Dolar 32,3599
%-0.37
Euro 34,6824
%-0.36
Altın 2.395,520
%-1.12
Bist-100 10.157,00
%1.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay 'Fırtına'ya tutuldu

Altay 'Fırtına'ya tutuldu

Süper Lig'in 18. haftasında Altay evinde lider Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu. Siyah beyazlılar 1-0 öne geçtiği maçta ikinci yarıda yediği gollerle yenildi ve galibiyet hasretini 11 maça çıkardı. Öte yandan 10 maçtır kazanamayan Mustafa Denizli'nin takımı Altay yeni mabedinde çıktığı ikinci maçtan da mağlup ayrıldı. Liderlik koltuğunda oturan bordo-mavililer bu sonuçla puanını 45 yaparken en yakın rakibine de maç fazlasıyla 12 puan fark attı.

  • Ege Postası
  • 21.12.2021 - 21:57

Süper Lig'in 18. haftasında Altay sahasında lider Trabzonspor'u ağırladı. Siyah beyazlılar mücadelenin ilk yarısını 1-0 üstünlükle kapatırken, ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollerle karşılaşmayı 2-1 kaybetti. Bu sonuçla Altay, Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda çıktığı ikinci maçı da kaybetti. İzmir ekibi Süper Lig'in 16. haftasında yeni stadının açılış maçında Hatayspor'a 2-1 yenilmişti.

Siyah-beyazlılar lider karşısında üstünlüğünü koruyamadı!

Altay'ın golünü Cebrail atarken Trabzonspor'un gollerini Cornelius attı. Uğurcan Çakır yaptığı kritik kurtarışlarla maça damga vurdu.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan mücadelenin 33. dakikasında ev sahibi ekip, Cebrail'in ceza sahası dışından attığı jeneriklik golle 1-0 öne geçti. Maçta ilk 45 dakika bu sonuçla tamamlandı. Trabzonspor, 51. dakikada Cornelius'un attığı golle skoru eşitledi. 88. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Danimarkalı futbolcu, bordo-mavililere 3 puanı getiren isim oldu.

Bu sonuçla Trabzonspor 45 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü. Altay ise 18 puanda kalarak küme düşme hattının bir basamak üstünde 16. sırada yer aldı.

Öte yandan ligde 10 maçtır kazanamayan Mustafa Denizli yönetimindeki Altay öne geçtiği maçı kaybederek galibiyet hasretini 11 maça çıkardı.

Trabzonspor gelecek hafta sahasında Başakşehir’i konuk edecek, Altay ise deplasmanda Kasımpaşa ile oynayacak.

İlk yarının önemli anları

1. dakikada orta alandan gelişen Altay atağında Bamba’nın ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kappel, kaleciyle karşı karşıya kalarak şutunu attı, kaleci Uğurcan’ın müdahalesiyle kale önüne düşen topu Trabzonspor savunması uzaklaştırdı.

3. dakikada orta alandan yüklenen Altay’da Pinares’in uzun topuyla savunma arkasına sarkan Kappel, bir kez daha kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kappel’in sağ çaprazdan attığı şutta kaleci Uğurcan, başarılı müdahalesiyle topu uzaklaştırdı.

6. dakikada sol kanattan yüklenen Trabzonspor’da Djaniny’in pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Hamsik, kaleye şutunu gönderdi ancak kaleci Lis topu kurtardı.

21. dakikada sağ kanattan atak yapan Altay’da Pinares’in ortasına ceza sahası için kafa vuruşu yapan Bamba’nın şutunda kaleci Uğurcan topu uzanarak çeldi. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.

26. dakikada yaklaşık 30 metreden kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazanan Altay’da topun başına geçen Naderi, meşin yuvarlağı direkt kaleye gönderdi ancak kaleci Uğurcan sağ direk dibine uzanarak topu kornere çeldi.

33. dakikada sağ kanattan yüklenen Altay’da Poko’nun pasıyla topla buluşan Cebrail Karayel, ceza sahası sağ çaprazından topu kaleye gönderdi, meşin yuvarlak sol ve üst kale direğinin birleştiği noktadan ağlarla buluştu. 1-0

İkinci yarının önemli anları

51. dakikada orta alandan yüklenen Trabzonspor’da Bakasetas’ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Cornelius, plase vuruşla topu kalenin sağından ağlara gönderdi. 1-1

54. dakikada orta alandan atak yapan Trabzonspor’da Abdülkadir Ömür’ün savunma arkasına attığı topla ceza sahası içerisinde buluşan Djaniny, kalecinin üzerinden aşırtma vuruş yaptı ancak meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıktı.

59. dakikada ceza sahası yayının solunda savunmadan topu kapan Poko, bekletmeden kaleye vurdu, meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanını terk etti.

76. dakikada orta alandan rakibinden topu kapan Kappel, yaklaşık 50 metre top sürerek ceza sahasına girdi, topu sağına çekip şut atan Kappel’in pozisyonunda meşin yuvarlak sağ kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.

80. dakikada orta alandan yüklenen Altay’da ceza sahası içerisinde Poko’nun pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Bamba, şutunu attı ancak kaleci Uğurcan topu kurtardı.

