Dolar 32,1948
%-0.15
Euro 34,7175
%-0.24
Altın 2.451,530
%0.78
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ'dan Kocaoğlu'nun sert eleştirilerine yanıt

AK Partili Dağ'dan Kocaoğlu'nun sert eleştirilerine yanıt

Buca’daki ağaç dikim töreninde Akparti’ye sert eleştirilerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, Ak Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ’dan cevap geldi. Hamza Dağ yazılı olarak yaptığı açıklamada şunları ifade etti; AK Partili Dağ'dan Kocaoğlu'nun sert eleştirilerine yanıt:

  • Ege Postası
  • 24.11.2015 - 13:18
1 Kasım seçimlerinde Ak Parti’nin %49,5 oy alması ve bu tarihi oy oranı ile tekrar tek başına iktidara gelmesi, muhalefet partileri temsilcilerinin psikolojilerini bozmuştur. 1 Kasım seçimleri sonrası oluşan siyasi tablo CHP içinde koltuk savaşları başlattı ve CHP İzmir Milletvekillerinden an itibari ile 2 kişi Genel başkanlık koltuğuna aday olduğunu duyurdu. Aday olmayı düşünen ve nabız yoklayan milletvekilleri de pusuda gelişmeleri takip etmektedirler. Yaşanan bu süreç sayın Kocaoğlu’nun ciddi manada kafasını karıştırmış olsa gerek ki İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatını taşıyan bir kişiye hiç de yakışmayacak bir tarzla ve tehditvari bir üslupla söylemlerde bulunmak suretiyle bir konuşma yapmıştır. Sayın Kocaoğlu yerelde muhalefet olan ve bu bağlamda İzmir’de muhalefet görevini hizmet odaklı yerine getirmeye çalışan Milletvekillerini, belediye meclis üyelerini ve parti yöneticilerini tehdit edercesine bir konuşma yapan Sayın Kocaoğlu’na tavsiyemiz üç dönemdir bu şehrin belediye başkanlığını yürütmektedir, artık siyasi polemiklerle değil yaptığı hizmetlerle gündeme gelmesidir. Sayın başkan milletten almış olduğu yetki ile 2019 yılına kadar bu şehrin belediye başkanıdır. Bizim kültürümüzde belediye başkanına şehrül-emin denir, bir şehrin emini gibi davranmak suretiyle şehirde bulunan herkesin belediye başkanı olması ve herkese hizmet götürmesi hizmet de ayrımcılık yapmaması uygun olacaktır. 

"BAŞKAN KOCAOĞLU AK PARTİ'Yİ HEDEF ALDI" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

İzmir CHP’den bu dönem bir genel başkan, bir genel başkan adayı ve genel başkan aday adayları olmak üzere 14 milletvekilini TBMM’ye göndermiştir. Siyaseti ilgilendiren yerel ve genel konular hususunda mutlaka kendilerinin beyanatları ve düşünceleri vardır, olmalıdır, ancak sayın başkan yaptığı bu açıklamalarla öncelikle genel başkanı olmak üzere kendi milletvekillerine de haksızlık etmektedir.

 Sayın başkanın yapması gereken hizmetlerden ziyade periyodik olarak yaptığı bu açıklamalar ve il-ilçe kongrelerine yaptığı müdahaleler ile gündeme gelmesi doğru değildir. Her ne kadar Aziz bey kadar siyasi tecrübemiz olmasa da genç ve tecrübeli bir İzmirli siyasetçi olarak sayın Kocaoğlu’na tavsiyem bu siyasi gerginliğini ve stresini atması, CHP içi siyasi kavgalardan uzaklaşması için İzmir’in köylerine yolculuk yapmasıdır. Hem bu sayede hayırlı bir iş yapmış olur. İzmir’in köy yollarının da ne halde olduğunu görmüş olur.

Sayın KOCAOĞLU 2019 yılına kadar İzmir’in Büyükşehir belediye başkanıdır, bu bağlamda üzerinde önemli bir görev ve bu görevin getirdiği bir ağırlık da bulunmaktadır. Bunun üstüne bir de CHP Milletvekillerinin tamamına yakınının ithal olduğunu düşündüğümüzde Aziz beye yardımcı olmamız gerektiğini Akparti İzmir Milletvekilleri olarak bizler farkındayız. Bu bağlamda kendilerine her daim tavsiyelerde bulunmaya ve yardımcı olmaya da hazırız. İzmir’e hizmet noktasında her zaman sonuna kadar var olduğumuzu ve bunu en iyi bilen kişi olarak Aziz beye de bu konuda bir hatırlatma yapmamıza gerek olmadığını düşünüyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.