Dolar 32,3795
%-0.18
Euro 34,7136
%-0.08
Altın 2.421,920
%-0.69
Bist-100 10.004,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşener: Ya bir yıl ya da daha öncesi o seçim gelecek

Akşener: Ya bir yıl ya da daha öncesi o seçim gelecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa’da iftarda, “Ya bir yıl ya da daha öncesi o seçim gelecek ve o seçim sandığından Allah'ın izniyle sizin iradenizle milletinin teveccühü ile birinci çıkacağız. Millet İttifakı’nın adayı olan arkadaşımız 13. Cumhurbaşkanı olacak. Bizim iktidarımızda haram yedirilmesine müsaade edilmeyecek kul hakkına girilmeyecek” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 14.04.2022 - 23:09

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Bursa’da partililerle iftar yaptı. Öğlen saatlerinde Bursa’ya gelen Akşener İnegöl ve Yenişehir ilçelerinde halkın ve esnafın nabzını tuttu. Akşener, Bursa programını İYİ Parti İl Başkanlığı’nın Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği iftarla tamamladı. Akşener, iftardan sonra buradaki partililere seslendi. Akşener’in konuşması satır başları ile şöyle:

“20 YILDIR ÜLKEYİ YÖNETİP ONDAN SONRA DA GARİP GUREBAYA NANKÖRLER DEMEK EN BÜYÜK VEFASIZLIKTIR”

"Cesurlar hareketinin mensupları aranızda olmaktan büyük gurur duyuyorum. Nereden nereye, Allah’ıma şükürler olsun bugün buradayız, beraberiz. Cenabı Hak beni ve arkadaşlarıma tek bir yüzük ile ortaya çıkıp daha sonra da gemicikler, gemiler, saraylar nasip etmesin. En büyük ayıp budur, milletinin içinden çıkıp onun sırtına basıp 20 yıldır ülkeyi yönetip ondan sonra da garip gurebaya nankörler demek en büyük vefasızlıktır.

“YÜZLERCE YILLIK ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜLER RANTÇILARA PEŞKEŞ ÇEKTİLER”

Bugün bu salonu böylesine sizler şereflendirdiyseniz bütün gıcıklıklara rağmen 13. Cumhurbaşkanı da Millet İttifakı’nın adayı olacak. Sadece sloganla olmaz partimizi ilk seçimde birinci parti yapacak mıyız? Elbette başaracağız. Zeytin ağaçlarını çetelere, rantçılara kurban ettiler. Bizim arkadaşlarımız bir zeytin fidesini buraya asmışlar muhteremler izin vermemiş. Yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarını söktüler rantçılara peşkeş çektiler. Utanmadan söküp kenara alacaklarmış yeniden dikeceklermiş.

“RANT UĞRUNA İNSANIMIZ, ZEYTİNLERİMİZ, DAĞLARIMIZ, TOPRAĞIMIZ DEĞERSİZ”

Sayın Erdoğan başta olmak üzere ‘bay kriz’ ve arkadaşlarının anlamadığı şey ne biliyor musunuz, insanları kendilerinin değersiz hissetmelerine neden olmaları. Rant uğruna insanımız, zeytinlerimiz, dağlarımız, toprağımız değersiz. Utanmadan savaş içindeki Ukrayna’dan yağ ithal eden bir ülkeyiz, insan utanır. Senin çocuğun atanamamış öğretmen, 92 puanla atanamamış bir genç olarak evinde ağlayarak oturuyor. Ramazan ayında pek çok evde sadece makarna, çorba, bulgur pilavı pişirilirken hani bir şiir var ya; aksırıncaya kadar, tıksırıncaya kadar, kusuncaya kadar yiyin ama haram olsun, zıkkım olsun.

Uzun bir mücadelenin neticesinde buradayız. Bursa'nın benim siyasi hayatında çok önemli bir yeri var. Ne zaman dara düşsem siz beni ayağa kaldırdınız. Siz benim irademin cesaretimin kaynağısınız. Ben Bursa Öğretmen Okulu mezunuyum, burada bugün konuşuyorsam aldığım eğitimin, vatan sevgisinin tezahürüdür.

