Dolar 32,4605
%0.12
Euro 34,7867
%-0.05
Altın 2.428,350
%-0.28
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kırdağ'dan yeni açıklama: 'Taştan adam'dan kastım emperyalistler!

AK Partili Kırdağ'dan yeni açıklama: 'Taştan adam'dan kastım emperyalistler!

AK Parti Buca İlçe eski yöneticisi Ercan Kırdağ, Ayasofya’nın ibadete açılması kararının ardından sosyal medya paylaşımında “Taştan adam eriyor” ifadesinde Atatürk'ü kastettiği iddiaları üzerine yeni bir açıklama yaptı. Kırdağ, "paylaşımda 'taştan adam'dan kast emperyalistler iken bunu Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yormak art niyetli kişilerin çıkarımlarıdır." dedi.

  • Ege Postası
  • 13.07.2020 - 09:18

EGEPOSTASI- Danıştay 10. Dairesi'nin 1934 tarihli Bakanlar Kurulu’nu kaldırıp, Ayasofya’yı müze olmaktan çıkarması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapının ibadete açılmasının ardından, AK Parti Buca İlçe eski yöneticisi Ercan Kırdağ da konuyla ilgili düşüncelerini sosyal medyadan paylaştı. Kırdağ'ın paylaşımı ülke gündeminde yer alırken, tepki çekmişti.

Kırdağ, Twitter'dan paylaştığı mesajında “Taştan adam” ifadelerine de yer vermesi Atatürk'ü kastettiği iddilarını gündeme getirdi. Kırdağ, iddialar üzerine yeni bir açıklama yaptı ve "isim vermeden Atatürk'ü" kastettiği yorumlarının art niyetli kişilerin çıkarımları olduğunu belirtti. 

Kırdağ, "Sosyal medya hesabımdan yaptığım paylaşımda Ayasofya Camii kararıyla hukuksuz bir işleminin hukuk ile düzeltildiği ifadesinde yer alan 'taştan adam'dan kast emperyalistler iken bunu Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yormak art niyetli kişilerin çıkarımlarıdır." dedi.

'Konjonktürel siyaset'e inanan biri olduğuna vurgu yapan Kırdağ, "Döneminde Atatürk'ün bütün yaptırım ve dayatmalara karşın gerekeni yaptığına, girişimleriyle Ayasofya'nın cami olarak kayda geçirildiğine de inanırım. İşgal altındaki İstanbul gibi Ayasofya'nın da Atatürk'ün başkomutanlığında yürütülen bir ulusal kurtuluş mücadelesiyle kurtulduğunu da bilirim. Dolayısıyla, sosyal medya hesaplarında geriye gidilerek de bakıldığında şu iftira ve manipülasyonun şahsımda tutmayacağı anlaşılır" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.