Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınordu iki kez öne geçmesine rağmen mağlup oldu!

Altınordu iki kez öne geçmesine rağmen mağlup oldu!

Spor Toto 1'inci Lig'de 20'nci haftanın kapanış mücadelesinde Altınordu evinde Ankara Keçiörengücü'nü konuk etti.. Altınordu iki kez öne geçtiği müsabakada rakibine 3-2 mağlup oldu.

  • Ege Postası
  • 10.01.2022 - 22:21

Spor Toto 1. Lig'in 20. haftasında Altınordu, sahasında Ankara Keçiörengücü ile karşı karşıya geldi.Keçiörengücü deplasmanda Altınordu'yu 3-2 mağlup etti.

Ankara ekibinin gollerini 48'de Ibrahim Olawoyin, 76'da İbrahim Aral ve 78'de Ali Yavuz Kol kaydetti. 

Altınordu'nun gollerini ise 27'de Recep Aydın ve 71'de Feyttullah Gürlük attı. 

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı hakem Onur Özütoprak yönettti. 

Bu maç ile Altınordu, 25 puanda kalırken Ankara Keçiörengücü ise puanını 19'a yükseltti. 

Ligin 21. haftasında Altınordu deplasmanda Tuzlaspor'la karşılaşacak. Keçiörengücü ise Eyüpspor'u konuk edecek.

Maçtan dakikalar

17'nci dakikada Altınordu atağında soldan Ali Dere'nin ortasında altı pasta Anıl'ın dokunduğu top üstten dışarı gitti.

27'nci dakikada ev sahibi ekip golü buldu. Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Ali Dere ceza sahasına ortaladı, Recep'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.

31'inci dakikada konuk ekipten Olawoyin'in soldan pasında müsait pozisyondaki Hamza'nın şutunda top kaleyi bulmadı. İlk yarı Altınordu'nun 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

48'inci dakikada Başkent ekibi skora denge getirdi. Ceza sahasında Eze'nin vuruşunda Rahmi'den dönen topu Olawoyin tamamladı: 1-1.

71'inci dakikada Altınordu bir kez daha öne geçti. Ali Dere'nin savunmanın arkasına gönderdiği topla soldan ceza sahasına giren Feyttullah Emircan yerden plase bir vuruşla kaleci Boran'ı avladı: 2-1.

76'ncı dakikada Altınordu savunmasının uzaklaştıramadığı topla ceza sahası içi sol çaprazda buluşan İbrahim'in şutunda Metehan'a çarpan top ağlara gitti: 2-2.

78'inci dakikada soldan Olawoyin yerden kesti, arka direkte Ali Yavuz gelişine plase bir vuruşla takımını öne geçirdi: 2-3.

82'nci dakikada sağdan Furkan'ın pasında kale önünde Enis vurdu, kaleci Boran mutlak golü önledi.

Ankara Keçiörengücü müsabakayı 3-2 kazandı

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Onur Özütoprak, Serdar Diyadin, Burak Cansız

Altınordu: Ali Emre Yanar, Furkan Metin, Rahmi Salih Kaya, Volkan Fındıklı, Ali Dere, Hüsamettin Yener, Muzaffer Kocaer (Dk. 77 Enis Destan), Metehan Yılmaz, Kenan Fakılı (Dk. 46 Feyttullah Gürlük), Recep Aydın (Dk. 54 Sami Satılmış), Anıl Arıcıoğlu (Dk. 68 Yusuf Yalçın Arslan)

Ankara Keçiörengücü: Boran Güngör, Ogün Bayrak, Mehmet Tayfun Dingil, Fatih Selimhan Solmaz, Muharrem Cinan, Hamza Gür (Dk. 73 Ercan Yazıcı), Olawoyin, Ackah, Camara (Dk. 52 İbrahim Mirza Aral), Jodinel (Dk. 35 Ali Yavuz Kol), Eze

Goller: Dk.27 Recep Aydın, Dk.71 Feyttullah Gürlük (Altınordu), Dk.48 Olawoyin, Dk.76 İbrahim Mirza Aral, Dk.78 Ali Yavuz Kol (Ankara Keçiörengücü)

Sarı kartlar: Dk. 90 Hüsamettin Yener (Altınordu), Dk. 90 Fatih Selimhan Solmaz (Ankara Keçiörengücü)

Hüseyin Eroğlu: “Çok basit goller yedik”

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, kaybetmemeleri gereken bir maçı kaybettiklerini belirterek üzgün olduklarını söyledi. Eroğlu, “Çok basit goller yedik” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Eroğlu, “Kaybetmememiz gereken bir maçtı. İlk yarıda oyunun kontrolü bizdeydi, daha fazla pozisyona girdik. Skor avantajını elde ettik, farkı da artırabilirdik ama şansları değerlendiremedik. İkinci yarıda bir türlü oyuna giremedik. Kendi alanımızdan topu öne taşımakta sıkıntı yaşadık. Rakibimiz uzun toplarla gol aramak olduğunu biliyorduk. Top ayağımızdanken yine kalemizde golü gördük. 1-1’den sonra rakip biraz daha yüklenmeye başladı. Bir pozisyonda kötü oynarken bile skoru 2-1’e getirdik. Çok çalıştığımız pozisyonlardan goller yedik. Bu bizim adımıza üzücü. Maçın geneline baktığımızda ilk yarı bizim, ikinci yarıda da rakibin üstünlüğü vardı. Kaybettik, üzgünüz. Çok basit goller yedik. Takımın genelindeki pas hastası ve rakip öne geçtikten sonraki telaşımız ister istemez oyunumuzu kötü etkiledi” dedi.

Taner Taşkın: “Bizim için 6 puan değerinde bir maçtı”

Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Taner Taşkın, 6 puanlık bir maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Taşkın, oyuncularına gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Taner Taşkın, açıklamalarda bulundu.

Taner Taşkın, “Bizim için 6 puan değerinde bir maçtı. 4 oyuncumuzdan hem sakatlıktan, hem cezadan hem de korona virüsten dolayı faydalanamadık. Rakibimizde de Ahmet İlhan ve Ahmet Dereli’nin olmayışı maçı dengeli hale getirdi. İlk devrede istediğimiz oyunu ortaya koyamadık ama rakibe pozisyon da vermedik. Fakat talihsiz bir yan toptan golü yedik. Daha önce geriye düşüp çok çevirdiğimiz maçlar oldu. Bu maçın daha da zor geçeceğini biliyorduk. Devre arasında savunma odasında oyuncularımla çok agresif bir konuşma yaptık. Onlar da bu konuşmaya cevap verdiler. Yapmış olduğumuz değişikliklerde oyuna giren oyuncuların katkı sağlaması bizi de motive etti. Zor bir maçtı ve geçmemiz gerekiyordu. İlk devrede kısmen rakibin, ikinci devrede ise tamamen bizim üstün olduğumuz bir maçtı. Bu kadar eksik oyuncuyla deplasmanda oynamak kolay değildi. Yeni transferlerimizde de faydalanamadık. 5 yeni transferimiz var, onlar da gelince daha iyi bir takım olacağımızı umut ediyorum. Keçiörengücü’nü daha üst sıralara taşımak için daha iyi futbol oynayıp puanlar toplayacağımızı düşünüyorum. Burada bütün altın pay oyuncularıma ait. Onlara teşekkür ederim“ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.