“O SEÇİM SANDIĞINDAN ALLAH'IN İZNİYLE SİZİN İRADENİZLE MİLLETİNİN TEVECCÜHÜ İLE BİRİNCİ ÇIKACAĞIZ”

Bir Rumeli kızı olarak ailemin bir bölümü de Bursa’nın Gündoğdu köyünde. Bizim kadınlarımız ciddi manada kuvvetlidir. İki tane göçü Rumelili kadınlar yaptı. Bizimle ilgili yanlış yapanlar yanıldı. Ya bir yıl ya da daha öncesi o seçim gelecek ve o seçim sandığından Allah'ın izniyle sizin iradenizle milletinin teveccühü ile birinci çıkacağız. Millet İttifakı’nın adayı olan arkadaşımız 13. Cumhurbaşkanı olacak. 3600 sözü verdiler yalan oldu, EYT dediler yalan oldu, çiftçi dediler öldürdüler. Yalan üstüne yalan söylediler. Esnaf, çiftçi, kadın köylü, atanamayan öğretmenler, gençlerimiz bu kâbusu bitireceklerini biliyor. Bizim iktidarımızda haram yedirilmesine müsaade edilmeyecek kul hakkına girilmeyecek, bizim iktidarımızda 92 puan alan çocuklarımız ortada bırakılmayacak, mülakat denilen sistemi ortadan kaldıracağız.”

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Akşener’e bir madalya ve Türk bayrağı işlemeli bir tablo hediye etti. Akşener ayrıca İYİ Parti’ye katılan yeni üyelere rozetlerini taktı.

AKŞENER’İN BURSA'DA DİNLEDİĞİ ESNAF: "ARTIK BİZE İSKANDİNAV ÜLKELERİNDEKİ GİBİ KADIN BİR BAŞBAKAN GELSİN İSTİYORUM"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bursa Yenişehir’de dinlediği bir esnaf; “2 yıldan beri boşa kürek çekiyoruz. Sermayemiz biraz vardı ama götürecek vaziyet kalmadı artık. Benim 7 personelim vardı 4’e düşürdük. Kendi mülkümüz olmasa kirayla götürmek zorunda kalsak yandık demektir. Bugünkü fiyat yarını, yarının fiyatı diğer günü tutmuyor, ben böyle bir şey görmedim. Artık bize İskandinav ülkelerindeki gibi kadın bir başbakan gelsin istiyorum” dedi.  

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa’nın İnegöl ilçesini ziyaret ettikten sonra geçimini tarımla sağlayan Yenişehir’e geldi. Akşener, Yenişehir’de yurttaşlarla sohbet etti, esnafın derdini dinledi. Akşener girdiği bir kuyumcuya şu soruyu yöneltti:

“Kuyumcuların hepsini zengin zannederiz, değil mi algı itibariyle söylüyorum, pandemide alım güçleri düştü esnaf acı çekti, dolar indi çıktı derken neler öğreniyoruz. Siirt’te bir kuyumcu düğünlerde kiralık takı verdiklerini söyledi, İstanbul’da bir kuyumcu 1974’te basılmış çeyreklerini bozduruyor insanlar diyor. Şimdi bir kısmı da diyor ki ‘Buradan bizden alıyor kredi kartıyla sonra onu nakit paraya çeviriyor’ burada durum nasıl?”

YÜZÜĞÜNÜ TARTTIRDI

Kuyumcu, “Yenişehir’de ekonomi tarıma dayalı olduğu için yazın çiftçinin mahsulü iyi olursa işler daha iyi oluyor. Biz de bekliyoruz yaz gelsin de para kazanalım diye” yanıtını verdi. Akşener’in bugün kaç müşteriniz oldu sorusuna esnaf “1 kişi” yanıtını verdi. Akşener esnafa evlilik yüzüğünü de tarttırdı. Esnaf yüzün değer fiyatının 3 bin 300 lira olduğunu söyledi. Akşener’in bu fiyata şaşırarak tepki gösterdi ve “İyiymiş” diye cevap verdi. Kuyumcu da "Beyfendi güzel bir yüzük almış" dedi.