88. dakikada orta alandan yüklenen Trabzonspor’da Koita’nın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Cornelius, yerden vuruşla kalenin sağından topu ağlara gönderdi. 1-2

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Ali Şansalan, Serkan Ok, Kemal Yılmaz

Altay: Lis, Cebrail Karayel, Thiam, Murat Akça, Naderi, Kappel, Poko, Zeki Yıldırım, Rodriguez (Dk. 90+2 Ahmed Rayan), Pinares (Dk. 90+2 Paixao), Bamba

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Peres, Trondsen (Dk. 79 Koita), Denswil, Siopis (Dk. 46 Bakasetas), Edgar (Dk. 85 Hüseyin Türkmen), Berat Ayberk Özdemir (Dk. 46 Dorukhan Toköz), Abdülkadir Ömür (Dk. 90+3 Ahmetcan Kaplan), Djaniny, Hamsik, Cornelius

Goller: Dk. 33 Cebrail Karayel (Altay), Dk. 51 ve 88 Cornelius (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 25 Djaniny, Dk. 58 Hamsik, Dk. 64 Bakasetas (Trabzonspor), Dk. 35 Poko, Dk. 64 Pinares, Dk. 83 Naderi (Altay)

Mustafa Denizli: ”Bu maç berabere bitse üzülürüm diye düşündüğüm anda maçı kaybettik”

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, oynanan oyundan memnun olduğunu belirterek, “Bu maç berabere bitse üzülürüm diye düşündüğüm anda maçı kaybettik” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, açıklamalarda bulundu.

Mustafa Denizli, ”Ligin uzak ara lideri olan takımla oynadığınız maçın 90 dakikası futbol adına ve bizim adımıza düşündüğümüz gibi geçti. Temposu çok yüksek, pozisyonları değerlendiremediğimiz bir doksan dakika oldu. Her şeye rağmen takımımı ve destek veren taraftarımızı kutluyorum. Futbolda bunlar her zaman yaşanmıyor. Bu maç berabere bitse üzülürüm diye düşündüğüm anda maçı kaybettik. Söylenecek fazla bir şey yok. Takımım böyle oynadığı müddetçe bu ligin en flaş ekiplerinden biri olmaya devam edecek. Skor ne olursa olsun bu takımla gelecek adına hiçbir endişem yok. Devre arasında sıkıntı çektiğimiz 1 veya 2 bölgeye transfer yaparsak problemlerimizi büyük ölçüde hallederiz. Yapamazsak da hallederiz. Çünkü bu takım neler yapabileceğini oynadığı futbolla gösteriyor“ dedi.

Abdullah Avcı: “Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüşle maç kazanmak son derece önemli”

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, deplasmanda aldıkları Altay galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüşle maç kazanmak son derece önemli” dedi.Puan farkına pek bakmadığını söyleyen Avcı, Başakşehir maçında 3 puan almanın hesabını yaptığını söyledi. Avcı, maçta sakatlanarak oyunu terk eden Edgar Ie'nin durumunun MR sonrası netleşeceğini açıkladı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, açıklamalarda bulundu.

“Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüşle maç kazanmak son derece önemli”

Abdullah Avcı, “Altay, sıralamadaki yerini yansıtmaya bir takım. Baskıyı seyirci desteğiyle iyi yapacaklarını biliyorduk. Biz oyun organizasyonuna iyi bir şekilde başladık. Sabırlı oynamak ve baskıyı kırmak için son ana kadar beklemek, az temaslı oynamak önemliydi. Merkezde baskı yedik, topu kaybettik ve biz sonuçlandırırken golü yedik. Devre arasından iki değişiklik yaptık ve erken golü bulduk. Oyunda dalgalanmalar oldu, Uğurcan'ın kurtardığı pozisyonlar vardı, bizim de girdiklerimiz vardı. Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüşle maç kazanmak son derece önemli. Bugün 18. hafta ve geldiğimiz nokta son derece önemli. Bir 3 puan daha alarak haftayı geride bıraktık. Önümüzdeki hafta, senenin son maçını ligin en kaliteli takımlarından birin karşı oynayacağız. Yine oyun organizasyonlarına çalışacağız. Her zaman ifade ettiğim gibi ‘Bu ligde iyi ki Trabzonspor var' dedirttirdiğimiz için bu beni mutlu ediyor. Cumartesi günü oynayacağımız maça taraftarımızı çağırıyorum, savunmayı da hücumu da onlarla beraber oynayacağız. Onlar bizim yanımızda oldukları sürece bir çok önemli işler yapıyoruz. Güzel bir gün bizim adımıza. Kazandık ve mutluyuz. Yarından itibaren hafta sonuna hazırlanmaya başlayacağız” dedi.

Edgar'ın durumu MR sonrası netleşecek

Bir basın mensubunun Edgar Ie'nin yaşadığı sakatlığı sorması üzerine Abdullah Avcı, şu şekilde yanıt verdi:

“Edgar'ın dizinde bir esneme var, 1-2 gün içinde durumu netleşir. Dışarıya çıkınca daha iyi hissetmiş ama MR sonrasında durumu belli olacak. Transferle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 1 oyuncu aldık, 2 oyuncu üzerinde de çalışmalarımız var. Takıma kalite katacak ve rekabet ortamına katkı sağlayacak 1-2 oyuncu daha katarsak bu bizi mutlu edecek.”

Avcı'dan puan farkı açıklaması

Avcı, puan farkı sorusunun sorulmasın üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Kaç puan fark var diye bakmıyorum. İkinci veya üçüncü kimmiş diye maç bittikten sonra öğrenebiliyorum. Trabzon'a döneceğiz, öğleden sonra antrenman var, Başakşehir maçına detaylı bir şekilde hazırlanacağım. Oradan da 3 puan almanın hesabını yapıyorum. Puan farkı açılıyor, herkes kendine bir şey bakacak. Benim amacım maç maç kazanmak. Farkın açılmasını medya ve futbolseverler yorumlasa daha doğru olur.”

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nun yeni halini çok beğendiğini ifade eden Abdullah Avcı, “Alsancak stadı futbolculuğumda çok gelip oynadığım bir stadyumdu. Bugün itibariyle hem Mustafa Denizli hocanın adının verilmesi hem de kendisinin sahada olması çok güzel. Çok güzel bir stadyum olmuş, Altay takımına başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.