Dolar 32,3654
%-0.36
Euro 34,7292
%-0.22
Altın 2.410,360
%-0.51
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Açılışı 5 kez ertelenmişti: Şehir Hastanesi için tarih belli oldu

Açılışı 5 kez ertelenmişti: Şehir Hastanesi için tarih belli oldu

Temeli Mart 2014’te atılan de açılışı daha önce 5 kez ertelenen Bayraklı’daki İzmir Şehir Hastanesi çalışmalarında son düzlüğe girildi. Edinilen bilgilere göre; hastanenin inşai tüm çalışmaları tamamlandı. Son olarak son olarak elektronik devrelerin kontrol çalışmalarının yapıldığı hastanenin Ağustos ayı sonunda Sağlık Bakanlığı’na teslim edileceği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 01.08.2022 - 13:06

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Temeli Mart 2014’te dönemin AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı törenle atılan Bayraklı’daki İzmir Şehir Hastanesi çalışmalarında son düzlüğe girildi.

2011 genel seçimlerinde de hükümetin seçim vaatlerinden biri olan, Türkerler Holding ve Gama Holding ortaklığıyla 622 bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanına sahip olan 2 bin 60 yataklı dev hastanenin 30 ayda tamamlanıp 2017’de hizmete gireceği duyurulmuştu. 

Ancak hastanenin açılış tarihi, yaşanan finansman krizi nedeniyle ilk olarak 2020 yılı Mayıs ayına ertelenmişti. 2020 yılında yine finansman krizi nedeniyle uzun süre inşaat faaliyetlerine devam edilemeyen hastanenin açılışı için 3 kez daha ertelenmişti.

Hastanin hizmete gireceği tarih için ise son olarak AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Yaz sonunda İzmir’e cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımının açılışı yapılacak. Şehir Hastanesi’ni açıyoruz. En son tarihi veriyorum yaz sonu diyerek. Belki ondan önce Sayın Cumhurbaşkanımız gelecek ve açılışını yapacağız” diyerek Ağustos ve Eylül aylarını işaret etmişti.

TESLİM TARİHİ BELLİ OLDU

Öte yandan; açılış tarihinin ertelenmesiyle birçok kez kent gündemine gelen İzmir Şehir Hastanesi için çalışmalarda sona gelindiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; hastanenin kaba inşaatı ve bina içindeki inşaat işleri tamamlandı.

Elektrik ve su tesisatlarının da tamamlandığı hastanede hizmet vermek için gerekli olan tüm tıbbi araç gereçlerin getirilerek yerleştirilmeye başlandığı belirtildi.

Tüm inşai işlerin tamamlandığı hastanede, son olarak elektronik devrelerin kontrol çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

TOP BAKANLIKTA

Hastane için son testlerin Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacağı belirtilirken Ağustos ayı sonunda Sağlık Bakanlığı’na tesliminin yapılacağı öğrenildi.

Telsimin ardından bakanlık da birtakım kontrol işlemlerini gerçekleştirecek ve hizmete girmesi için tarih belli olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.