“ARTIK BİZE İSKANDİNAV ÜLKELERİNDEKİ GİBİ KADIN BİR BAŞBAKAN GELSİN İSTİYORUM”

Akşener bir hırdavat dükkanını işleten esnafa “İşler nasıl” diye sorması üzerine şu yanıtı aldı:

“İki yıldan beri boşa kürek çekiyoruz. Sermayemiz biraz vardı ama götürecek vaziyet kalmadı artık. Benim 7 personelim vardı 4’e düşürdük. Kendi mülkümüz olmasa kirayla götürmek zorunda kalsak yandık demektir. Bugünkü fiyat yarını, yarının fiyatı diğer günü tutmuyor, ben böyle bir şey görmedim. Artık bize İskandinav ülkelerindeki gibi kadın bir başbakan gelsin artık ben bunu istiyorum. Başka bir şey diyemiyorum.”

Esnaf annesinin öğretmen okulu mezunu olduğunu söyleyince Akşener, “Ben de öğretmen okulu mezunuyum. Ablama hürmetlerimi iletin onun hiç utanmamasını sağlayacağım. Allah beni utandırmasın utandırmamak için çalışacağım” dedi.

“15 YILDAN BERİ BORÇLANIYORUZ, ÇALIŞIYORKEN BATIYOR DURUMUNA GELDİK”

Akşener bir kuruyemişçiyi de ziyaret etti. Esnaf, “Gelirler giderlerimizi karşılamıyor. Kar marjımız düşüyor dolar yükseldikçe, ayakta kalmaya çalışıyoruz” dedi. Akşener’in “Biraz önce bana (ilçe) başkan dedi ki baldızı 34 yılın sonunda emekli olmuş 214 bin lira emekli ikramiyesi almış. Ne ev alınır, araba bile alınmaz. Geçmişte o beğenmedikleri eski Türkiye’de bu paraya bir ev alınabilirdi” demesi üzerine esnaf, “15 yıldan beri borçlanıyoruz, çalışıyorken batıyor durumuna geldik” karşılığını verdi.

“ARTIK ŞU UCUBE SİSTEMDEN BİR AN ÖNCE KURTULALIM”

Esnaf kese kağıdını göstererek “Şunun biz kilosunu 4 liraya alıyorduk şu anda 30 lira” diye dert yandı. Yine esnaf elektrik fiyatlarından da şikayet ederek “Buraya 500 lira geliyordu şimdi 2 bin 500 lira geliyor” dedi. Başka bir esnaf ise Akşener’e hitaben “Artık şu ucube sistemden bir an önce kurtulalım” diye seslendi.

AKŞENER: BİZ GELECEĞİZ, ENFLASYONU TEK RAKAMA İNDİRECEĞİZ. İŞSİZ GENCİMİZ, MÜŞTERİSİZ ESNAFIMIZ, FAKİR EMEKLİMİZ KALMAYACAK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yurttaşlara seslendi. Akşener, “El ele vereceğiz ve bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Biz geleceğiz, enflasyonu tek rakama indireceğiz. İşsiz gencimiz, müşterisiz esnafımız, fakir emeklimiz kalmayacak. Son olarak ağalara şunu söylüyorum: Emeklilerin maaşlarını derhal asgari ücret oranına çıkarın. Emeklilere vereceğiniz bayram ikramiyesini ya 3 bin 700 lira ya 2 bin 800 lira; ya dolara göre ya Tüketici Fiyat Endeksi’ne göre ayarlayın” dedi.

