Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ’dan 6’lı masanın 'yönetim şekline' tepki: Sivil darbe hazırlığı

AK Partili Dağ’dan 6’lı masanın 'yönetim şekline' tepki: Sivil darbe hazırlığı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun altılı masanın yönetim modeliyle ilgili sözlerine tepki göstererek, ‘’ ’Sivil darbe hazırlığı’’ olarak değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 06.01.2023 - 15:09

EGEPOSTASI- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir canlı yayında, ‘’Cumhurbaşkanı içerden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içinde imza yetkisine sahip olacaklar. Genel başkanlar, Cumhurbaşkanı gibi her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak’’ ifadelerini kullanmıştı. 

Davutoğlu’nun açıklamalarını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, ‘’Sivil darbe hazırlığı’’ olarak değerlendirdi. 

AK Partili Dağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’ Milletin seçmediği kişilerin, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’nı etkisiz kılması bir darbedir’’ dedi. 

Dağ’ın açıklaması şu şekilde;

‘’Belli ki 6’lı masanın genel başkanları demokrasiden muaf bir oligarşik yapı hayal ediyor. %50+1 ile seçilmiş Cumhurbaşkanımızın meşruiyetini sorgulayanlar, Türkiye'yi yüzde 0,1’in iki dudağı arasına mahkum etmek istiyor. Bu açıklama aynı zamanda anayasanın ihlal edileceğinin ve bir "Sivil darbe hazırlığının” itirafıdır. Milletin seçmediği kişilerin, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’nı etkisiz kılması bir darbedir.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.