Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Amca Arınç'ın yeğen savunması

Amca Arınç'ın yeğen savunması

Bülent Arınç, 8 yılda BOTAŞ Genel Müdür yardımcısı olan yeğeni için ‘’ Liyakat ve ehliyete sahip’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 06.01.2013 - 10:31

ANKARA - Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, 8 yıl önce BOTAŞ’a memur olarak giren ve üç ay önce de Genel Müdür yardımcısı olan yeğeni için, ‘’Atandığı görev konusunda, yeterli liyakat  ve ehliyete sahiptir’’ dedi.

Bülent Arınç, yeğeni İbrahim Said Arınç’ın BOTAŞ Genel Müdür yardımcılığına atanmasıyla ilgili TBMM’ye soru önergesi veren CHP Giresun milletvekili Selahattin Karamehmetoğlu’na cevap gönderdi. Yeğeninin Rusça, Boşnakça ve İngilizce bildiğini, Bilkent Kamu Yönetimi bölümünü bitirdiğini  ve aynı üniversitede yüksek lisans ile, İngiltere Durham Üniversitesinde ‘’Doğalgaz Jeopolitiği’’ konusunda doktora yaptığını açıkladı.

Arınç, ‘’Yeğenimin referansı, bizzat kendisidir ve tavassuta da ihtiyacı yoktur. Bir bakan ya da milletvekili yakınının, gerekli liyakat ve ehliyeti taşıdığı taktirde, bir göreve getirilmesinde de yadırganacak bir durum yoktur’’ dedi.

Yeğen Arınç, 2004’de BOTAŞ’a girdi ve Genel Müdür asistanı oldu. Nabucco Projesi, Türkiye-Yunanistan-İtalya Doğalgaz, Samsun-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Projeleri ile Türkiye-İran ve Türkiye-Rusya Doğalgaz müzakereleri konularında çalıştı. 4 yıl sonra, Mayıs 2008’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e enerji danışmanı olan yeğen Arınç, 23 Ekim 2012’de ise BOTAŞ Genel Müdür Yardımcılığına getirildi. (Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.