Meral Akşener, bugün esnaf ziyareti için geldiği Yenişehir’de, kendisini karşılayan yurttaşlara hitabetti. Akşener, şunları söyledi:  

“Söyle söyle zorla 2 bin 500 liraya çıkartılan emekli maaşıyla bugün bırakın torununa bir çikolata almayı, kendini geçindiremeyen emeklinin durumunun ne olduğu hiç koşulmadı çok uzun zamandır. Sadece parası olana çöküldü bu ülkede. Esnaf dükkanlarının içerisinde derdi olan insanları dinledim, işsiz genci dinledim, akşama ne pişireceğini bilmeyen, sadece çorba ya da makarna pişiren ev kadınlarını dinledim. Sonra bunları aldık, kamuoyunun gündemine getirdik, ‘Ağalar bunun duysun’ dedik. Ağalar duyup da çare üretsin derken tam tersine sizlere ‘nankör’ dendi, bana ‘tiyatro oynuyor’ dendi. Milletin sesi olmak için çıktığımız bu yolda Allah’ın izniyle çok büyük mesafe kaydettik.

“BEN ESNAF GEZMEYE GELİNCE AĞALARIN MORALLERİ ÇOK BOZULUYOR”

Şimdi ağalar, muhteremler buraya gelemiyor. Bir kamyon polisle geziyorlar, sizden şüpheleniyorlar; siz milletsiniz, millet. Siz olmasanız biz olabilir miyiz? Bunları buraya getireceksiniz, velinimet sizsiniz. O beş maaş alıp gariban tekmeleyen danışmanların, 314 bin lira maaş alanların, hiçbir işe yaramayan yan gelip yatan danışmaların, dolayısıyla bu harami düzenin sonuna geldiği bir dönemde bunu da sonlandıracak olan sizsiniz. Ben esnaf gezmeye gelince ağaların moralleri çok bozuluyor. Allah’ın izniyle hepsinin rahatını birlikte bozacağız.”

“KUZULAR CEZAEVLERİNDE YATIYOR, ÇOBANLAR DIŞARDA GEZİYOR”

Akşener’in mikrofonu verdi bir kadın, “Allah senden razı olsun. Ben askeri öğrenci annesiyim. Oğlum 4,5 senedir cezaevinde, müebbet aldı, 21 yaşından beri yatıyor. Ben devletime emanet ettim onu, benim çocuğuma sahip çıkmadılar. Kuzular cezaevlerinde yatıyor, çobanlar dışarda geziyor. Benim çocuğuma kimse sahip çıkmadı” dedi.

“BİZ GELECEĞİZ, ENFLASYONU TEK RAKAMA İNDİRECEĞİZ. İŞSİZ GENCİMİZ, MÜŞTERİSİZ ESNAFIMIZ, FAKİR EMEKLİMİZ KALMAYACAK”

Akşener, bunun üzerine, nereye dokunulsa bin ah işitildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüzü sapsarı bir öğrenci geliyor yanıma, ‘Üniversiteyi bitireceğim, son sınıftayım, çalışarak okuyorum ama mezun olduktan sonra iş nerede? Derdimiz var, bu derdimize çare olun’ dediğinizde nankör oluyorsunuz. Şaka gibi bakan var; Tarım Bakanı, gitti. O şakaydı, yerine gelen onu da geçti. Bir de Nebati bakanımız var, gözleri ışıldıyor. ‘Sabredin’ dedi; ayıptır be ayıptır. Gördüklerimi söylüyorum. Tek mercimek çorbası, tek makarna, tek bulgur pilavı; günahtır be günahtır. Tek yüzükle geldiniz, ne olduğunuzu söylemeye dilim varmıyor. Yoksulluğun dibe vurduğu Türkiye’de masallar anlatılıyor ama dükkanların içinde o masallara yer yok. İşte bu nedenle ilçe ilçe gezmeye devam ediyorum. El ele vereceğiz ve bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Biz geleceğiz, enflasyonu tek rakama indireceğiz. İşsiz gencimiz, müşterisiz esnafımız, fakir emeklimiz kalmayacak. Son olarak ağalara şunu söylüyorum: Emeklilerin maaşlarını derhal asgari ücret oranına çıkarın. Emeklilere vereceğiniz bayram ikramiyesini ya 3 bin 700 lira ya 2 bin 800 lira; ya dolara göre ya Tüketici Fiyat Endeksi’ne göre ayarlayın.”

