Dolar 32,2795
%0.12
Euro 34,8062
%0.02
Altın 2.449,860
%0.71
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Başdaş’tan Büyükşehir’e EXPO tepkisi: Amaç EXPO değil engelleme

AK Partili Başdaş’tan Büyükşehir’e EXPO tepkisi: Amaç EXPO değil engelleme

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Büyük İzmir TV’de Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtladı. EXPO 2026 projesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Mehmet Sait Başdaş, ''Amaç EXPO’yu oraya yapmak değil bakanın projesini engellemekti. Bakanımız kararlı, Allah nasip ederse bütün engellemelere rağmen o bölgede kentsel dönüşüm yapacağız'' dedi.

  • Ege Postası
  • 07.10.2022 - 16:43

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Arbede gündem değiştirmek için çıkartıldı 

AK Partili Mehmet Sait Başdaş, AK Parti İzmir İl Başkanı ile bir grup AK Partili siyasetçinin Çiğli İleri Biyolojik Arıtma Tesisindeki basın açıklaması sırasında güvenlik görevlileri ile yaşadıkları arbedeyi talihsiz bir olay olarak değerlendirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Başdaş, arbedenin gündem değiştirmek için yapıldığına dikkat çekerek, ‘’ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘izin alsaydılar’ dedi ama gittikleri yer belediyeye ait olmayan bir yer. Neden izin istensin? 1 gün sonra il başkan yardımcıları gitti ve 1 tane güvenlik yok. Sırf arbede çıksın diye oraya güvenlikçi getirilmiştir. İzmir’in yılardır çözülemeyen koku sorununun kaynağı için oraya gidiliyor. Basın açıklamasını engellemek için Asker gibi güvenlikleri dizmişler. Soyer algı yaratmak ve gündem değiştirmek için yaptı. Kokunun nedenini açıklayacak yerde o konu kapandı, şimdi arbede gündemde. Oraya başka bir amaç için gittiler, kokunun kaynağını İzmirlilere göstermek için gidildi. Şuan İzmir arbedeyi konuşuyor. Konuşulması gereken koku probleminin kaynağıdır. Gündemi değiştirmek istediler ve başardılar’’ dedi. 

Amaç EXPO’yu yapmak değil, bakanın projesini engellemek

Yeşildere bölgesinde yapılmak istenen EXPO 2026 projesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Mehmet Sait Başdaş, ‘’2020 yılının haziran ayında EXPO 2026 İzmir’e kazandırıldı. Biz Soyer’i tebrik ettik. Biz İzmir’e yapılan her güzel projeyi destekliyoruz. Bu proje Pınarbaşı’ndaydı. 2021 yılında bakan kurum bayraklı deprem konutlarıyla ilgili bir panele geldi. deprem alanına gitmek için konak tünelden geçtik. Bakanımız İzmir’e yakışmayan görüntüyü gördü ve Bakan orada talimat verdi. Burada 500 konutluk bir  proje yapıp bu kötü görünümünü kaldıralım dedi. Ben ilçe başkanı olarak çok sevindim. 30 yıldır çivi çakılmayan yerde güzel bir proje olacaktı. 30 yıldır CHP İzmir’e hiçbir şey yapmadığı için, ‘bakan böyle bir proje yaparsa karizmamız yerle bir olur’ diye düşündüler. Ardından nerden çıktıysa Soyer Pınarbaşı’ndaki EXPO projesini Yeşildere’ye getirdi. Amaç EXPO’yu oraya yapmak değil bakanın projesini engellemekti. Oradaki halk Büyükşehir’e itiraz etti. CHP’li Büyükşehir meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Ben orada çıkıp açıklama yapınca konak İlçe başkanı teşekkür etti dediler. Ben şunun için teşekkür ettim. Soyer çıkıp, ‘biz 30 yıldır bu insanlara hizmet götürmemişiz’ dedi. ben bunu kabul ettiği için teşekkür ettim. Vatandaşlar EXPO’yu mahkemeye taşıdı.  Bakanımızın yardımcıları başladığımız işi bitireceğiz dediler. Biz Allah nasip ederse bütün engellemelere rağmen o bölgede kentsel dönüşüm yapacağız. EXPO projesi günü kurtarmak için ortaya atılmış bir proje.  Yeşildere EXPO için uygun değil, her şeyden önce alt yapısı uygun değil. EXPO’yu başka ilçelerde yapacak. Onlarda EXPO’nun Yeşildere’de olacağına inanmıyor. Bakanımız kararlı, kentsel dönüşüm yapılacak’’ ifadelerini kullandı. 

Bir çivi çakmadan Konak’ın bütçesi eriyor

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u sert sözlerle eleştiren Başdaş, ‘’CHP’nin 25 yıldır yönettiği Konak kan kaybediyor. son 14 yılda 75 bin insan konaktan göç etti. bu yerel yönetim tarafından hizmet verilmediğini gösteriyor. Bizim doğalgazımız yok. AK Belediyeciliğe emanet köylerde bile doğalgaz var. Bir çivi çakmadan Konak’ın bütçesi eriyor. Bu yılki bütçe 800 milyon lira. oOparayla bir çivi dahi çakamıyorlar. Biz vatandaşlarımıza söylüyoruz, konaklıları CHP zihniyetinden kurtaracağız. Konak’ta yazın kokudan insanlar balkonlarına çıkamıyor. Güzelyalı’da alt yapı çöktü, 2 tane foseptik,  çukuru yaptılar. Kemeraltı esnafı tedirgin, kış geliyor yağmur yağdığında bütün dükkanlar sel altında. Yazın kokudan, kışın yağmur suyundan tedirgin olan vatandaşlarımız var ve belediyenin çözümü yok. Halk CHP’li belediyelerden ümitlerini kesti. Biz son 6-7 yıldır Konak’a çok güzel hizmetler yaptık’’ dedi. 


Batur Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istediği için Konak’a hizmet etmiyor 

Konak’taki 14 mahallenin kentsel dönüşümünü kapsayan Gültepe Planları üzerinden Batur’a tepki gösteren AK Partili Başdaş, ‘’ Biz ilk batur seçildiğinde konak halkı işçin yapılan her projede destekçiyiz dedik. Gültepe’nin imar planları var. Vatandaşları kentsel dönüşüm diye yanıltıyorlar. Vatandaşlarla yapılan toplantıda vatandaş ne istediyse batur tamam dedi. Biz bunun olmayacağını biliyorduk meclise çağırdık muhtarları. Muhtarların sorularını meclis üyelerine sordurttuk. Şartlı evet dedik ve meclisten geçti. uygulamayı bekledik hep ertelendi. Batur zaman kazanmak istiyor. 5 yılı bitirip Büyükşehir’e nasıl zıplarım diye düşünüyor. Batur  Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istediği için Konak’a hizmet etmiyor. Batur ile Soyer arasında yaşanan didişme Konak’a büyük zarar veriyor. Ha bu ay ha sonra derken Şehir Plancıları Odası Baturun imdadına yetişti. 3- 4 ay sonra yeniden mahkemeden döndü. Batur siz 2 yıldır uygulamayı yapamadınız mı? Batur Gültepe’ye inemiyor. 3 yıldır yapamadıysan bundan sonra hiç yapamazsın. Bunların karnesi çok zayıf. Hiçbir şey yapmadan çok sey yaptığını iddia ediyor. 3 yıldır bir Pazar yerini bitiremediler. 2 tane spor salonu açtılar. Başka hiçbir şey yapmadılar’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.