Dolar 38,5312
%0.11
Euro 43,7816
%0.09
Altın 4.059,860
%-0.25
Bist-100 9.078,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adına bile tahammül yok

Adına bile tahammül yok

Soma’da 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasından sonra tutuklanan Genel Müdür Ramazan Doğru’nun eşi Melike Doğru’nun adının verildiği sosyal tesis saldırıya uğradı. Camları kırılan ve hasar gören sosyal tesislerin daha fazla zarar görmemesi için tabelasından Melike Doğru’nun ismi silindi.

  • Ege Postası
  • 22.05.2014 - 10:21
İçinde iki düğün salonu, lokal ve kuaför bulunan Soma Kömür işletmeleri İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri tarafından yaptırılan Soma Kömür işletmeleri İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Melike Doğru Sosyal Tesisleri geçtiğimiz Şubat ayında tam faaliyete geçti. Vatan'dan Oğuz Yeter'in haberine göre 13 Mayıs’ta yaşanan facianın ardından tesis kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlandı. Tesisin saldırıda camları kırılırken bazı noktalarında ise maddi hasar oluştu. Tesisin önümüzdeki günlerde benzer saldırılarda zarar görmemesi için tabelasından Melike Doğru’nun adı silindi.
 
KORUMAK İÇİN SİLDİK
 
Soma Kömür işletmeleri İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Kalın, yaşananları şöyle anlattı: 
“Bu tesisler 2 bin 500 üyesi olan Soma Kömür İşletmeleri’nde çalışan işçiler tarafından yaptırıldı. Tesisin tamamı işçinin malı. Melike Hanım’ın ismini dün itibariyle kaldırdık. Özellikle yanlış anlaşılmalardan dolayı tesisi korumak için yönetim kurulu kararıyla ismini tabeladan sildik. Tesise derneğimizin kurulmasında ve faaliyetlerinde çok katkısı olduğu için Melike Hanım’ın ismini vermiştik. Ancak insanlar çok tepki gösteriyor. Saldırıda camlarımızın çoğu kırıldı ve maddi hasar oluştu. Alt kattaki camları taktırdık ama üst katın camlarını İstanbul’dan getirteceğiz.”
(Vatan)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.