AKŞENER’İN ZİYARET ETTİĞİ ESNAF: İŞLERDE İSTİKRARSIZLIK VAR. İNSANIN TANSİYONU GİBİ BİR YÜKSELİYOR, BİR İNİYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa’nın İnegöl ilçesinde esnafı ziyaret etti. Akşener’e yaşadıkları sorunları anlatan bir saatçi, “İşlerde istikrarsızlık var. Bir bakıyorsun idare ediyor, bir bakıyorsun iyi değil. İnsanın tansiyonu gibi bir yükseliyor, bir iniyor” dedi.

Meral Akşener, bugün İnegöl’de esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Akşener, ziyaret ettiği bir saatçiye “İşler nasıl” diye sordu. Saatçi, Akşener’e, “İşlerde istikrarsızlık var. Bir bakıyorsun idare ediyor, bir bakıyorsun iyi değil. İnsanın tansiyonu gibi bir yükseliyor, bir iniyor” diye yanıt verdi.

“ALIM GÜCÜ DİYE BİR ŞEY YOK. BUGÜN ALDIĞINI YARIN YERİNE KOYAMIYORSUN”

Akşener, saatçiye bugün kaç müşteri geldiğini sordu. Günün ilk müşterisinin o anda dükkanda olduğunu öğrenen Akşener, müşteriye saati alıp almayacağını sordu. Akşener, “Esnaf boş geçilir mi” diyen gence sarılarak karşılık verdi.

Akşener, saat almak için dükkanda bulunan müşterinin de esnaf olduğunu öğrenince ona da işlerinin nasıl olduğunu sordu. Esnaf, Akşener’in sorusu üzerine şunları söyledi:

“Açılacak; temennimiz o şekilde. Alım gücü diye bir şey yok. Bugün aldığını yarın yerine koyamıyorsun. Bugün aldık sattığımız ürünü, malzemeciye verdiğimiz zaman üstüne cepten para koymak zorundayız. Bunun haricinde genel, diğer ülkelerde de biraz sorunlar var.”

Dükkan sahibine saatlerin fiyatlarını da soran Meral Akşener, “Gıcıklık olsun, geline alayım bir tane diyerek” bir saat satın aldı.

“FİYATLARIMIZ İKİYE, ÜÇE KATLADI. VATANDAŞ ALAMIYOR”

Daha sonra bir bisikletçiyi ziyaret etti. Bisikletçi, Akşener’e yaşadıkları sorunları anlatırken “İşlerimiz durgun. Kış mevsimi olduğu için genellikle durgun oluyordu, bu sene daha durgun. Fiyatlarımız ikiye, üçe katladı. Vatandaş alamıyor” dedi.

Bisikletçide çalışan bir genç de “Veresiye olayımız bitti. Kimse güvenemiyor. Bugün bir tane bisiklet sattık, çocuk bisikleti” diye konuştu. Genç, Akşener’in soruları üzerine yeni evlendiğini, biraz borcum olduğunu, anne ve babasını kaybettiği için düğününü kendisinin yaptığını söyledi. Akşener, asgari ücret aldığını ve eşinin çalışmadığını söyleyen gence “Asgari ücretle geçinebiliyor musun” diye sordu. Genç ise “Geçinmeye çalışıyorum” diye yanıt verdi.

AKŞENER, İNEGÖL'DE: “KUPONLA EKMEK... DİYORLARMIŞ Kİ SAAT 16.00'DAN SONRA GELİN 17.00'DAN SONRA GELİN, GÜNAHTIR, AYIPTIR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Çiftçilik bitti, tarım bitti. Savaş olan Ukrayna'dan çiçek yağı ithal ediliyor. Ayıptır be ayıp. Bununla övünüyorlar. Kuponla ekmek... Diyorlarmış ki saat 16.00'dan sonra gelin 17.00'dan sonra gelin, günahtır, ayıptır. Devlet olmanın özelliği, görevi aç, açık insan bırakmamaktır. İstiklal Savaşı'nın olduğu yıllarda yanmış, yıkılmış bir ülkede aç ve açıkta insan bırakmamak için çaba gösterenlerin bugünkü evlatlarıysak, torunlarıysak elbette o görevi yerine getirmeliyiz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa'nın İnegöl ilçesinde kendisini karşılayan yurttaşlara seslendi. 

