile de oldukça ünlü. Dünyaca ünlü hale gelen bu çamur banyolarında kendinizi tamamen dinlenmiş hissedebilirsiniz. Termal sularının ise kas ağrıları, eklem kireçlenmeleri ve kadın hastalıkları gibi birbirinden fazla rahatsızlığı rahat ettirdiği biliniyor. Birbirinden farklı alternatifleri sayesinde Afyon, bedensel olarak tamamen dinlenebileceğiniz bu tatili sizlere sunuyor.

2. Afyonkarahisar Kalesi’nde Şehir Keşfi

Volkanik bir arazi üzerine kurulan bu kale, Hititler tarafından inşa edildiği biliniyor. Frigler’de de oldukça önemli olarak bilinen bu kale, Tanrıça Kibele’ye adanmış birkaç tapınağa ve sarnıca da ev sahipliği yapıyor. Şehrin güvenliği ve gözlenmesi için ise Roma, Selçuklu ve Osmanlı tarafından da önem verilerek sürekli olarak bakımı ve restoranı yapılıyor. Bu sayede günümüze kadar ulaşan bu kaleyi ziyaret ederek hem binlerce yıllık bir tarihe tanık olabilir hem de şehrin eşsiz manzarasını bu tepe üzerinden seyredebilirsiniz. 

3. İscehisar (Seydiler Peribacaları)

Peribacaları dediğimiz konik şekilli yeryüzü olayının ülkemizde en çok bilinen yeri Kapadokya. Fakat birçok yerde bulunan bu doğa olayını Afyon’da da kullanabilirsiniz. Seydi kasabasına giderek görebileceğiniz bu peribacaları Sivri Tepe’de ve Karakaya Köyü’nde bulunuyor. Seydiler kasabasından yürüyerek ulaşabileceğiniz bu peri bacalarına giderken rahat kıyafetler giymeniz ve hava şartlarının zorlu olmadığından emin olmanız önemli ayrıntılardan biri.

4. Binlerce Yıllık Tarihin İzinde Yürümek: Frig Yolu

Eskişehir, Kütahya ve Afyon şehirlerini birbirine bağlayan antik bir yol Frig Yolu. Özellikle bölgede bu yolda yürürken görebileceğiniz en ilginç yapılardan biri Frigler’in Anadolu’ya yerleşmesinin ardından yaşamak için kayaları oyarak oluşturdukları evler. Bu yolda bulunan parkurlar ve bisiklet yolları sayesinde hem rahat bir gezi yapabilir hem de 3000 yıllık tarihe şahit olabilirsiniz. 

5. Afyon’da Lezzet Yolculuğu

Afyon, binlerce yıllık tarihi ve birçok medeniyeti bünyesinde barındırmasının zenginliğini mutfağına da yansıtan bir şehir. Bu şehre geldiğinizde deneyebileceğiniz birbirinden farklı lezzetler bulunuyor. Özellikle sucuğu ve kaymağı ile ünlü olan şehirde aynı zamanda yiyebileceğiniz oldukça ilginç yemekler ve tatlılar da mevcut. Özellikle patlıcanın yoğun olarak kullanıldığı bu şehirde deneyebileceğiniz lezzetlerden bazıları; nohutlu patlıcan, kavurmalı patlıcan kebabı, Göce köftesi, haşhaşlı pide olarak sıralanabilir. 

Birbirinden farklı tüm bu aktiviteler ve gezilecek yerlerin keyfini çıkarabilmek için eksiksiz bir tatil planlayabilirsiniz. Bunun için neredekal.com üzerinden istediğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.