Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aleviler  sokağa çıktı: 'Katil devlet hesap verecek'

Aleviler sokağa çıktı: 'Katil devlet hesap verecek'

Alsancak’ta toplanan Alevi dernekleri, Okmeydanı’nda 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etti.

  • Ege Postası
  • 25.05.2014 - 15:38
İZMİR- Alevi dernekleri, Okmeydanı’nda geçtiğimiz perşembe günü çıkan olaylar sırasında cemevi önünde boynundan vurulan Uğur Kurt ile parça tesirli el yapımı bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Ayhan Yılmaz için yürüyüş düzenledi. Yaşanan olayları protesto etmek için Alsancak’ta toplanan Alevi dernekleri, Cumhuriyet Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

‘AKPA İKTİDARINDAN HESAP SORACAĞIZ’
Cumhuriyet Meydanı’nda  Alevi Bektaşi Dernek Federasyonu Türkiye Genel Başkanı Selahaddin Özel bir basın açıklaması yaptı. Özel şunları söyledi: “22 Mayıs 2014 tarihinde, Okmeydanı Cemevi’nin çevresindeki bir protesto gerekçe gösterilerek ibadethanemize yapılan polis saldırısı kabul edilemez. Uğur Kurt canımızın katledilmesi bilinçlidir. Gezi sürecinde kaybettiğimiz canların tümünün Alevi olması tesadüf olamaz. Katliamların sorumlusu olan devletin, katledilen canların, yoldaşların faillerini cezalandırmaması ise ayrı bir gerçekliktir.
 
Bizler katillerin ve arkasındakilerin kimler olduğunu biliyoruz. Aleviler bu ülkenin barışı  ve huzuru için vardır. Aleviler ortak vatanda kardeşçe barış içerisinde bir arada yaşama koşullarının geliştirilmesini istemektedir. Devlet – hükümet ise bölücülük yapmaya, ayrımcılık yapmaya devam ediyor. Cinayet işliyor.
 
Hükümeti – sistemi uyarıyoruz! Elinizi Alevilerin üstünden çekiniz. Alevilerin örgütlü gücü, AKP sisteminin, tüm karanlık çabalarını durduracak güçtedir. Okmeydanı Cemevi’nde polis tarafından katledilen Uğur Kurt canımızın ve yoldaşımızın katili ya da katillerinin açığa çıkarılmasını sağlamak üzere konun takipçisi olacağız. Uğur Kurt’un  katilini bulacağız. Uğur’u katleden düzenden de bu düzenin hamisi AKP iktidarından da hesap soracağız. Yeri gelir Hacı Bektaş Veli, yeri gelir Yunus Emre oluruz. Gün Hz. Hüseyin gün Pir Sultan olma günüdür. “dedi Basın açıklamasıdan sonra kalabalık basın açıklamasından sonra sessizce dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.