“314 BİN TL MAAŞ ALAN BAKAN YARDIMCISI VAR. GÜNAHTIR BE GÜNAHTIR"

Akşener, KPSS'de yüksek puan almasına rağmen atanamayanları dile getirirken, "58 puan alanlar atanmışlar. Bunlar konuşuluyor mu, hayır konuşulmuyor. Ne imiş efendim, senin başın niye böyle, gözün niye böyle... Senin karın akşama tencerede ne kaynatacak onu düşünüyor, ama birileri bilmedi, aldı gidiyor. 5 maaş alan danışman var. O 5 maaş alan danışman senin gibileri, garip gurebayı sokakta yıkıp, tekmeliyor. Karşılığı 5 maaş. Elbette haram, zıkkım olsun. 314 bin TL maaş alan bakan yardımcısı var. Günahtır be günahtır" dedi. 

“DAYISI OLANLAR, AYISI OLANLAR 11 MAAŞ ALIYOR”

Bürokraside birden fazla maaş alanları anımsatan Akşener, "Senin çocuğun işsizliğe, asgari ücrete mahkum edilmişken, elalemin çocukları, dayısı olanlar, ayısı olanlar 11 maaş alıyor. İşte bütün bu harami düzeni ortadan kaldırabilmek için gerçekleri, gerçek dertleri konuşabilmek için, bu gerçek dertler üzerinden sizin adınıza rekabet yaratabilmek için esnaf esnaf gezdim. Hala gezmeye devam ediyorum" diye konuştu. 

“BU HARAMİ DÜZENİ SANDIKTA, HELAL OYLARINIZLA BİRLİKTE YIKACAĞIZ"

Akşener iktidarı, "O esnaf dükkanlarının içindeki müşteri onlar için velinimettir. Müşterisine hakaret etmez, terörist demez, hain demez. Ama siyasetçi için seçmen velinimet olmaktan çıktığı için hoşuna gitmeyen seçmene hain, terörist, nankör diyor. Diyor babam diyor. İşte aynı o dükkanın içinde esnafın, müşteri velinimettir dediği gibi siyasetçi için de seçmen velinimet olmalıdır. Bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Sandıkta, helal oylarınızla yıkacağız" sözleriyle eleştirdi. 

“KUPONLA EKMEK... DİYORLARMIŞ Kİ SAAT 17.00'DAN SONRA GELİN, GÜNAHTIR, AYIPTIR”

AKP'nin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştiren Akşener, Gaziantep'de AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşa ekmekte 1 TL indirim kuponu vermesine de değinerek şunları söyledi: 

"Çiftçilik bitti, tarım bitti. Savaş olan Ukrayna'dan çiçek yağı ithal ediliyor. Ayıptır be ayıp. Bununla övünüyorlar. Kuponla ekmek... Diyorlarmış ki saat 16.00'dan sonra gelin 17.00'dan sonra gelin, günahtır, ayıptır. Devlet olmanın özelliği, görevi aç, açık insan bırakmamaktır. İstiklal Savaşı'nın olduğu yıllarda yanmış, yıkılmış bir ülkede aç ve açıkta insan bırakmamak için çaba gösterenlerin bugünkü evlatlarıysak, torunlarıysak elbette o görevi yerine getirmeliyiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Nereden, nereye?" sözlerine atıf yapan Akşener, "Hani şu yüzük vardı ya yüzük... Yüzük sahibi ne yapıyor? Yüzük sahibi, dünyanın en zenginleriyle eşit şekilde aşık atıyor. Hey gidi hey, bu yüzükten gemiciklere... Bu yüzükten, Hariri'nin cebine 24 milyar TL koymaya. Kimin parası? Senin paran, benim param, sizin paranız. Haram olsun, zıkkım olsun. Elbette bu yanlışlar kimsenin yanına kar kalmayacak" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.