Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay ile Sivasspor puanları paylaştı: 1-1

Altay ile Sivasspor puanları paylaştı: 1-1

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Altay, konuk ettiği Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Öte yandan Altay, bu sezon ilk kez sahadan 1 puanla ayrıldı.

  • Ege Postası
  • 30.10.2021 - 18:21

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında 3 maçtır kazanamayan iki ekip; Altay ile Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'ndaki müsabakanın 38. dakikasında Mustapha Yatabare'nin golüyle 1-0 öne geçen Demir Grup Sivasspor karşısında Altay 44. dakikada Karamoko Daouda Bamba'nın golüyle eşitliği yakaladı. İlk 45 dakikalık bölümü 1-1 tamamlanan müsabakada ikinci yarıda skor değişmedi ve takımlar sahadan birer puanla ayrıldı. 

Altay'ın 16 puana ulaştığı ligde Demir Grup Sivasspor da puanını 12'ye çıkardı.

Altay gelecek hafta Antalyaspor deplasmanına gidecek. Sivasspor ise evinde Giresunspor'u konuk edecek.

Altaylı futbolcular maç öncesi ısınma bölümünde sahaya üzerinde, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun" yazılı tişörtlerle çıktı.

Müsabakayı 2045 kişi takip ettiği bildirildi.

Süper Lig'de ilk kez karşılaşan iki ekip, en son 2004-2005 sezonunda TFF 1. Lig'de birbirlerine rakip olmuş, kırmızı-beyazlılar hem İzmir'deki hem de Sivas'taki randevulardan 3-0'lık galibiyetlerle ayrılmıştı.

Bamba'nın 6. golü

Daha önce Göztepe ve Beşiktaş maçlarında 1-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 3 puanla ayrılan Altay, Demir Grup Sivasspor karşısında da ilk golü kalesinde görmesine rağmen sahadan 1 puanla ayrıldı.

Daha önce Yukatel Kayserispor'a 2, Çaykur Rizespor, Beşiktaş ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçlarında birer golü bulunan Altaylı Bamba, ligdeki 6. golünü Demir Grup Sivasspor maçında kaydetti. Bamba, siyah-beyazlı ekipte en golcü isim konumunda bulunuyor.

Altay'dan ilk beraberlik

Altay'ın ilk beraberliğini aldığı ligde 11. hafta maçını tamamlayan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un yanı sıra 1 Kasım Pazartesi günü Adana Demirspor’u konuk edecek Medipol Başakşehir’in beraberliği bulunmuyor.

Süper Lig’de 11. hafta öncesinde 5 beraberliği bulunan ittifak Holding Konyaspor’la en fazla berabere kalan takım konumundaki Demir Grup Sivasspor, üst üste üçüncü, toplamda altıncı kez sahadan 1 puanla ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Ceyhun Gülselam'ın ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Ahmed Rayan'ın şutunda, kaleci Ali Şaşal Vural topu iki hamlede kontrol etti.

14. dakikada Ahmed Rayan'ın pasıyla ceza sahası içi sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Kappel'in şutunda, top üstten auta gitti.

17. dakikada sol kanattan Uğur Çiftçi'nin yaptığı ortada kaleci Lis'le karşı karşıya kalan Kayode'nin şutunda kaleciden dönen top Yatabare'nin önüne geldi. Bu oyuncunun şutunda Kayode'nin yüzünden dönen meşin yuvarlakla buluşan Fajr'ın vuruşunda, top yandan dışarı çıktı.

GOL: 38. dakikada Demir Grup Sivasspor öne geçti. Sağ kanattan Gradel'in yaptığı ortada topa iyi yükselen Yatabare'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-1.

GOL: 44. dakikada Altay beraberliği yakaladı. Altaylı oyuncular, yaptığı baskıyla topu kazandı. Ahmed Rayan'ın pasıyla ceza sahası içi sol çapraz pozisyonda meşin yuvarlakla buluşan Bamba'nın vuruşunda, top ağlarla buluştu: 1-1.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümü 1-1 sona erdi.

Müsabakanın 51. dakikasında Zeki Yıldırım'ın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Pinares'in şutunda top yandan auta gitti.

