Dolar 32,3809
%-0.12
Euro 34,6418
%-0.46
Altın 2.390,570
%-1.83
Bist-100 10.059,00
%-0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener’den Soyer yorumu: Daha dikkatli olunmalı

Akşener’den Soyer yorumu: Daha dikkatli olunmalı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünde yaptığı konuşmaya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akşener, "Bu tür hüküm cümleleri halkı rahatsız eder, dolayısıyla gerek yoktu. Bizim cenahın yöneticileri daha dikkatli olmalıdır." dedi.

  • Ege Postası
  • 13.09.2022 - 10:47

EGEPOSTASI-  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  FOX TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında gündemi değerlendirirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünde yaptığı konuşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Soyer'e uyarıda bulunan Akşener, "Atatürk'ün 'Olabilirler' sözlerini hüküm cümlesi olarak kurmuş. Orada sorun var. Bu dönemde bizim yarattığımız atmosferi bozuyor. Bunlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. Daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Bu tür hüküm cümleleri halkı rahatsız eder, dolayısıyla gerek yoktu. Bizim cenahın yani Millet İttifakı'nı oluşturan yöneticilerinin hepsinin daha sağ duyulu olmasında fayda var." dedi.

Soyer ne demişti?

Soyer, "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti. Yine o sabah tam da bu bulunduğumuz noktada, kordon boyundan göğü yırtan bir ses yükseldi" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.