Dolar 32,8378
%0.21
Euro 35,2172
%0.36
Altın 2.444,200
%-0.56
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ademhan binlerce Suriyeliye umut oldu

Ademhan binlerce Suriyeliye umut oldu

Ademhan: “Suriyeli Çocukların Aç Yatmasına Gönlünün Razı Olmadı”

  • Ege Postası
  • 25.08.2015 - 13:55
İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) başkanı Ferhan Ademhan’ın Basmane’de başlattığı iyilik kampanyası yüzlerce Suriyeliye umut oluyor. Haftanın 7 günü 500 Suriyeliye yemek dağıtan Ademhan 1 ay boyunca yaklaşık 15-20 bin kişilik yemek dağıtacak. Arapça’yı iyi derecede konuşabilen Ademhan buradaki Suriyelilerle her yemek dağıtımı esnasında bir araya gelip sohbet ediyor.

Yaklaşık 15 gündür Basmane’deki evsiz Suriyelilere yemek dağıtan Ferhan Ademhan bu kampanyanın 15-20 gün daha devam edeceğini söyledi. 500 kişilik yemek dağıtmanın kalıcı çözüm olamayacağına dikkat çeken Ademhan İzmir valisi, Ticaret ve sanayi odası, yerel yönetimler, STK’lar ve iş adamlarına kamp kurma çağrısında bulundu, eski garajın kamp için uygun bir yer olduğuna dikkat çekti.



KÜÇÜK ÇOCUKLARIN AÇ YATMASINA GÖNLÜM RAZI OLMADI
İzmir’deki Suriyelilerin aç yatmasına gönlünün razı gelmediğini bu yüzden böyle bir kampanya başlattığını belirten Ferhan Ademhan, “Burada yaşanan trajediyi her gün görüyoruz. Buna sessiz kalmamız mümkün değil. Küçük çocukların aç yatmasına gönlüm razı olmaz. Kafamızı kumun altına gömüp görmemezlikten gelmedim. Bizde elimizden gelen desteği yapalım dedik. Hergün 500 kişiye yemek dağıtma kararı aldık. Tabi Bin, bin 500 kişilik yemek dağıttığımız günlerde oluyor. Mardinliler Federasyonu manevi desteğini hiç esirgemedi. Bu iş sadece parayla olmaz. Federasyonumuzun manevi desteği benim için çok önemli. Bu çözüm mü' Değil! En azından günde bir kere yemek yesinler aç yatmasınlar dedik” dedi.

İZMİR SALGIN TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA
Basmane meydanında dağınık halde bulunan Suriyelilerin ileride daha büyük sorunlara yol açacağını ileri süren Ademhan, “ Bulutlar toplandığında yağmur yağacağını tahmin etmek için alim olmak gerekmiyor. Burada aynı durum var. Bu insanlar burada aç. Günlerdir yıkanmıyorlar bu ciddi bir salgına neden olabilir. Aynı havayı soluduğumuz için bizde bu hastalıktan nasibimizi alırız. Bu insanlar çok aç olduğunda etrafa saldırmaya başlayacaklardır. Önlem alınması için illa birimizin evine saldırması mı lazım. Bu insanların acilen bir araya toplanması, bir kampa alınması lazım”

KAMP ÖNERİSİ
Eski Garaja kamp yapılsın önerisinde bulunan Ademhan, “İzmir valisi ve İzmir’deki belediye başkanları Suriyelileri sahip çıkmalı. Sanayi ve ticaret odası, STK’lar, İş adamaları birleşelim bir çadır kent kuralım. Eski garaj bunun için çok ideal bir yer” dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.