Dolar 44,4798
%0.08
Euro 51,2913
%0.61
Altın 6.603,300
%2.41
Bist-100 12.817,00
%1.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten 'bilirkişi' açıklaması

Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten 'bilirkişi' açıklaması

Adalet Bakanı Akın Gürlek sosyal medya hesabı üzerinden "bilirkişi sistemindeki" değişikliklere ilişkin açıklama yaptı.

  • Ege Postası
  • 22.03.2026 - 17:12

Adalet Bakanı Akın Gürlek bilirkişi sisteminde yapılan değişikliklere ilişkin açıklamalar yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gürlek, “Raporları daha sistematik, şeffaf ve denetlenebilir hale getirdik” dedi.

"YARGI SİSTEMİMİZİ GÜÇLENDİRMEYE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ"

Gürlek şu ifadeleri kullandı: “Bilirkişi sisteminde önemli iyileştirmeleri hayata geçirdik: Rapor Teslim Kontrolü ve Aylık Bakılacak İş Sayısı uygulamaları sayesinde, 110 gün olan ortalama rapor süresini 29 güne düşürdük.

Aylık dosya sayısını; normal dosyalarda 30, seri dosyalarda 60 ile sınırlandırarak bilirkişilerin iş yükünü dengeledik. Bilirkişi rapor şablonları ve kontrol listeleri ile raporları daha sistematik, şeffaf ve denetlenebilir hale getirdik.

Bilirkişi Görevlendirme Rehberi ve Performans Ölçme Formu’nu UYAP sistemine entegre ederek süreçleri daha etkin kıldık. Yargı sistemimizi güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.