Dolar 42,7234
%0.06
Euro 50,1137
%-0.17
Altın 5.951,250
%0.7
Bist-100 11.349,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Atmaca'dan Başkan Tugay'a 'su' cevabı: Gerçekten su akıp akmadığını bir zahmet yerinde görün!

AK Partili Atmaca'dan Başkan Tugay'a 'su' cevabı: Gerçekten su akıp akmadığını bir zahmet yerinde görün!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Uğur İnan Atmaca, okullardaki su üzerinden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e cevap veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a, 'Bugün öğle saatleri itibarıyla sadece Kiraz ilçemizde 12 okulda ve Öğretmenevinde su yok. Kiraz dahil 11 ilçemizdeki 17 mahallede su kesintileri yaşanıyor. Buradaki okullarda da su yok. Bu da mı doğru değil? 6 yıldır Karabağlar ve Elazığ'da başladığınız okulları bitiremediniz. Önce kendi yapamadığınız okulları bitirin. Sonra da “su yok” denilen okullarda gerçekten su akıp akmadığını bir zahmet yerinde görün.' dedi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2025 - 16:40
  • Güncelleme: 15.12.2025 - 16:49

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Uğur İnan Atmaca, 'İzmir'de okullarda su yok' diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, okullarda eğitim– öğretim saatlerinde suların kesik olmadığı yönünde cevap veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a yüklendi.

AK Partili Atmaca, ''Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde İzmir’in altyapısına dair gerçek ve sahadan gelen bilgileri paylaşmıştır. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay çıkıp, “Okullarda suyun kesik olduğuna dair verilen bilgi kesinlikle doğru değildir” diyerek gerçeği inkâr etmiştir. O halde biz soralım: Bugün öğle saatleri itibarıyla sadece Kiraz ilçemizde 12 okulda ve Öğretmenevinde su yok. Bu da mı doğru değil Sayın Tugay? Üstelik tablo bununla da sınırlı değil. Şu an kendi kurumunuz olan İZSU'nun da belirttiği gibi Kiraz dahil 11 ilçemizdeki 17 mahallede su kesintileri yaşanıyor. Buradaki okullarda da su yok. Bu da mı doğru değil? Buna rağmen hâlâ “İzmir’de okullarda su yok bilgisi gerçek dışıdır” demek, İzmir’den bihaber olmak demektir. Cemil bey göreve geldiği günden bu yana yani 21 ayda, Milli Eğitim Bakanlığımız İzmir’e tam 120 okul kazandırmıştır. Buna karşılık, Karabağlar’da Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıl önce proje çalışmalarına başladığı ama hâlâ bitiremediği okul ortadadır. Yine Elazığ’da 2020’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan 32 derslikli Atatürk Lisesi hala bitmedi, akıbeti meçhul. Önce kendi yapamadığınız okulları bitirin. Sonra da “su yok” denilen okullarda gerçekten su akıp akmadığını bir zahmet yerinde görün.'' diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.