Dolar 45,6152
%0.06
Euro 53,0474
%0.01
Altın 6.610,150
%-0.76
Bist-100 13.634,00
%-2.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'li Kaya’dan Tugay ve Ünsal'a 'koordinasyon' çıkışı: Birbirlerinin kuyularını kazan yönetim, İzmir'i nasıl yönetsin?

AK Parti'li Kaya’dan Tugay ve Ünsal'a 'koordinasyon' çıkışı: Birbirlerinin kuyularını kazan yönetim, İzmir'i nasıl yönetsin?

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni uzun süredir tamamlanamayan Opera Binası üzerinden hedef alarak, asıl meselenin Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal arasında yaşanan anlaşmazlığa dayandığını öne sürerek, "Daha kendi aralarında bile birlik sağlayamayan, hatta birbirlerinin arkasından kuyularını kazan bir yönetim anlayışı. Sadece şunu soruyorum: Daha kendi aralarında koordinasyon sağlayamayan bir yönetim ekibi, İzmir'i nasıl sağlıklı şekilde yönetsin?" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.02.2026 - 19:30
  • Güncelleme: 17.02.2026 - 20:26

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden kent gündemine ilişkin sorunları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan video serisine hız kesmeden devam ediyor.

Kaya, sosyal medya hesabından 'İzmir'de 8 yıldır perdesi açılmayan opera' başlığıyla paylaştığı videoda, uzun süredir tamamlanamayan İzmir Opera Binası üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimini sert sözlerle eleştirdi. AK Parti'li Kaya, projenin yalnızca bir inşaat sorunu olmadığını, yerel yönetimdeki koordinasyonsuzluk olduğunu savunarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal arasındaki yaşanan fikir ayrılıklarına dikkat çekti.

Öte yandan opera binasına ilişkin ilk tepkinin mahalle muhtarından, ikinci tepkinin ise Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'dan geldiğini öne süren AK Parti'li Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir'de bir türlü bitmek bilmeyen opera binasının hikayesini geçen paylaşmıştık. Ne demiştik? 2009 yılında yapımına başlandı. Mavişehir'in göbeğinde kaba inşaatı dahi bitirilmemiş bir bina duruyor. Peki bu videodan sonra neler oldu?  İzmir'deki en üst yerel yöneticimiz çıkıp 'Opera Binası işini tasarruf tedbirlerinden dolayı bakanlığa sorduk, cevap vermedi' dediler. Ben de sandım, çok uzun bir süredir sorulan bir soru. Baktım ki yazı, hemen bizim videodan 1 gün sonra yazılmış. Bakanlık hemen yazının yazıldığı hafta 'Opera Binası yapmak istiyorsanız hemen yapabilirsiniz' diye onayı da gönderdi. En üst yerel yöneticimizin bir bahanesi opera binasını yapmak konusunda artık kalmadı. İlk ses operanın yapılacağı mahallenin muhtarından geldi. 'Büyükşehir'den küçük bir duba alamazken, buraya opera binası nasıl yapılacak?' İkinci ses yabancıdan değil, Karşıyakalı yerel yöneticiden gelmiş. En üst yerel yöneticimize 'Sen zaten bu opera binasını yapamayacaksın. Gel çöp tesisini opera binasının olduğu yere yap' diye. Hatta Karşıyakalı yerel yönetici iflas eşliğinde bir belediye devraldığını da söylemiş. Dışarıdan bakıldığında mesele opera binası meselesi gibi gözüküyor. değil mi? Ama bu neyin işareti biliyor musun? Daha kendi aralarında bile birlik sağlayamayan, hatta birbirlerinin arkasından kuyularını kazan bir yönetim anlayışı. Sadece şunu soruyorum: Daha kendi aralarında koordinasyon sağlayamayan bir yönetim ekibi, İzmir'i nasıl sağlıklı şekilde yönetsin?"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.