Adana ve Antalya'daki yangınlardan son durum ne?
Adana'nın Kozan ilçesinde başlayıp, İmamoğlu ve Aladağ ilçelerine sıçrayan orman yangını, 3'üncü gününde devam ediyor. Enerjisi düşürülen yangına gece boyu karadan müdahale edilirken, sabahın ilk ışıklarıyla havadan da destek verilmeye başlandı. Antalya'da Aksu ve Kumluca'daki orman yangınlarının ise kontrol altına alındığı bildirildi.
- Ege Postası
- 10.09.2026 - 10:17
15 MAHALLEDE 285 EV TAHLİYE EDİLDİ
DHA'da yer alan habere göre havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılan yangın sırasında alevlerin tehdit ettiği 15 mahallede toplam 285 ev tahliye edildi, çok sayıda ev ise yanarak kullanılamaz hale geldi.
GECE BOYU ÇALIŞMALAR DEVAM ETTİ
Dün gün batımıyla birlikte havadan müdahaleye ara verilirken, söndürme çalışmaları gece boyu karadan devam etti.
YANGININ ENERJİSİ DÜŞÜRÜLDÜ
Enerjisi düşürülen yangına, bugün, sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale yeniden başladı. Ekipler, Enizçakırı Mahallesi’nde süren yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan söndürme çalışmalarına devam ediyor.
Adana'nın Karaisalı ilçesinde, Karakılıç Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Pozantı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.
Antalya'nın Aksu ve Kumluca ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesinin ardından tamamen kontrol altına alındı.
Yorum Yazın