AK Parti'li İnan'dan 'Meslek Fabrikası' çıkışı: İzmir bayat protestolarınıza artık inanmıyor
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de kamu mülkiyetlerinin odağında bulunan Meslek Fabrikası'na ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın başlattığı direniş nöbetine yüklenerek, "İzmir sizin bu bayat numaralarınıza da bu bayat protestolarınıza da artık inanmıyor ve güvenmiyor" dedi. Ayrıca Tunç Soyer dönemine göndermede bulunan İnan, "Siz DGM binalarını İstanbul'daki vakıflara peşkeş çekerken İzmir'in hakkı hukuku aklınıza gelmiyor" diyerek tepki gösterdi.
- Ege Postası
- 01.04.2026 - 23:16
- Güncelleme: 02.04.2026 - 00:27
EGEPOSTASI- İzmir'de son günlerde CHP ve AK Parti kanadını sık şekilde karşı karşıya getiren Meslek Fabrikası'na ilişkin AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan açıklamalarda bulundu.
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İnan, “İzmir’in hakkı İzmir’de kalmalı” söylemlerine tepki göstererek, DGM binalarının İzmir’de kalmasının AK Parti kadrolarının girişimleri sayesinde gerçekleştiğini savundu.
Ayrıca önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde bir vakıfa devredilmek istendiği söylemlerine de atıfta bulunan İnan, "Siz DGM binalarını İstanbul'daki vakıflara peşkeş çekerken İzmir'in hakkı hukuku aklınıza gelmiyor" dedi.
Açıklamalarında sert ifadelere yer veren İnan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Meslek Fabrikası için uyguladığı direniş nöbetine de yüklenerek, "İzmir sizin bu bayat numaralarınıza da bu bayat protestolarınıza da artık inanmıyor ve güvenmiyor" şeklinde konuştu.
AK Parti'li İnan'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde:
"Neymiş efendim? İzmir'in hakkı İzmir'de kalmalıymış. İzmir'in hakkı DGM binaları İzmir'im malıysa ve İzmir'de kaldıysa bu tamamen AK Parti kadroların sayesindedir. Siz DGM binalarını İstanbul'daki vakıflara peşkeş çekerken İzmir'in hakkı hukuku aklınıza gelmiyor ama Vakıflar Genel Müdürlüğü buraya kazandırma ile ilgili bir adım attığında 'İzmir'in hakkı hukuku' diyorsunuz. İzmir sizin bu bayat numaralarınıza da bu bayat protestolarınıza da artık inanmıyor ve güvenmiyor.
İnşallah hukuki mücadelelerden de neticesini alacağız ve bu noktada da gereken hizmeti çok hızlıca hayata geçireceğiz. Siz kim İzmir'in hakkına sahip çıkmak için bir de tutturmuşlar 'Bu iki yere çöktürmeyeceğiz'. Siz 25 sene boyunca İzmir'e çöktünüz, bu 25 sene boyunca İzmir'e alt yapısından üst yapısına kadar heba ettiniz. İzmir'i 25 senesine borçlusunuz gelecek 25 sene sonra asla ve asla çöktürmesine biz AK Partili kadrolara izin verdirmeyeceğiz bunu da altın çizerek söylüyoruz. Biz İzmir'in hakkını İzmir'e bırakmadığınızı ve heba ettiğinizi İzmir'de sokak sokak anlatmaya devam edeceğiz ve milletvekillerimizle birlikte il başkanımızla birlikte heba edilen o yılları geri almak için çok çalışacağız"
İzmir’in hakkı İzmir’de kaldıysa bu AK Parti kadroları sayesindedir.
— Eyyüp Kadir İnan (@eyupkadirinan) April 1, 2026
25 sene boyunca İzmir’e çöktünüz.
İzmir’in gelecek 25 senesine çöktürmeyeceğiz. pic.twitter.com/9zx54cRx1P
Yorum Yazın