75. dakikada sol kanattan Erhan Çelenk'in yaptığı ortada ceza sahası içindeki Goutas'ın ters vuruşunda top kalecisi Ali Şaşal Vural'da kaldı.

86. dakikada Erhan Çelenk'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Paixao, açısını kaybetmesine rağmen yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğe çarpıp auta gitti.

Müsabaka 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Erkan Özdamar, Bahtiyar Birinci, Ata Yıldırım

Altay: Lis, Cebrail Karayel, Thiam, İbrahim Öztürk, Björkander (Dk. 62 Özgür Özkaya), Kappel, Poko, Ceyhun Gülselam (Dk. 46 Zeki Yıldırım), Bamba (Dk. 54 Erhan Çelenk), Pinares (Dk. 89 Thaciano), Ahmed Rayan (Dk. 46 Paixao)

Demir Grup Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Erdoğan Yeşilyurt, Goutas, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Azubuike (Dk. 59 Sefa Yılmaz), Hakan Arslan, Fajr (Dk. 90+2 Ulvestad), Kayode (Dk. 73 Cofie), Gradel, Yatabare (Dk. 73 James)

Goller: Dk. 38 Yatabare (Demir Grup Sivasspor), Dk. 44 Bamba (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 55 Zeki Yıldırım, Dk. 61 Thiam, Dk. 77 Poko, Dk. 90 Cebrail Karayel (Altay), Dk. 77 Erdoğan Yeşilyurt, Dk. 78 Cofie (Demir Grup Sivasspor)

Mustafa Denizli: "Taraftarımız bu güvenin boşa olmadığını önümüzdeki haftalarda daha iyi hissedecek"

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, oyuncularının sahada gösterdiği iyi mücadeleden dolayı memnun olduğunu söyledi. Denizli, Altay'ın taraftarıyla bütünleşen bir takım olduğunu kaydederek, "Taraftarımız bu güvenin boşa olmadığını önümüzdeki haftalarda daha iyi hissedecek" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, mücadeleyi değerlendirdi.

Denizli, "Bugün beraberlik, hem 15 puan takıntısını atmak için hem de şartlar ne olursa olsun kazanmak için iyi mücadele ettiğimiz için memnun etti. 1 puan zaman zaman memnun eder mi, eder. Alternatifi olmayan oyuncuların sakatlığı nedeniyle önemli değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Altay taraftarıyla bütünleşen bir takım. Sivasspor'u da kutlamak lazım. Bizim de Sivasspor'un da kazanabileceği pozisyonlar vardı maçta. En azından biz üç haftalık mağlubiyet serisine son verdiğimiz için hem de 15 puan barajını geçtiğimiz için mutluyuz. Bu takıma güvenen taraftar, bu güvenin boşa olmadığını önümüzdeki haftalarda daha iyi hissedecek ve takımına daha fazla sahip çıkacak. Milli arada sakat oyuncularımız da takıma dönecek. Bugün görev yapan oyuncularım her şeyi yaptılar, olmadı" dedi.

Rıza Çalımbay: "3 puan alsak daha iyi olacaktı ama zorlu bir deplasman olduğu için puan puandır"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, çok güzel bir maç oynandığını ve iki takımın da galibiyet için mücadele ettiğini söyledi. Çalımbay, 3 puan almalarının daha iyi olacağını ancak zorlu deplasmanda alınan bir puanın da kıymetli olduğunu ifade etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, mücadeleyi değerlendirdi.

Çalımbay, "İzmir'e galibiyet için gelmiştik, çok güzel bir müsabaka oynandı. İki takım da galibiyet için mücadele etti. Çok çekişmeli geçen bir maç oldu. İlk yarıda ve ikinci yarıda galip gelmek için mücadele ettik. İki takım da galibiyet için tüm oyuncularını kullandı. Berabere bitti. 3 puan alsak daha iyi olacaktı ama zorlu bir deplasman olduğu için puan puandır. Önümüzdeki hafta GZT Giresunspor'la zorlu bir maça çıkacağız. Daha sonra verilecek aranın yorgun ve sakat oyuncularımız için iyi olacak" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.